Πόσες θερμίδες έχουν οι απολαύσεις του καλοκαιριού; Ποια μας φορτώνουν και ποια είναι light;

Πόσες θερμίδες έχουν οι απολαύσεις του καλοκαιριού; Ποια μας φορτώνουν και ποια είναι light;

Αν στην οικογένεια υπάρχουν και παιδιά οι απαιτήσεις για ένα παγωτό θα αυξηθούν, οπότε μπορεί να κάνετε μαζί και εσείς μια παρασπονδία. Πόσες θερμίδες έχουν όμως αυτές οι απολαύσεις που το καλοκαίρι τις επιθυμούμε λίγο περισσότερο;

Ας ξεκινήσουμε από τα σουβλάκια. Ένα απλό σουβλάκι χοιρινό έχει 119 θερμίδες και ένα σουβλάκι κοτόπουλο 74 θερμίδες. Αν τώρα επιλέξετε πίτα με γύρο χοιρινό, οι θερμίδες εκτοξεύονται. Με λαδωμένη πίτα, πατάτες, τζατζίκι και ντομάτα έχει περίπου 700 θερμίδες ενώ αν ζητήσετε αλάδωτη πίτα αφαιρέστε 90 θερμίδες. Αν δεν επιλέξετε γύρο αλλά σουβλάκι χοιρινό ή κοτόπουλο οι θερμίδες μειώνονται κατά πολύ αφού μια γενναία ποσότητα γύρου μπορεί να φτάσει και τις 300 θερμίδες.

Στο παγωτό τώρα, οι θερμίδες ποικίλουν. Μία μπάλα παγωτού αντιστοιχεί σε μισό κυπελλάκι και θεωρείται ότι είναι η βασική μονάδα μέτρησης της μερίδας. Μία μπάλα φράουλα έχει 127 θερμίδες ενώ η ίδια ποσότητα από βανίλια φτάνε μέχρι και τις 137 θερμίδες. Το αγαπημένο παγωτό σοκολάτα έχει τις περισσότερες θερμίδες και συγκεκριμένα 143.

 

Τα καλαμπόκια που θα βρείτε να ψήνουν σε διάφορα μέρη στις διακοπές σας κινούνται σε μέτρια επίπεδα και ένα κομμάτι έχει περίπου 280 θερμίδες.

Η κρέπα είναι επίσης μια απόλαυση του καλοκαιριού. Μια κρέπα σοκολάτα να υπολογίσετε ότι έχει περίπου 270 θερμίδες ενώ μια κρέπα με παγωτό πηγαίνει στις 320 θερμίδες.

Πηγή: www.eirinika.gr

Μίξη βοτάνων για το αδυνάτισμα. Επιτάχυνση μεταβολισμού.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr