Πλούσια, πυκνά και λαμπερά μαλλιά με προϊόντα από το ντουλάπι σας

Πλούσια, πυκνά και λαμπερά μαλλιά με προϊόντα από το ντουλάπι σας

Πλούσια, πυκνά και λαμπερά μαλλιά με προϊόντα από το ντουλάπι σας [εικόνες]

Τα πυκνά και γερά μαλλιά πέρα από το ότι δείχνουν ένα υγιή οργανισμό, είναι σύμβολο γοητείας. Γυναίκες και άντρες θέλουν να έχουν πλούσια κόμη και σπαταλούν εκατοντάδες ευρώ για να τα αποκτήσουν είτε αγοράζοντας προϊόντα είτε κάνοντας θεραπείες.

Με απλά προϊόντα που βρίσκονται μέσα στην κουζίνα σας μπορείτε να δείτε την επιθυμητή αλλάγη στα μαλλιά σας, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία.

Εκχύλισμα από κόκκινο κρεμμύδι

Το όχι και τόσο ευχάριστο στη μυρωδιά κρεμμύδι περιέχει θείο, μια ένωση που αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου στους ιστούς. Το κολλαγόνο είναι σημαντικό στοιχείο της ανάπτυξης των τριχών, καθώς γερνάμε, τα επίπεδα του κολλαγόνου μειώνονται σημαντικά. Το εκχύλισμα κρεμμυδιού θα αποκαταστήσει το κολλαγόνο στο σώμα, βοηθώντας στην εκ νέου δημιουργία της τρίχας. Bonus: θα προσθέσει λάμψη στα μαλλιά!

Για να το φτιάξετε τρίψτε δύο ή τέσσερα κρεμμύδια, αναλόγως το μήκος των μαλλιών σας. Στραγγίξτε τα και βάλτε το χυμό στο κεφάλι σας, κάνοντας μασάζ. Αφήστε το για 15 λεπτά.

Εκχύλισμα πατάτας

Είναι μια αποτελεσματική θεραπεία κατά της αλωπεκίασης, καθώς η πατάτα είναι πλούσια με βιταμίνες Α, Β και C. Προστατεύει την τρίχα από την ευθραυστότητα και ζημιές.

Για να χρησιμοποιήσετε το εκχύλισμα πατάτας ως θεραπεία, κόψτε τις πατάτες σε κομμάτια βάλτε αυτές σε ένα τουλπάνι και τρίψτε το κεφάλι σας.

Αφήστε το για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν ξεπλύνετε με ένα σαμπουάν πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά σαμπουάν. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε την τριμμένη πατάτα με κρόκο αυγού και μέλι σε ένα μπολ και απλώστε τη μάσκα απευθείας σε στεγνό τριχωτό της κεφαλής σας.

Ασπράδια αυγών

Τα φρέσκα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας. Το αυγό μπορεί να αποκαταστήσει το πάχος της τρίχας και να επιταχύνει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Για να τα χρησιμοποιήσετε ως θεραπεία, αφήστε τα ασπράδια των αυγών σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον μία ώρα. Εφαρμόστε τα είτε μόνα τους είτε μαζί με μέλι και ελαιόλαδο για να ενισχύσετε τη δύναμη των μαλλιών. Απλώστε σε στεγνά μαλλιά και αφήστε για τουλάχιστον 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με ένα ήπιο σαμπουάν και χλιαρό νερό.

Μηλόξυδο

Εκτός από την αποκατάσταση του φυσικού pH του τριχωτού της κεφαλής, το μηλόξυδο θα τονώσει και τα τριχοθυλακία και ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Για να το χρησιμοποιήσετε προσθέστε ίσα μέρη νερό και μηλόξυδου σε ένα καθαρό μπολ. Μετά το ξέπλυμα των μαλλιών σας με το σαμπουάν, χρησιμοποιήστε το μείγμα ως τελικό ξέβγαλμα. Αν βρείτε τη μυρωδιά απωθητική, μπορείτε να προσθέσετε το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο για να την καλύψετε. Μην ξεπλύνετε τα μαλλιά μετά.

Αλόη

Η αλόη βέρα χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την τόνωση του πάχους των μαλλιών και το μήκος. Περιέχει καταπραϋντικά στοιχεία που διεγείρουν τους θύλακες των τριχών, ενώ βοηθά στην πύκνωση των μαλλιών.

Εφαρμόστε το τζελ της αλόης στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το για τουλάχιστον 20 λεπτά. Αν αντέχετε το άρωμα του φρέσκου τζελ αλόης βέρα, μην το ξεπλύνετε. Αργότερα χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαμπουάν.

Πηγή:  iefimerida.gr

Δαφνέλαιο. Το δυναμωτικό των μαλλιών.
Αιθέριο Έλαιο Δεντρολίβανο.Αύξηση τριχοφυΐας-Σύσφιξη-Τόνωση.

HERBAL REVIVAL. Κατεστραμμένα μαλλιά και άκρες

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr