Σύκο, το τέλειο αντιγηραντικό

Σύκο, το τέλειο αντιγηραντικό

 

Σήμα κατατεθέν του Αυγούστου έχει ιδιαίτερη υφή και γεύση, κυρίως όμως αποτελεί καλή πηγή ενέργειας. Για αυτούς τους λόγους αγαπώ τα σύκα.

Περιέχουν: φυτικές ίνες, κάλιο ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο ενώ τα μαύρα σύκα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά με αντιγηραντική δράση.

Βοηθούν:

στη δυσκοιλιότητα: Οι φυτικές ίνες που περιέχει απορροφούν ομαλά τα σάκχαρα, παρέχοντας λύση σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας.
στην απώλεια βάρους: χάρη στις φυτικές ίνες που επιβραδύνουν την πέψη, δημιουργώντας αίσθημα κορεσμού.
στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων: ρίχνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα ενώ το κάλιο που περιέχουν θεωρείται αποτελεσματικό στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, ειδικά για τις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.
στη σεξουαλική ζωή: επιδρούν στο ορμονικό σύστημα και απελευθερώνει τη διάθεση για σεξ.

Η αγαπημένη μου μάσκα ομορφιάς

Peeling για το πρόσωπο

Το σύκο απολεπίζει απαλά την επιδερμίδα μου, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και μου προσφέρει αντιοξειδωτική και αντιγηραντική προστασία. Το ελαιόλαδο την ενυδατώνει και τη θρέφει ενισχύοντας την παραγωγή των κυττάρων.

Χρησιμοποιώ:

2 σύκα και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πολτοποιώ τα σύκα, προσθέτω το ελαιόλαδο και ανακατεύω. Απλώνω την μάσκα στο πρόσωπό μου κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Την αφήνω να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλένω με κρύο νερό.

Και η αγαπημένη μου δροσερή σαλάτα

Χρησιμοποιώ
4 σύκα φρέσκα
1 ματσάκι ρόκα
μαϊντανό
100 γραμμ. Ανθότυρο
Ξίδι μπαλσάμικο και ελαιόλαδο

Πλένω τη ρόκα και την κόβω με τα χέρια. Κόβω στα τέσσερα τα σύκα και ψιλοκόβω τον μαϊντανό. Ψήνω στο γκριλ το ανθότυρο και το προσθέτω. Ολοκληρώνω με αλατοπίπερο, ελαιόλαδο και μπαλσάμικο.

Το μυστικό
Τα μικρά σποράκια που έχουν προκαλούν πρόβλημα σε άτομα με κολίτιδες ή άλλες γαστρεντερικές παθήσεις και έτσι πρέπει να αποφεύγονται.

Πηγή: omorfamystika.gr

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr