Νεανική επιδερμίδα! Με τη βοήθεια τ΄ αλατιού φτιάχνουμε κρέμες περιποίησης προσώπου

Νεανική επιδερμίδα! Με τη βοήθεια τ΄ αλατιού φτιάχνουμε κρέμες περιποίησης προσώπου

 

 

Ως γνωστών, όλες αρεσκόμαστε στην φροντίδα της εξωτερικής μας εμφάνισης και δε διστάζουμε να ξοδέψουμε αρκετά χρήματα για να αγοράσουμε ακριβές μάσκες προσώπου, που υπόσχονται να μας χαρίσουν νεανική επιδερμίδα. Η περιποίηση προσώπου είναι ένα σημαντικό κομμάτι της εξωτερικής μας εικόνας και σίγουρα πρέπει να δώσουμε την απαραίτητη προσοχή για να αποκτήσουμε σφριγηλό και λαμπερό δέρμα.

Αν και στο εμπόριο υπάρχουν αρκετές κρέμα προσώπου που υπόσχονται να μας αναζωογονήσουν και να μας χαρίσουν νεανική επιδερμίδα. Ωστόσο, οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά, και δεν υπάρχει η δυνατότητα για πολλές, να ξοδέψουν χρήματα για την αγορά του πολυπόθητου serum. Ευτυχώς οι επιλογές είναι αρκετές και με καλά αποτελέσματα. Μπορούμε μόνες μας να φτιάξουμε κρέμες για την περιποίηση προσώπου και σώματος, και σε αυτό αυτό θα μας βοηθήσει το αλάτι. Είναι γνωστό πως το αλάτι νοστιμίζει το φαγητό, όμως δεν υστερεί και στη φροντίδα της επιδερμίδας.

Τρεις συμβουλές και τρεις DIY κρέμες με βάση το αλάτι, θα βοηθήσουν να αποκτήσουμε νεανικό, όμορφο και απαλό δέρμα.

 

Περιποίηση προσώπου με θαλασσινό αλάτι

Το θαλασσινό αλάτι έχει ευεργετική επίδραση στην επιδερμίδα και αν το συνδυάσουμε με μέλι, θα φτιάξουμε μάσκα προσώπου για απολέπιση και ενυδάτωση. Το μέλι και το αλάτι, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, το οποίο σημαίνει, πως μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά στη μείωση των ερεθισμών της επιδερμίδας και να διατηρήσουν το πρόσωπο ενυδατωμένο.

 

Διαδικασία:

Ανακατεύουμε 2 κ.σ. θαλασσινό αλάτι με 4 κουταλιές μέλι. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, εφαρμόζουμε στο πρόσωπο και προσέχουμε να μην έρθει σε επαφή με τα μάτια. Αφήνουμε για 15 λεπτά και ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία 3 φορές την εβδομάδα και σύντομα θα δείτε τα πρώτα αποτελέσματα.

Απολέπιση και αναζωογόνηση

Το θαλασσινό αλάτι είναι εξαιρετικό για απολέπιση προσώπου και θα το συνδυάσουμε με αγνά υλικά, που θα κάνουν την επιδερμίδα νεανική, λεία και απαλή. Ως δεύτερο συστατικό θα χρησιμοποιήσουμε aloe vera και τρίτη επιλογή είναι η λεβάντα. Η αλόη συμβάλλει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας και η λεβάντα λειτουργεί ως φυσικό αντισηπτικό που θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος, ενώ θα δώσει περισσότερο άρωμα.αλατι-συνταγές-μυστικα-νεανικό-δέρμα-2

Θα χρειαστείτε:

110 γραμμάρια θαλασσινό αλάτι
55 γρ. χυμό αλόης
55 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
10 σταγόνες αιθέρια έλαια λεβάντας
Διαδικασία:

Ανακατέψτε μαζί τα υλικά και χρησιμοποιήστε το μείγμα για να κάνετε απολέπιση στο πρόσωπο. Δώστε προσοχή στην περιοχή των ματιών (για να μην έρθει σε επαφή με τα μάτια) και εφαρμόστε πριν το λούσιμο, μέχρι και 2 φορές την εβδομάδα.

Απολέπιση σώματος

Μια πληροφορία που ίσως δεν ξέρατε για το θαλασσινό αλάτι, είναι πως περιέχει ανόργανα συστατικά που μπορούν να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας. Με αυτό τον τρόπο χαρίζει νεανικό δέρμα και διατηρείται ενυδατωμένο για περισσότερο καιρό.αλατι-συνταγές-μυστικα-νεανικό-δέρμα-3

Συνταγή για το scrub σώματος

Σε 55 γρ. θαλασσινό αλάτι, προσθέστε 110 γραμμάρια ελαιόλαδο και ανακατέψτε μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αν θέλετε άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Εφαρμόστε το μείγμα στο σώμα, όταν είστε στο ντούζ, και με κυκλικές κινήσεις κάνετε απαλό μασάζ.

Τρεις κρέμες για περιποίηση προσώπου, άκρως οικονομικές και φτιαγμένες με αγνά, φυσικά υλικά, που θα χαρίσουν νεανική επιδερμίδα

www.votanonkipos.gr

ΑΗΑ: Σέρουμ απο Οξέα Φρούτων. Αναγέννηση κυττάρων -λεύκανση-κατά των ουλών.

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας απο τα μυστικά ομορφιάς.

Αιθέριο Έλαιο Λεβάντας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr