Γιατί φαίνομαι μεγαλύτερη; Επειδή δεν ξέρεις τα μυστικά των ειδικών για να φαίνεσαι νεότερη

Γιατί φαίνομαι μεγαλύτερη; Επειδή δεν ξέρεις τα μυστικά των ειδικών για να φαίνεσαι νεότερη

 

Αυτά τα tips & tricks των ειδικών υπόσχονται να σε κάνουν να δείχνεις πιο νέα και φρέσκια.

Γράφει: Σοφία Μάργαρη

Είτε ανησυχείς ότι φαίνεσαι μεγαλύτερη από την ηλικία σου είτε απλά αναζητάς τρόπους για να δείχνεις πιο νέα και φρέσκια, βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο. Γιατί φαίνομαι μεγαλύτερη; Μην ανησυχείς! Η beauty guru Σοφία Μάργαρη συγκέντρωσε όλα τα tips & tricks των beauty experts για να φαίνεσαι νεότερη.

Στα μαλλιά
Κάνε πιο σκούρα τη ρίζα

Aπόφυγε την πολύ ανοιχτόχρωμη βάση στη ρίζα των μαλλιών σου, ειδικά αν τα υπόλοιπα είναι επίσης ανοιχτόχρωμα. Η σωστή απόχρωση για τη ρίζα είναι κατά δύο τόνους πιο σκούρα από τα υπόλοιπα μαλλιά. Εάν μάλιστα τα μαλλιά σου δεν είναι πολύ πλούσια, αυτό το παιχνίδισμα των σκιών που δημιουργείται τους χαρίζει περισσότερο όγκο. Η σκούρα ρίζα βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας και τονίζει περισσότερο το βλέμμα σου.

▶ Άφησε μια ίσια φράντζα να πέφτει στο μέτωπό σου: καλύπτει τις ρυτίδες.

Στα μάτια
Βάλε αϊλάινερ

Κάνε το βλέμμα σου να δείχνει μεγαλύτερο και πιο έντονο δημιουργώντας ένα τονισμένο περίγραμμα στα βλέφαρα με ένα μαύρο ή γκρι αϊλάινερ στη βάση των άνω και των κάτω βλεφαρίδων. Πρόσθεσε και μια στρώση μάσκαρα για όγκο και μήκος στις βλεφαρίδες, αποφεύγοντας όμως να περάσεις με μάσκαρα τις κάτω βλεφαρίδες: τονίζει τους μαύρους κύκλους και κάνει το βλέμμα να δείχνει κουρασμένο.

▶ Για να μειώσεις τα οιδήματα κάτω από τα μάτια, πάρε ένα παγάκι και κάνε μασάζ στο βλέφαρο κυκλικά, από έξω προς τα μέσα, για 2-3 λεπτά (μπορείς να το κάνεις την ώρα που περιμένεις να απορροφηθεί η ενυδατική κρέμα προσώπου).

Στην επιδερμίδα
Πλούσια ενυδάτωση

Ενυδατώνεις το δέρμα σου με ειδικά προϊόντα που τονώνουν τη λάμψη της και βοηθούν την επαναφορά της φωτεινότητας. Ταυτόχρονα, πίνεις άφθονο νερό και ακολουθείς διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C. Για περισσότερη λάμψη επιλέγεις φον ντε τεν σε αέρινη μορφή που αντανακλούν το φως προσφέροντας ομοιογένεια και φωτεινότητα στο δέρμα.

▶ Αν έχεις χρόνο, πριν το μακιγιάζ κάνε για 15 λεπτά μια μάσκα που ξεκουράζει την επιδερμίδα, διαφορετικά χρησιμοποίησε ένα προϊόν με δράση λίφτινγκ στη στιγμή.

Στο λαιμό και στο ντεκολτέ

Για τις περισσότερες γυναίκες η φροντίδα του δέρματος σταματάει στη γραμμή του σαγονιού, όμως η περιοχή του ντεκολτέ πρέπει να αντιμετωπίζεται τόσο σοβαρά όσο το πρόσωπο. Μια αντιρυτιδική κρέμα ή ένα αντιγηραντικό έλαιο για τη συγκεκριμένη περιοχή και από πάνω μια διαφανής ανάλαφρη πούδρα έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην όψη και στο ντεκολτέ σου.

▶ Για τόνωση των ρυτίδων στην περιοχή του λαιμού κάνε καθημερινό μασάζ με μείγμα από λάδι χαμομηλιού και λίγες σταγόνες ελαίου λεβάντας.

▶ Αν έχεις διπλοσάγονο, μην κόβεις τα μαλλιά σου κοντά.

Στα χείλη
Τα μπεζ-καφέ κραγιόν τονίζουν περισσότερο τις ρυτίδες γύρω από τα χείλη. Ένα ενυδατικό κόκκινο κραγιόν είναι ιδανικό για σένα. Για το κραγιόν είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς πινελάκι. Με ένα μολύβι χειλιών σχεδίασε ένα αρμονικό περίγραμμα και γέμισε με μια ουδέτερη απόχρωση ένα ή δύο τόνους πιο σκούρα από το φυσικό τόνο της επιδερμίδας των χειλιών σου. Πέρασε μια ακόμα στρώση με ένα διάφανο γκλος το οποίο θα χαρίσει μια εξαιρετικά σοφιστικέ νεανικότητα και λάμψη.

Στα χέρια
Οι καφέ κηλίδες και οι ρυτίδες που δημι\ουργούνται με το πέρασμα του χρόνου στο πάνω μέρος των χεριών απαιτούν συστηματική απολέπιση και χρήση μιας αντιγηραντικής κρέμας δύο φορές την εβδομάδα. Σε καθημερνή βάση άπλωνε μια κρέμα ενυδάτωσης με λευκαντικές ουσίες και υψηλό SPF, ενώ μπορείς να εφαρμόζεις και λίγο φον ντε τεν μακράς διαρκείας για να καλύπτει τις έντονες δυσχρωμίες.

▶ Απόφυγε τα κοριτσίστικα σχέδια στα νύχια σου. Προτίμησε ένα γαλλικό μανικιούρ χρησιμοποιώντας μανό σε απαλό ροζ ή αδιαφανές μπεζ.

www.shape.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr