Ανάλαφρα πόδια χωρίς κιρσούς; Τα συστατικά που θα σε βοηθήσουν

Ανάλαφρα πόδια χωρίς κιρσούς; Τα συστατικά που θα σε βοηθήσουν

Οι κιρσοί και η φλεβίτιδα δεν είναι πια πρόβλημα αν ξέρεις πώς να τα αντιμετωπίσεις.

Γράφει: Ξένη Δημοσίευση

Θέλεις ανάλαφρα πόδια χωρίς κιρσούς; Πλέον υπάρχουν πρωτοποριακοί τρόποι να τους αντιμετωπίσεις χωρίς επέμβαση, μέσα στο σπίτι σου.

Βαριά πόδια και φλεβική ανεπάρκεια

Η φλεβική ανεπάρκεια, σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό, συνδέεται επίσης με τα βαριά και πρησμένα πόδια. Η φλεβική ανεπάρκεια σημαίνει ότι οι φλέβες των ποδιών δεν λειτουργούν σωστά. Οι φλέβες κανονικά μεταφέρουν το αίμα από τα κάτω άκρα στην καρδιά, με τη βοήθεια των φλεβικών βαλβίδων. Οι βαλβίδες αυτές εξασφαλίζουν την ομαλή ροή του αίματος και εμποδίζουν την παλινδρόμησή του. Όταν όμως χαλαρώνουν τότε δεν λειτουργούν σωστά και το αίμα συσσωρεύεται στις φλέβες των ποδιών, με αποτέλεσμα αυτά να διογκώνονται και να σχηματίζουν κιρσούς.

Τι μπορείς να κάνεις για ανάλαφρα πόδια

Περιόρισε την ορθοστασία και απόφυγε να φοράς ψηλά τακούνια όταν ξέρεις ότι θα είσαι για πολλές ώρες έξω από το σπίτι.
Αν κάνεις καθιστική εργασία βάλε ειδοποίηση στο κινητό σου ώστε να σηκώνεσαι κάθε μισή ώρα για να κάνεις μερικά βήματα για να ευνοείται η κυκλοφορία του αίματος.
Αύξησε την πρόσληψη βιταμίνης C από τη διατροφή σου, καθώς έχει βρεθεί πως ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης που βοηθούν σημαντικά την καλή λειτουργία του φλεβικού συστήματος.
Τρία πολύτιμα δραστικά συστατικά που προσφέρουν φλεβοτονική και αγγειοπροστατευτική δράση, χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό σου.

Ruscus aculeatus

Το φυσικό εκχύλισμα από τη ρίζα του ρούσκου (ή λαγομηλιάς) έχει αγγειοσυσταλτική δράση ώστε να δυναμώνει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και να βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα άκρα προστατεύοντας από τα οιδήματα στις φλέβες.

Hersperidin Methyl Chalcone (εσπεριδίνη)

Η εσπεριδίνη ανήκει στα φλαβονοειδή που προέρχονται από τα εσπεριδοειδή. Μειώνει τη διαπερατότητα των τριχοειδών αγγείων, ενισχύοντας την αντοχή τους και βελτιώνει την υγεία του φλεβικού συστήματος προσφέροντας ανακούφιση από συμπτώματα όπως το οίδημα, αίσθημα βάρους, κράμπες και φαγούρα.

Ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C)

Η βιταμίνη C είναι ένας αντιοξειδωτικός παράγοντας και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες. Ενισχύει επίσης την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, δύο συστατικών απαραίτητων για τη διατήρηση της ελαστικότητας των τοιχωμάτων των φλεβών.

Ο συνδυασμός των τριών αυτών φυσικών συστατικών έχει το μοναδικό αποτέλεσμα να αυξάνει το ένα τις φυσικές ιδιότητες των άλλων. Συμβουλέψου και το φαρμακοποιό σου.

Υπερτροφές απο τα μυστικά ομορφιάς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr