Για να σταματήσεις την τριχόπτωση. Τα καταπληκτικότερα βότανα για την αύξηση των μαλλιών. (Μαζί με τις καλλυντικές τους ιδιότητες).

Για να σταματήσεις την τριχόπτωση. Τα καταπληκτικότερα βότανα για την αύξηση των μαλλιών. (Μαζί με τις καλλυντικές τους ιδιότητες).

 

 

Τα μαλλιά όταν καταβρέχονται με βότανα κυρίως μετά το λούσιμο ή ως λοσιόν έχουν τρομερά ευεργετική επίδραση στο τριχωτό της κεφαλής. Η θεαματική αύξηση των μαλλιών μας, εμφανίζεται συνήθως μετά από 2 εβδομάδας και αυξάνεται προοδευτικά στους επόμενους 2 μήνες. Γι αυτό να είστε προετοιμασμένοι ότι τα σούπερ αποτελέσματα που εύχεστε, μπορείτε να τα δείτε μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Παρακάτω παρουσιάζονται και οι καλλυντικές ιδιότητες-ιδιατερότητες του κάθε βοτάνου χωριστά (π.χ. τι υφή δίνουν στα μαλλιά;) κι εσείς μπορείτε να καταλήξετε ποιο βότανο από όλα χρειάζεστε για την περιποίηση σας. Μπορείτε επίσης ελεύθερα να αναμίξετε και πολλά βότανα για τόνωση του τριχωτού της κεφαλής σας, χωρίς κανένα δισταγμό. Τα βότανα αποτελούν εξαιρετική τροφή για τα μαλλιά μας. Τα χρησιμοποιείτε ως ξέβγαλμα μετά το λούσιμο ή ως συστατικό μιας έξτρα δυνατής μάσκας στο σπίτι. Πολλές φορές όταν έχω τα κέφια μου τα αναμειγνύω και με μπύρα, ή μηλόξιδο ή 2 κρόκους αυγών ή ελαιόλαδο ή καστορέλαιο. Με την φαντασία σας μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας αποκλειστικό μπότοξ μαλλιών, προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας, χωρίς καθόλου κόστος.

Φύλλα καρυδιάς.

-Δυνατό αφέψημα ως ξέβγαλμα, σταματάει την τριχόπτωση. Σκουραίνει τα μαλλιά. Διευκολύνει το styling.

Φύλλα δάφνης:

(ως αφέψημα σε ξέβγαλμα). Σκουραίνει επίσης τα μαλλιά, καλύπτει τα γκρίζα. Σταματά την τριχόπτωση.

Χαμομήλι:

θεωρώ, είναι λάθος να χρησιμοποιείται το χαμομήλι μόνο από τις ξανθιές γυναίκες ή όσες θέλουν να δώσουν φυσικές ανταύγειες στα μαλλιά τους. Το χαμομήλι είναι εξαιρετικό και για μελαχρινές κυρίες με αξιοθαύμαστα μάλιστα αποτελέσματα, αφού προσδίδει στην τρίχα μια υπέροχη λάμψη και γυαλάδα. (το χαμομήλι για να δώσει ανταύγειες δεν αρκεί ένα απλό ξέβγαλμα, αλλά ταυτόχρονα, απαιτείται να σταθείς με αυτό πάνω στα μαλλιά σου -για ώρες- κάτω από τον ήλιο) Πέρα από τα υπέροχα λαμπερά μαλλιά που προσφέρει, το χαμομήλι πυκνώνει την δομή της τρίχας, την δυναμώνει και τα μαλλιά μας ακτινοβολούν υγεία.

Φασκόμηλο.

Το φασκόμηλο, είναι ιδανικό βότανο της τριχόπτωσης για τα μαλλιά που πέφτουν Τώρα. Αυτή τη Στιγμή. Αντιμετωπίζει άμεσα την τριχόπτωση. Το φασκόμηλο κάνει απαλή την τρίχα, μαλακώνει τα μαλλιά. Επίσης είναι εξαιρετικό ίαμα για την φαλάκρα. Επιστημονικές έρευνες έχουν καταλήξει ότι το φασκόμηλο μπορεί με συχνά λουσίματα και ως νυχτερινή λοσιόν να σταματήσει ή να περιορίσει την φαλάκρα. (ισχυρό όπλο μαζί με το δεντρολίβανο).

Παράλληλο όφελος του αφεψήματος του φασκόμηλου στην ομορφιά:

Απλό ξέβγαλμα της επιδερμίδας μας για τέλεια όψη! Ιδανικό και για τα λιπαρά δέρματα!

Μάραθος:

 

μαλακτικό, τονωτικό. Χρησιμοποιείται όπως όλα τα βότανα. Ως δυνατό αφέψημα με το οποίο ξεβγάζουμε τα μαλλιά μας στο τελευταίο χέρι.

Μαϊντανός:

Πυκνώνει, δυναμώνει, κάνει λαμπερά τα μαλλιά. Διώχνει την πιτυρίδα. Η καλύτερη βοτανική λύση για να προλάβεις την τριχόπτωση. Αποτελεί ένα άριστο προληπτικό μέσο που θα αξιοποιήσεις για να μην εμφανιστεί τριχόπτωση. (αφέψημα με 2 χούφτες μαϊντανού ως ξέβγαλμα) Εξαφανίζει την πιτυρίδα. Δίνει λάμψη με τακτική χρήση.

Μυστικό.

Δοκιμάσατε να βγάλετε τις ψείρες ενός παιδιού με μαϊντανό; Μια εξαιρετική λύση για ψείρες και κόνιδες πού σας απαλλάσσει από τα τοξικά αντιφθειρικά φάρμακα στο πι και φι είναι η παρακάτω συνταγή.

Τρόπος παρασκευής:

Παίρνετε έναν ολόκληρο μαϊντανό (ματσάκι) και τον βάζετε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Μόλις το νερό σας γίνει χλιαρό, αφαιρείτε τον μαϊντανό και ανακατεύετε το νερό του , με μισό ποτήρι ξίδι. Λούζεται κανονικά το κεφαλάκι του παιδιού όπως συνήθως και ξεβγάζετε με αυτό το αφέψημα που φτιάξατε τα μαλλιά του. Στη συνέχεια απλώνετε μαλακτική κρέμα κατά μήκος. Κατόπιν χτενίζετε κανονικά με το χτενάκι (αν καταφέρετε να βρείτε άσπρο αντιφθειρικό χτενάκι είναι πολύ καλύτερα γιατί σας διευκολύνει να βλέπετε τις ψείρες που αφαιρούνται). Ξεβγάζετε με το υπόλοιπο νερό και πάλι.. Μαζί με το νερό αυτό ως τελευταίο ξέβγαλμα, θα φύγουν μαζί και όλες οι κόνιδες των μαλλιών του παιδιού. Τις παρασύρει σχεδόν όλες. Αν χρησιμοποιήσετε σε τρία λουσίματα αυτή την τακτική, θα απαλλαγείτε από τις ψείρες ολοκληρωτικά. Επίσης θα σας εκπλήξει ευχάριστα η μυρωδιά φράουλας που θα κατακλύσει τη μύτη σας. Ναι! Το ξύδι και το νερό μαϊντανού, δημιουργούν οσμή φρεσκοκομμένης φράουλας!

Δεντρολίβανο:

Πυκνώνει μεγαλώνει τα μαλλιά σαν να τραβάς!! Μαζί με το φασκόμηλο, αποτελούν το απόλυτο δίδυμο.

Μυστικό:

το να καταβρέχετε τα μαλλιά σας με αυτό, έχει κι ένα άλλο εκπληκτικό όφελος. Οξύνει την μνήμη!! Θυμάστε δηλαδή καλύτερα! Ενεργοποιεί τον εγκέφαλο και τον κάνει πιο δραστήριο. Ενισχύει την διαύγεια του. Δεν αντικαθιστά βέβαια τα φάρμακα για την ενίσχυση της μνήμης. Αποτελεί όμως εξαιρετική πρόληψη.

Φύλλα τσουκνίδας.

Εκπληκτικό βότανο για την αποτοξίνωση των μαλλιών, την αύξηση της πυκνότητας και του μάκρους τους. Πολύ δυνατό στην αποτελεσματικότητα του. Δεν πρόκειται να σας προδώσει ποτέ! Κάνουμε με αυτήν ξέβγαλμα για τα μαλλιά μετά την χρήση του σαμπουάν ή το απλώνουμε στα μαλλιά χωρίς λούσιμο χρησιμοποιώντας απλά το αφέψημα της ως λοσιόν, ασκώντας ταυτόχρονα απαλό μασάζ στο κεφάλι με την άκρη των δακτύλων .Δεν ξεβγάζουμε.

Το μυστικό της τσουκνίδας:

αν πιείτε επίσης τσάι από φύλλα τσουκνίδας (1 φορά τη μέρα) θα δείτε τα μαλλιά σας να μεγαλώνουν σε πόντους κάθε δύο εβδομάδες. Χαρακτηριστικό της τσουκνίδας είναι ότι αποτοξινώνει και καθαρίζει τον οργανισμό. Ίσως γι αυτό έχει τόσο θαυμαστά αποτελέσματα και στα μαλλιά. Παράλληλα όμως το αφέψημα βοηθάει και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Προσοχή όμως είναι διουρητικό.

Τα βότανα και οι εναλλακτικές θεραπείες δεν αποτελούν ιατρική σύσταση. Ενημερωθείτε από το γιατρό σας.

Ζωή Κυροπούλου: δημοσιογράφος-συγγραφέας –ερευνήτρια βοτάνων

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr