Ακμή: Αυτές οι τροφές θα σε βοηθήσουν να την αντιμετωπίσεις

Ακμή: Αυτές οι τροφές θα σε βοηθήσουν να την αντιμετωπίσεις

Η ακμή είναι πλέον συχνό φαινόμενο κι όχι μόνο στις εφηβικές ηλικίες. Η ενήλικη ακμή ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες και σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στην τρόπο ζωής και την ατμοσφαιρική ρύπανση που είναι σχεδόν αναπόφευκτη. Ωστόσο, ένας σημαντικός παράγοντας που μπορεί να την επιδεινώσει αλλά και να μειώσει τα σημάδια της είναι η διατροφή. Γι’ αυτό καλό είναι να ακολουθείς μερικούς διατροφικούς κανόνες, σε περίπτωση που σε απασχολεί ένα τέτοιο δερματικό πρόβλημα. Φυσικά δεν είναι ο μόνος και βασικός τρόπος αντιμετώπισης της ακμής η διατροφή, αλλά αναμφίβολα βοηθά αρκετά.

Οι παρακάτω τροφές λοιπόν, θα σε βοηθήσουν αρκετά στην προσπάθειά σου να αντιμετωπίσεις την ακμή και καλό είναι να προσπαθήσεις να τις εντάξεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο.

Μέντα
Συνήθως τη βρίσκεις σε τσίχλες για δροσερή αναπνοή, όμως έχει και ευεργετικές ιδιότητες, αφού σαν αφέψημα διευκολύνει την πέψη και σε χαλαρώνει. Δεδομένου ότι το άγχος και πίεση λειτουργούν αρνητικά στην εμφάνιση της ακμής, η μέντα έμμεσα θα σε βοηθήσει.

Αβοκάντο
Τα Ω-3 λιπαρά οξέα του αβοκάντο ρυθμίζουν την έκκριση της λευκοτριένης Β4 που είναι υπεύθυνη για την αύξηση της παραγωγής σμήγματος. Επομένως, μην το παραλείπεις στην σαλάτα σου.

Αγκινάρα
Η αγκινάρα είναι συχνά συστατικό σε κρέμες και προϊόντα ομορφιάς, αφού συμβάλλει στη λάμψη της επιδερμίδας.

Σκόρδο
Μπορεί για κάποιους να είναι βαρύ, αλλά στη σωστή ποσότητα νοστιμεύει τα φαγητά. Όμως είναι εξαιρετικά ευεργετικό για τον οργανισμό, αφού τον καθαρίζει από τα βακτήρια και τους ιούς.

Μάραθος
Είναι γεμάτος βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και μέταλλα, τα οποία λειτουργούν ως ρυθμιστές για μία επιδερμίδα γεμάτη υγεία και χωρίς σημάδια ακμής.

Δεν έχεις να χάσεις τίποτα, εντάσσοντας τα παραπάνω στη διατροφή σου, ειδικά αν η ακμή είναι ένα ζήτημα που έχει αρχίσει να σε απασχολεί.

https://limeandlife.com

 

Απολεπιστικό Gel Καθαρισμού για λιπαρή επιδερμίδα χωρίς ακμή και στίγματα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr