Τροφοδοτώντας την ομορφιά σου με… ταχίνι

Τροφοδοτώντας την ομορφιά σου με… ταχίνι

 

Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια

Τροφοδοτώντας την ομορφιά σου με… ταχίνιΤο ταχίνι είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β. Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως ίσως γνωρίζετε, είναι απαραίτητες για την υγεία του δέρματος, δεδομένου ότι προωθούν την υγιή ανάπτυξη των κυττάρων, ενώ ενισχύουν το νευρικό και ανοσοποιητικό σύστημα.

Παράλληλα, αποτελεί σημαντική πηγή ασβεστίου, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την οικοδόμηση υγιών οστών. Η βιταμίνη Ε βρίσκεται επίσης στο ταχίνι και όπως όλοι γνωρίζουμε είναι εξαιρετικά σημαντική στην προσπάθεια μείωσης της γήρανσης στο σώμα και το δέρμα! Και ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα που βρέθηκαν στο ταχίνι είναι τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, το κλειδί για τη διατήρηση υγιούς δέρματος.

Το ταχίνι εδώ, όμως, έρχεται να γίνει κρέμα προσώπου για να φτιάξει μία συνταγή ασφυκτικά γεμάτη από θρεπτικά συστατικά με σκοπό την πρόληψη των ρυτίδων. Αν δεν είσαι λάτρης λοιπόν της γεύσης του, σήμερα μπορείς να εφαρμόσεις στο πρόσωπό σου την ακόλουθη μάσκα ομορφιάς χωρίς να ξοδέψεις χρήματα. Εσύ θα αποκτήσεις μία επιδερμίδα φρέσκια και σωστά ενυδατωμένη χωρίς χημικά συστατικά;

Εφαρμογή

Απλώνετε το ταχίνι πάνω στο πρόσωπό σας κατ’ ευθείαν από το βάζο.
Το αφήνετε να δράσει για 10-15 λεπτά.
Στη συνέχεια ξεπλένετε με χλιαρό νερό και στεγνώνετε με ένα πανί.
Το δέρμα σας πρόκειται να ανανεωθεί και η υφή του θα βελτιωθεί άμεσα.

Και κάτι ακόμη…

Ακμή και ταχίνι

Η ακμή μαστίζει το 80 με 90% των εφήβων στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το
Πανεπιστήμιο του Illinois. Η ακμή έχει πολλές αιτίες, από βακτήρια έως υπεραφθονία των φυσικών ελαίων του δέρματος, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο… Εκατοντάδες θεραπείες αναπτύχθηκαν για τη θεραπεία της ακμής, αλλά λίγες, αν υπάρχουν, είναι αποτελεσματικές.

Προσθέτοντας το ταχίνι στη διατροφή σας ενδέχεται να μειώσει την ακμή, καθώς είναι μεταξύ άλλων μία καλή πηγή ψευδαργύρου. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center, προκαταρκτικές μελέτες δείχνουν ότι ο ψευδάργυρος μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της ακμής, αλλά υπάρχει προβληματισμός σχετικά με την αναγκαία ποσότητα ψευδαργύρου.

Το είδαμε στο www.egoismos.gr

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Σησαμέλαιο. Υπέροχο δέρμα σε πρόσωπο και σώμα!

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr