10 σπιτικές συνταγές ομορφιάς για το πρόσωπο, τα μαλλιά και το σώμα

10 σπιτικές συνταγές ομορφιάς για το πρόσωπο, τα μαλλιά και το σώμα

Σε μια εποχή που η ομορφιά εξυμνείται, αλλά, παράλληλα, η οικονομία παίζει τεράστιο ρόλο, οι εύκολες και έξυπνες λύσεις είναι συνήθως… σπιτικές! Μπορεί να μην περισσεύουν πάντα χρήματα για να είμαστε “στην τρίχα”, αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει να σταματήσουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Δείτε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για υπέροχα σπιτικά καλλυντικά και βάλτε ξανά την ομορφιά στο προσκήνιο.
10 σπιτικές συνταγές ομορφιάς για το πρόσωπο, τα μαλλιά και το σώμα

Μάσκα προσώπου με βατόμουρο
Λιώστε δέκα βατόμουρα και ανακατέψτε τα με μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι (πλήρες). Στη συνέχεια, απλώστε την μάσκα στο πρόσωπο. Αφήστε την για 20 λεπτά προκειμένου να δεχθεί το δέρμα σας όλα τα αντιοξειδωτικά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Λεμόνια για ξανθές

Αναμείξτε ένα φλιτζάνι χυμό λεμόνι με 1/4 του φλιτζανιού ζεστό νερό. Στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα στα μαλλιά σας. Καθίστε στον ήλιο για μια ώρα και επαναλάβετέ το όσο πιο συχνά μπορείτε -τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν φυσικές ξανθές ανταύγειες! Προσέχετε μόνο να βάζετε conditioner μετά, στο λούσιμο, για να προστατεύσετε τα μαλλιά από την οξύτητα του λεμονιού.

Σπιτικό άρωμα
Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας άρωμα ανακατεύοντας ίσες ποσότητες από κηρύθρα και ελαιόλαδο. Συστήνουμε δύο κουταλάκια του γλυκού για το καθένα. Λιώστε την κηρύθρα μαζί με το ελαιόλαδο σε μπεν μαρί και στη συνέχεια προσθέστε ένα αιθέριο έλεος της αρεσκείας σας μέχρις ότου να βρείτε το άρωμα που σας αρέσει περισσότερο!

Lip balm με σοκολάτα

Λιώστε 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ρευστοποιηθεί. Στη συνέχεια βάλτε το στην άκρη και ζεστάνετε με τον ίδιο τρόπο μια κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο. Ανακατέψτε τα δύο μείγματα και προσέξετε το μείγμα να θυμίζει περισσότερο σοκολάτα παρά βούτυρο. Ρίξτε το σε ένα μικρό δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να “σφίξει”.

Λευκαντικό δοντιών
Θέλετε επειγόντως να λευκάνετε τα δόντια σας αλλά δεν ξέρετε τον τρόπο; Ρίξτε μια γενναία δόση μαγειρικής σόδας στην οδοντόπαστά σας και βουρτσίστε τα δόντια σας. Μπορεί το μείγμα να… μυρίζει άσχημα, αλλά θα έχει σίγουρο αποτέλεσμα! Φροντίστε, βέβαια, να μην επαναλαμβάνετε συχνά για να μην καταστρέψετε το φυσικό σμάλτο των δοντιών.

Conditioner με ελαιόλαδο

Φροντίστε τα κατεστραμμένα σας μαλλιά με ελαιόλαδο. Ζεστάνετε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και αλείψτε με αυτό τα μαλλιά, κατά προτίμηση στις άκρες και όχι στη ρίζα. Στη συνέχεια φορέστε ένα πλαστικό σκουφάκι για να μείνει το ελαιόλαδο περισσότερη ώρα. Αφήστε το έτσι για 30 λεπτά και στη συνέχεια λουστείτε.

Αναζωογονητική μάσκα προσώπου
Ανακατέψτε 1/4 φλιτζάνι βρώμης με 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό και δύο κουταλιές του γλυκού μέλι. Απλώστε το μείγμα με προσοχή σε όλο το πρόσωπο και αφήστε το για δεκαπέντε περίπου λεπτά. Ξεβγάλτε στη συνέχεια με χλιαρό νερό και απολαύστε το υπέροχο, φρέσκο δέρμα σας.

Σκληρυντικό για τα νύχια

Πάρτε ένα μπουκαλάκι με διαφανές βερνίκι νυχιών και προσθέστε θρυμματισμένο σκόρδο. Αφήστε το μείγμα για μια εβδομάδα και στη συνέχεια βάλτε το πάνω στα νύχια σας για να σκληρύνουν. Προτείνουμε να το εφαρμόζετε ως βάση μια φορά την εβδομάδα για να αυξήσετε τη δύναμη των νυχιών.

Spray για λιπαρά μαλλιά
Ανακατέψτε σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, 1/4 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο και 1/4 φλιτζάνι βότκα. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι, ανακινήστε το και ψεκάστε με αυτό όλα τα μαλλιά. Αν δεν σας αρέσει η βότκα, βάλτε άρωμα από αιθέρια έλαια. Το μείγμα θα προστατέψει τα μαλλιά σας από την λιπαρότητα.

Μάσκα κατά της ακμής

Απλώστε μια κουταλιά της σούπας μέλι πάνω σε καθαρό δέρμα και αφήστε το να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεβγάλτε το μέλι με αρκετά σχολαστικό τρόπο προκειμένου να μην μείνει πάνω στο δέρμα κάποιο ίχνος και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία κάθε εβδομάδα. Το μέλι είναι φυσικό αντιμικροβιακό και ταυτόχρονα εξαιρετικό ενυδατικό, με αποτέλεσμα να κάνει θαύματα κατά της ακμής.

www.mama365.gr

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr