Πως θα εξαφανίσεις τα σπυράκια με μόλις τρία υλικά!

Πως θα εξαφανίσεις τα σπυράκια με μόλις τρία υλικά!

 

Νομίζω δεν υπάρχει γυναίκα στον πλανήτη, που να μην ενοχλείται από τα σπυράκια. Και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που ιδρώνουμε, εμφανίζονται ακόμα περισσότερα και χαλάνε τόσο πολύ την εμφάνισή μας. Σήμερα λοιπόν προτείνω να δοκιμάσετε μία DIY συνταγή, με 3 συστατικά, τα οποία έχουν ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα.

Πώς θα αντιμετωπίσουμε τα σπυράκια στους γλουτούς;

Αρχικά δημιουργήστε το μείγμα, καθαρίστε σχολαστικά το πρόσωπό σας και εφαρμόστε το με ταμποναριστές κινήσεις πάνω στα σπυράκια. Αφήστε το να δράσει όλο το βράδυ και το πρωί καθαρίστε την περιοχή.

Συστατικά

Αιθέριο έλαιο τσαγιού – 5 έως 6 σταγόνες
Λάδι Jojoba – 1 κουταλάκι του γλυκού (ή αμυγδαλέλαιο)
Baking Powder – 2 κουταλάκια του γλυκού

 

Διαδικασία

Βάζουμε 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder σε ένα καθαρό δοχείο. Προσθέτουμε σε ένα μικρό μπολ 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι jojoba και 5 με 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο. Ανακατεύουμε καλά για μερικά λεπτά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Στη συνέχεια ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά.

Το έλαιο τσαγιού έχει αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ενώσεις που δρουν αποτελεσματικά ενάντια στα βακτήρια που προκαλούν σπυράκια. Έχει τη δυνατότητα να διεισδύσει βαθιά μέσα στο δέρμα βοηθώντας στην απεμπλοκή των σμηγματογόνων αδένων.
Από την άλλη το λάδι Jojoba προτείνεται για τη θεραπεία της ακμής ή των σπυριών. Εξουδετερώνει τους φραγμένους πόρους, ωθώντας το πύον που σχηματίζεται από τα βακτήρια, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και το σμήγμα.
Τέλος το baking powder περιέχει ήπιες αντισηπτικές ιδιότητες και εκπληκτική ικανότητα καταπολέμησης του μύκητα και των βακτηρίων που προκαλούν ακμή. Αποθαρρύνει την ανάπτυξη βακτηριδίων στο δέρμα. Λειτουργεί ως παράγοντας ξήρανσης που απομακρύνει αποτελεσματικά τη λιπαρότητα στο δέρμα που οδηγεί σε σπυράκια και σπασίματα.

jenny.gr

Έλαιο Τζοτζόμπα ή Χοχόμπα. Το έλαιο που μοιάζει με το δέρμα μας απο τα μυστικά ομορφιάς!
Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρο (Tea tree).
Αμυγδαλέλαιο των 100ml.
Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr