DIY: Φτιάξε το δικό σου Αφρόλουτρο

DIY: Φτιάξε το δικό σου Αφρόλουτρο

By Φένια Καλαχάνη

Ποτέ δεν ένιωθα ότι το αφρόλουτρο καθάριζε πραγματικά την επιδερμίδα μου και όταν ενημερώθηκα για τα χημικά που περιέχει και ότι ακόμα και ο αφρός που δημιουργείται είναι τεχνητός σταμάτησα αμέσως να αγοράζω.
Λατρεύω τις μπάρες σαπουνιού καθαρίζουν πραγματικά, είναι φιλικές προς το περιβάλλον και κοστίζουν ελάχιστα. Αν όμως δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σκέτη μπάρα σαπουνιού για το μπάνιο μας μπορούμε να κάνουμε ένα απλό τρικ για να έχουμε αφρόλουτρο από φυσικά υλικά.

Πώς θα φτιάξεις το δικό σου αφρόλουτρο

Τρίβουμε μια μπάρα σαπουνιού, την τοποθετούμε σε ένα δοχείο και προσθέτουμε καλής ποιότητας νερό μέχρι να σκεπαστούν τα τρίμματα, αφήνουμε το μείγμα μια μέρα να ομογενοποιηθεί.
Προαιρετικά το χτυπάμε στο μπλέντερ.
Αν θέλουμε προσθέτουμε 3 κουταλάκια του γλυκού φυτική γλυκερίνη για ενυδάτωση αλλά και για τη δημιουργία περισσότερου αφρού.

Έτοιμο!

Extra tip: Κάθε σαπούνι έχει διαφορετική σύσταση και καθένας το προτιμάει διαφορετικά (ελαφρύ ή πιο πηκτό) οπότε μπορούμε να πειραματιστούμε με την ποσότητα του νερού που θα προσθέσουμε, ώστε να βγει ακριβώς το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

Πηγή:www.keepup.gr

Σαπούνι για κυτταρίτιδα και ανάπλαση προσώπου απο γάλα γαϊδούρας!

Βath-balls-βόμβες μπάνιου
Σαπούνι θαλασσινό Marine. Για έντονα προβλήματα κυτταρίτιδας χωρίς ραγάδες.
Σαπούνι κατράμι (πίσσα κέδρου) για δερματικά προβλήματα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr