Xαλαρά ούλα και ουλίτιδα. Πως θα εξαφανίσεις το πρόβλημα με τα καλύτερα βότανα και γιατροσόφια!

Xαλαρά ούλα και ουλίτιδα. Πως θα εξαφανίσεις το πρόβλημα με τα καλύτερα βότανα και γιατροσόφια!

 

1) Πλένουμε πολύ προσεκτικά φύλλα τσουκνίδας και τα κοτσάνια τους (με μεγάλη προσοχή). Μετά τα κοπανάμε και ακολούθως τα στύβουμε σε τουλμπάνι για να βγει ο χυμός τους. Κάνουμε πλύσεις με αυτό τον χυμό στα ερεθισμένα μας ούλα. Είναι θαυμάσιο γιατρικό.

2) Μασάμε ωμά φύλλα βατόμουρου.

3) Βράζουμε 50 γραμμάρια ρίζα γαϊδουράγκαθου μέσα σε 2 ποτήρια νερό και με το ζουμί που θα προκύψει, πλένουμε τα δόντια μας και τα ούλα μας όσο πιο συχνά γίνεται.

 

4) Ένα ακόμη καταπληκτικό γιατροσόφι για την στερέωση των ούλων και την θεραπεία της ουλίτιδας, είναι η ρίγανη και η διαδικασία που απαιτείται απλούστατη: Φτιάχνουμε ένα δυνατό αφέψημα με ρίγανη και κάνουμε με αυτό συχνές στοματικές πλύσεις για γερά και σφιχτά ούλα)

 

5) Παίρνουμε φλούδες πορτοκαλιού αφαιρούμε το εξωτερικό πορτοκαλί περίβλημα και απομονώνουμε την άσπρη σάρκα που συνήθως την έχουμε για πέταμα και την θεωρούμε αχρείαστη ή άχρηστη. Στην πραγματικότητα όμως οι άσπρες ίνες και το άσπρο μέρος του πορτοκαλιού, είναι εξαιρετικά αντιγηραντικά και αντικαρκινικά και γι αυτό καλό θα είναι να τα τρώμε εάν θέλουμε μια καλή υγεία και δύναμη. Σχετικά με τα ούλα τώρα, μασάμε πολλές φορές μέσα στην ημέρα την άσπρη αυτή σάρκα του πορτοκαλιού. Στερεώνει τα ούλα!!

6) Φτιάχνουμε ένα δυνατό αφέψημα λεβάντας και κάνουμε συχνές πλύσεις στα δόντια μας. Γρήγορα τα ούλα σφίγγουν.

7) Θυμάρι για γερά ούλα. Το ξέρατε ότι το διάσημο στοματικό διάλυμα λίστεριν, περιέχει θυμάρι; Αν θέλετε γερά δόντια και ούλα, βράστε μια γενναιόδωρη ποσότητα θυμαριού και κάντε πλύσεις με αυτό, το στόμα σας.

Συχνότητα χρήσεων για όλες τις συνταγές: οπωσδήποτε μετά από κάθε γεύμα ή δείπνο και πριν τον βραδινό μας ύπνο. Ελεύθερα όσες φορές θέλετε επιπλέον μέσα στη μέρα.

Διατροφικό μυστικό:

αποκτήστε την συνήθεια μετά από το τέλος κάθε γεύματος να τρώτε ένα κομματάκι (μεγέθους σπιρτόκουτου τυρί-φέτα). Η φέτα, προστατεύει από τα οξέα τα ούλα των δοντιών μας και συμβάλει στην υγεία τους περισσότερο από ότι μπορείτε να υπολογίσετε!

Οι εναλλακτικές θεραπείες δεν αντικαθιστούν τον γιατρό μας. Λειτουργούν επικουρικά. Συμβουλευτείτε τον γιατρό που σας παρακολουθεί.

Ζωή Κυροπούλου-ερευνήτρια βοτάνων και εναλλακτικής ιατρικής.
Πηγή: www.egoismos.gr

Οδοντόκρεμα τετραπλού αποτελέσματος. (πέτρα, ουλίτιδα, τερηδόνα -φυσική λεύκανση) ALOE gel dentifricio tripla azio

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr