DIY: Ενυδατική κρέμα με λάδι καρύδας για ευκολότερο ξύρισμα των ποδιών

DIY: Ενυδατική κρέμα με λάδι καρύδας για ευκολότερο ξύρισμα των ποδιών

 

Το ξύρισμα των ποδιών είναι μία από τις αγγαρείες που κάθε καλοκαίρι γίνεται όλο και πιο συχνή. Ακόμα κι αν έχεις δοκιμάσει την αποτρίχωση σαν μέθοδο, είναι πολύ πιθανό να πέσεις πάλι στην ανάγκη του ξυρίσματος, αφού αν δεν ήσουν τυπική με τα ραντεβού σου το χειμώνα, το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης δεν θα είναι αυτό που θες.

Επειδή όμως, το ξύρισμα είναι μία διαδικασία που μπορεί να προκαλέσεις κοκκινίλες και κοψίματα καλό είναι να το κάνεις με πολύ προσοχή και φυσικά να φροντίσεις την επιδερμίδα των ποδιών σου, έτσι ώστε να παραμείνει απαλή και ενυδατωμένη.

Εκτός από το scrub πριν το ξύρισμα και την ενυδατική κρέμα μετά από αυτό, καλό είναι να χρησιμοποιείς και μία κρέμα για το ξύρισμα, τη οποία μπορείς εύκολα να φτιάξεις μόνη σου.

Θα χρειαστείς:

½ φλιτ. λάδι καρύδας (σε στέρεα μορφή)
¼ φλιτ. ωμά μέλι
¼ φλιτ. υγρό σαπούνι Καστίλης
2 κ.σ. aloe vera
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου (tea tree oil)

How to:

Σε ένα μικρό μπολ, βάζεις το λάδι καρύδας και το χτυπάς με το μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο και απαλό. Στη συνέχεια, μειώνεις την ένταση και προσθέτεις σταδιακά όλα τα υλικά, ενώ ανακατεύεις ταυτόχρονα. Μόλις τελειώσεις, βεβαιώσου ότι έχουν αναμειχθεί καλά και αποθήκευσε την κρέμα που θα έχει δημιουργηθεί σε ένα πλαστικό δοχείο. Την επόμενη φορά που θα κάνεις ντους θα είναι έτοιμη να κάνει τη διαδιακσία του ξυρίσματος ευκολότερη και τα πόδια σου βελούδινα.

L&L tip: Φρόντισε το ξυραφάκι σου να μην χρησιμοποιείται πολλές φορές και φυσικά να το αποθηκεύεις σε μέρος που θα το κρατά μακριά από μικρόβια και στεγνό, καθώς η υγρασία ευνοεί την εμφάνιση μυκήτων.

limeandlife.com

 

Έλαιο Καρυδας -καλλυντικό-σε Λίτρο! Τιμή προσφοράς!
Βρώσιμο λάδι καρύδας 500ml σε σούπερ προσφορά! Σούπερ τροφή!

ΣΑΠΟΥΝΙ ΚΑΣΤΙΛΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΧΡΗΣΗ

Αιθέριο Έλαιο Λεβάντας.

αιθέριο έλαιο τειόδεντρο απο τα μυστικά ομορφιάς

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr