ΤΥΜΠΑΝΙΣΜΟΣ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ

ΤΥΜΠΑΝΙΣΜΟΣ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ

Ο τυμπανισμός είναι ένα ευρύτερο αίσθημα δυσφορίας, το οποίο χαρακτηρίζεται από αυξημένη παρουσία αερίων στον πεπτικό σωλήνα. Η εμφάνιση των παραπάνω συμπτωμάτων μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων οι διατροφικές συνήθειες και ορισμένες λειτουργικές διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος.
timpanismos

Συμβουλές για να ανακουφιστείτε από τον τυμπανισμό, περιορίζοντας την παραγωγή αερίων

Αποφύγετε ή περιορίστε την κατανάλωση τροφίμων που συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγής αερίων από το έντερο. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα κραμβοειδή λαχανικά (μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών), τα φασόλια, το κρεμμύδι και το πίτουρο που περιέχεται σε δημητριακά ολικής άλεσης και προϊόντα τους.

Να τρώτε αργά και να μασάτε καλά την τροφή σας, περιορίζοντας τις συτητήσεις κατά τη διάρκεια του φαγητού. με αυτόν τον τρόπο περιορίζετε την κατάποση μεγάλων ποσοτήτων αέρα.

Αποφύγετε την κατανάλωση ροφημάτων με καλαμάκι.

Ελέγξτε το ενδεχόμενο δυσανεξίας στη λακτόζη.
Φροντίστε για την καθημερινή επαρκή πρόσληψη φυτικών ινών και υγρών ώστε να διασφαλίσετε την καλή λειτουργία του εντέρου και την πρόληψη της δυσκοιλιότητας, η οποία συχνά συμβάλλει στην επιδείνωση των συμπτωμάτων.

Αποφύγετε ή περιορίστε την κατανάλωση αναψυκτικών και ανθρακούχων ροφημάτων, καθώς και προϊόντων χωρίς ζάχαρη που περιέχουν σορβιτόλη, μαννιτόλη ή ξυλιτόλη.
Εντοπίστε τρόφιμα που πιθανόν να επιδεινώνουν το πρόβλημα και δοκιμάστε να τα αποκλείσετε από τη διατροφή σας, προκειμένου να ελέγξετε εάν υπάρχει βελτίωση.

Γιατροσόφι για να απαλλαγείτε από τον τυμπανισμό

Βράστε νερό
Ρίξτε μέσα 50 γρ. ανθισμένο δεντρολίβανο, φρέσκο ή ξερό
Άφηστε το σκεπασμένο για 10 λεπτά

Πίνετε ένα φλιτζάνι από το αφέψημα μετά από κάθε γεύμα.

Το δεντρολίβανο είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις χωνευτικές και σπασμολυτικές του ιδιότητες.
Το δενδρολίβανο είναι γενικά πολύ αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση πολλών γαστρεντερολογικών προβλημάτων.

thessmama.gr

Αγγελική- κατά αερίων-δυσπεψίας

Αιθέριο Έλαιο Δεντρολίβανο.Αύξηση τριχοφυΐας-Σύσφιξη-Τόνωση.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr