Μετάτρεψε οποιαδήποτε συνταγή σε vegan κάνοντας αυτές τις αλλαγές

Μετάτρεψε οποιαδήποτε συνταγή σε vegan κάνοντας αυτές τις αλλαγές

Ελένη Καραγιάννη

Εάν είσαι vegan ή σκέφτεσαι να αρχίσεις τώρα να αποκλείεις από τη διατροφή σου οτιδήποτε είναι ζωικής προέλευσης, ίσως ανησυχείς ότι θα είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλίσεις ποικιλία στη διατροφή σου. Τι θα έλεγες εάν σε διαβεβαιώναμε ότι μπορείς να συνεχίσεις να φτιάχνεις τις ίδιες (σχεδόν) συνταγές με κάποιον που δεν έχει περιορισμούς στη διατροφή του, αρκεί κάνεις μερικές απλές αντικαταστάσεις. Εμείς σου δίνουμε έναν οδηγό για να ξέρεις τι θα βάλεις στη θέση των τροφών που δεν τρως κι εσύ δεν έχεις παρά να αρχίσεις τους πειραματισμούς.

Με τι θα αντικαταστήσεις το γάλα

Γάλα σόγιας: Η ελαφριά του γεύση σου επιτρέπει να το χρησιμοποιήσεις σε κάθε συνταγή που θέλει γάλα -ακόμα και όταν αυτό είναι το βασικό συστατικό.

Γάλα αμυγδάλου: Έχει τις ίδιες θερμίδες με το αγελαδινό και επειδή η υφή του είναι πιο πυκνή είναι ιδανικό για τις συνταγές που περιέχουν γάλα και θέλουν ψήσιμο (όπως κέικ κ.λπ.). Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε γάλα από ξηρούς καρπούς.

 

Με τι θα αντικαταστήσεις τα αυγά

Τόφου: Όχι μόνο μπορεί να αντικαταστήσει το αυγό χωρίς να χαλάσει την υφή και τη γεύση της συνταγής, αλλά επιπλέον εξασφαλίζει ακόμη περισσότερη πρωτεΐνη. Υπολόγισε περίπου 11 φλιτζάνι τόφου αντί για ένα μεγάλο αυγό.

Πουρές μπανάνας: Μπορεί να σου φαίνεται ότι δεν μοιάζει καθόλου με το αυγό ούτε σε γεύση ούτε εμφάνιση, όμως όπως θα διαπιστώσεις εάν το δοκιμάσεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λιωμένη μπανάνα αντί για αυγό για να φτιάξεις μπράουνις, μάφινς ή κέικ. Υπολόγισε ποσότητα ίση με περίπου 1/4 του φλιτζανιού για κάθε αυγό.

Με τι θα αντικαταστήσεις το τυρί

Τυρί σόγιας¨Όχι μόνο ταιριάζει σε κάθε συνταγή που θέλει τυρί, αλλά επιπλέον μοιάζει πολύ στη γεύση και λιώνει όπως το “κανονικό” τυρί.

Διατροφική μαγιά: Αντικαθιστά τέλεια το τριμμένο τυρί πάνω από μακαρόνια ή σε οποιοδήποτε άλλο πιάτο και έχει μια διακριτικά πικάντικη γεύση που θα σου θυμίσει παρμεζάχα. Επιπλέον, περιέχει πολύ λιγότερο αλάτι από το τυρί.

www.madamefigaro.gr

Υπερτροφές απο τα μυστικά ομορφιάς.

Ετικέτες:

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr