Κεραλοιφή για ραγάδες- συμβουλές

Κεραλοιφή για ραγάδες- συμβουλές

Άλλο ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες. Τι άλλο; Οι ραγάδες! Οι ραγάδες λοιπόν, είναι αρκετά αντιαισθητικοί ανάλογα το στάδιο στο οποίο βρίσκονται. Όταν είναι στην αρχή, η εμφάνισή τους δεν είναι ορατή όσο στο προχωρημένο στάδιο που διακρίνονται οι λευκές γραμμές.

Συγγραφέας Παρασκευή Δάνου

Αν αναρωτιέστε αν υπάρχει η περίπτωση να απαλλαγείτε μια και καλή από τις ραγάδες, η απάντηση είναι ΝΑΙ! Το θέμα είναι να υπάρχει η απαραίτητη πρόληψη ώστε να μην γίνουν τόσο αισθητές ή ακόμα καλύτερα να μην εμφανιστούν ποτέ! Στη συνέχεια του άρθρου, ακολουθούν συμβουλές και σπιτικές θεραπείες κατά των ραγάδων. Γι’ αυτό δώστε ιδιαίτερη προσοχή και σίγουρα θα πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε!

Τι είναι οι ραγάδες;

Οι ραγάδες έχουν την τάση να εμφανίζονται στην κοιλιά, στους μηρούς, στους γοφούς, στο στήθος, στα μπράτσα και στην πλάτη. Στην αρχή, παρουσιάζονται σε κόκκινο ή μοβ χρώμα και στη συνέχεια μετατρέπονται στο λευκό που είναι και το προχωρημένο στάδιο. Όταν λοιπόν, το δέρμα είναι συνέχεια τεντωμένο το μεσαίο στρώμα, το χόριο αρχίζει να “σπάει” και να δημιουργούνται οι λεγόμενες ραγάδες! Ο λόγος που γίνεται στο σημείο αυτό είναι γιατί, εκεί δίνεται ο χώρος να αναπτυχθούν. Αυτό γίνεται αντιληπτό διότι το δέρμα πάνω από τις ραγάδες δείχνει φυσιολογικό. Χωρίς δηλαδή καμία φθορά.

Αίτια εμφάνισης ραγάδων

Ύστερα από εγκυμοσύνη. (Όταν δηλαδή το σώμα προσπαθεί να έλθει στην αρχική του μορφή)
Ορμονικές διαταραχές. (Θυρεοειδής)
Αύξηση βάρους
Απώλεια βάρους
Κατά την εφηβική ηλικία. (Όταν το σώμα αναπτύσσεται απότομα)
Λήψη φαρμάκων. (Αντισυλληπτικά)
Κληρονομικότητα

Κεραλοιφή για ραγάδες

Φυσικά και δεν μπορούσε να λείπει αφού, είναι η πρώτη λύση που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς για να διορθώσει το πρόβλημα των ραγάδων. Η κεραλοιφή για ραγάδες θα σας χαρίσει ελαστικότητα στο δέρμα σας και θα σας απαλλάξει μια και καλή από αυτό το πρόβλημα!

Στην κεραλοιφή αυτή θα χρειαστείτε:

Κερί μέλισσας
Ελαιόλαδο
Αιθέριο έλαιο λιβάνι

Κερί μέλισσας: Λειτουργεί σαν προστατευτική μεμβράνη από τα μικρόβια που μπορεί να βλάψουν την επιδερμίδα σας και ενυδατώνει το δέρμα.
Ελαιόλαδο: Διαθέτει απαλυντικές ιδιότητες και δημιουργεί μια λάμψη στο δέρμα.

Αιθέριο έλαιο λιβάνι: Περιποιείται τις ραγάδες και βοηθάει στην ανάπλαση των κυττάρων. Έχει πικάντικο άρωμα και είναι ιδιαίτερα εύχρηστο για κρυολόγημα και βήχα.

Βάλτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε. Όταν δείτε πως το μείγμα σας έχει ομογενοποιηθεί τοποθετήστε το σε ένα βαζάκι. Απλώστε το τοπικά πάνω στις ραγάδες και ΠΑΝΤΑ με κυκλικές κινήσεις για πιο επιθυμητά αποτελέσματα. Αφήστε το πάνω σας για 15′ περίπου. Εφαρμόστε τη κεραλοιφή για ραγάδες 2 φορές την εβδομάδα και σε 1 μήνα θα δείτε διαφορά!

Απαραίτητες συμβουλές
Να προτιμάτε τροφές με βιταμίνη B, διότι προσφέρουν ανάπλαση της επιδερμίδας. Τέτοια τρόφιμα είναι όπως τα άπαχα γαλακτοκομικά και το κοτόπουλο
Βιταμίνη Α. Προσφέρει ελαστικότητά στο δέρμα. Τρόφιμα όπως το συκώτι και τα λαχανικά
Βιταμίνη C. Προσφέρει σφριγηλότητα. Τρόφιμα όπως τα φρούτα
Να πίνετε 1 λίτρο νερό την ημέρα, για ενυδάτωση

Να απλώνετε στο δέρμα σας ενυδατική κρέμα σώματος

Να κάνετε πίλινγκ 2 φορές την εβδομάδα με βούτυρο κακάο. Ενυδατώνει το δέρμα και διώχνει μακριά την ξηρότητα

Σημαντικό! Την κεραλοιφή για ραγάδες αν είστε έγκυες ή θηλάζετε καλό είναι να μην την εφαρμόσετε πάνω σας. Απλά χρησιμοποιήστε ένα λάδι ραγάδων
Να αποφεύγετε τα ποτά, τον καφέ και το τσάι. Αφυδατώνουν το δέρμα

Σπιτικές θεραπείες
Σπιτική θεραπεία με ζάχαρη: Απλά 1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη και λίγο χυμό λεμόνι. Εφαρμόστε το στα προβληματικά σημεία και αφήστε το για 10 λεπτά.

Σπιτική θεραπεία με πατάτα: Κόψτε μια πατάτα σε κομμάτια και τρίψτε την πάνω στο δέρμα σας. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν!

Σπιτική θεραπεία με ελληνικό καφέ: Λίγο καφέ, ελαφρώς αλεσμένο, χυμό λεμόνι και ελαιόλαδο. Ανακατέψτε και εφαρμόστε το για 10′ πάνω σας.

www.dynamikhgynaika.gr

Κερί μέλισσας

Αιθέριο Έλαιο Λιβάνι. για την ανανέωση κουρασμένων και γερασμένων δερμάτων.

Βούτυρο Κακάο

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr