Φλούδες φρούτων, που θα ξανανιώσουν το δέρμα σου αμέσως.

Φλούδες φρούτων, που θα ξανανιώσουν το δέρμα σου αμέσως.

 

Φλούδα ανανά. Πετάει όλα τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας. Αναζωογονεί την επιδερμίδα και την αναπλάθει.

Φλούδα και χυμός μανταρινιού. Παρέχει οξέα φρούτων λάμπει την επιδερμίδα και την εξισορροπεί.

Πριν από μια βραδινή σας έξοδο δοκιμάστε εάν έχετε λιπαρό δέρμα, να βρέξετε το καθαρό πρόσωπο σας (πριν το μακιγιάζ σας) με χυμό λεμονιού και μην ξεβγάλετε. (όχι στα μάτια).Η επιδερμίδα αποκτά την πιο έντονη λάμψη που θα μπορούσατε να φανταστείτε. Επίσης οι ουλές απο ακμή εξαφανίζονται.  Προκαλείται θεαματική σύσφιξη στο λιπαρό δέρμα. Την άλλη ημέρα φορέστε αντηλιακό.

Φλούδα αβοκάντο. Λεία λαμπερή αίσθηση σε πολύ λίγο χρόνο. Μαλακώνει και τις ρυτίδες στα μάτια αρκεί να ενυδατώσετε την μικρή αυτή περιοχή και με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Καθώς κάνετε χωριάτικη σαλάτα καθαρίστε μια φλούδα ντομάτας και αλείψτε την στο πρόσωπο σας. Η ντομάτα, είναι εξαιρετικό φάρμακο για την καταπολέμηση της ακμής (πανεπιστημιακές έρευνες το αποδεικνύουν συνεχώς) και έχει ισχυρή αντιγηραντική και λευκαντική δράση. Καταπολεμά λεκέδες και κηλίδες γήρανσης.

Αν δοκιμάσετε να αλείψετε πριν κοιμηθείτε λίγο χυμό ντομάτας πάνω στη ράχη των χεριών σας, το πρωί θα τα βρείτε πιο νεανικά. Σφιχτότερο δέρμα, λευκότερο χρώμα πιο ήπιες οι κηλίδες. Αν σας γίνει κάθε βράδυ συνήθεια με τον καιρό, θα απαλλαγείτε από το πρόβλημα. Να ξέρετε όμως πως αν έχετε έντονες κηλίδες χεριών θα χρειαστείτε ένα χρόνο φροντίδας.

Το σύκο αν το τρίψεις στο δέρμα σου είναι μαγικό. Υπέροχο και για τη σύσφιξη των χεριών!

Ένα κουκουτσάκι απο ρόδι με απλή επάλειψη, σβήνει τις ρυτίδες! Αρκεί αυτή η φροντίδα  να γίνεται συστηματικά.

Σταφύλι: λίγος χυμός σταφύλι από μια ρόγα που θα απλώσετε στο πρόσωπο και καθώς τρώτε, προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία στο δέρμα σας και από έξω και από μέσα. Τα σταφύλια, περιέχουν ρεσβερατρόλη, Η ρεσβερατρόλη είναι μία αντιοξειδωτική πολυφαινόλη. Περιέχεται στο κρασί σε αφθονία γι αυτό αν δεν έχετε σταφύλι, μπορείτε να απλώσετε στο πρόσωπο σας και λίγες σταγόνες καλό κόκκινο κρασί. Πηγή νεότητας το σταφύλι, με ιδιότητες και δράσεις παρόμοιες με εκείνες του πράσινου τσαγιού θα σας ανταμείψει. Με τον ίδιο τρόπο, πριν πετάξετε το χρησιμοποιημένο φακελάκι πράσινου τσαγιού μπορείτε να το περάσετε από το πρόσωπο σας. Θα τονωθεί άμεσα και θα ενισχυθεί η σύσφιξη του.

Φλούδα ροδάκινου. Απλώνετε στο πρόσωπο σας χυμό από τη σάρκα του ροδάκινου . Αν το ροδάκινο σας είναι ώριμο ακόμη καλύτερα. Γιατί και τι δεν έχει το ροδάκινο! Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των κυττάρων του δέρματος και δίνει και βιταμίνη C ενώι προσφέρει αντιοξειδωτική δράση και απίστευτη λάμψη υγείας.

Αγγούρι: το αγγουράκι το ευλογημένο, δίνει αυτό το υπέροχο αίσθημα ευεξίας και αποτοξίνωσης γιατί εξισορροπεί την επιδερμίδα. Κάνει καλό και σε λιπαρές και σε ξηρές επιδερμίδες. Απλώς τα ευεργετήματα του φαίνονται πιο εύκολα στις λιπαρές επειδή ρυθμίζει το πρόβλημα της λιπαρότητας. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό, σε βιταμίνες Α, Β και C και η παρουσία των μετάλλων που περιέχει σε αφθονία, όπως το μαγνήσιο, το κάλλιο, το μαγγάνιο και το πυρύτιο προκαλούν πέρα από αποτοξίνωση και σύσφιξη της επιδερμίδας. Επίσης τονώνονται τα μάτια και αφαιρείτε το πρήξιμο τους λόγο του ασκορβικού οξέος και τού καφεϊκού. Το αγγούρι επίσης, προσφέρει ανακούφιση σε καμένες επιδερμίδες και ερεθισμένες. Αν το βρείτε από τον μπαξέ της μαμάς σας, είστε από τις τυχερές. Θα εκμεταλλευτείτε όλες τις βιταμίνες του!

Συμβουλή: Αν είστε από εκείνες που βαριούνται να κάνουν σπιτικές μάσκες, τότε η απλή επάλειψη με φλούδες θα σας λυτρώσει και θα σας ανταμείψει. Μην το κάνετε μια φορά και το ξεχνάτε. Πρόκειται για σοβαρή καλλυντική φροντίδα! Προσωπικά έχω πάντα το καλοκαίρι στο ψυγείο φέτες ντομάτας και κάνω μια επάλειψη στο σπίτι όποτε θυμηθώ. Και δεν αφήνω κανένα φρούτο να πάει χαμένο αν δεν το γευτεί και το πρόσωπο μου! Καλές ομορφιές!

Επειδή πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ερεθισμού κάντε ένα μικρό τεστ σε μια μικρή περιοχή του δέρματος ώστε να βεβαωθείτε ότι δεν θα αντιδράσει η επιδερμίδα σας..

Ζωή Κυροπούλου

Πηγή: www.erogimos.gr

ΑΗΑ: Σέρουμ απο Οξέα Φρούτων. Αναγέννηση κυττάρων -λεύκανση-κατά των ουλών.

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr