Μπορώ να χρησιμοποιώ σκραμπ σώματος στην εγκυμοσύνη μου;

Μπορώ να χρησιμοποιώ σκραμπ σώματος στην εγκυμοσύνη μου;

 

Σας αρέσει να περιποιείστε-φροντίζετε τον εαυτό σας και σχεδιάζετε να κάνετε το ίδιο και στην εγκυμοσύνη; Αν ναι, τότε η ιδέα σας είναι πάρα πολύ καλή μιας και ο καλλωπισμός μπορεί να νικήσει ένα μεγάλο μέρος του άγχους που υπάρχει στην εγκυμοσύνη.

 

Η εγκυμοσύνη έρχεται πακέτο με μια σειρά από αλλαγές στο σώμα, όχι μόνο εξωτερικά, αλλά και εσωτερικά. Μια συνεδρία σπα μπορεί να τονώσει και να ανανεώσει την εμφάνισή σας. Αλλά είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσετε ένα σκραμπ σώματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Αν θέλετε να μάθετε, συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο μας!

Πώς λειτουργεί ένα σκραμπ σώματος;

Ένα στρώμα νεκρών κυττάρων καλύπτει το δέρμα σε όλο το σώμα, αφήνοντάς το σκοτεινό, θαμπό και άψυχο. Τα σκραμπ σώματος αφαιρούν απαλά από το σώμα, το στρώμα των νεκρών κυττάρων και ανανεώνει το δέρμα, προσδίδοντας με αυτόν τον τρόπο «φυσική λάμψη» και «μεταξένια απαλότητα».

Η χρήση τους ανά τακτά διαστήματα μπορεί επίσης να μειώσει τα σκοτεινά σημεία, τείνουν να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος ενώ επίσης, επιτρέπουν στην υγρασία να διεισδύσει και να θρέψει το δέρμα.

Είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσετε ένα σκραμπ σώματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι η απολέπιση σώματος είναι ασφαλής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκραμπ, που έχουν βάση το αλάτι ή τη ζάχαρη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, χωρίς κανένα κίνδυνο για το μωρό σας. Το δέρμα σας δεν απορροφά σε βάθος το αλάτι και τη ζάχαρη, και αυτός είναι ο λόγος που είναι αρκετά ασφαλή για να χρησιμοποιηθούν. Αποφύγετε τα σκραμπ με το αλάτι μόνο αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο δεδομένου ότι τείνουν να σπάσουν τα μικρότερα αιμοφόρα αγγεία.

Συμβουλές για το πώς να χρησιμοποιήσετε ένα scrub σώματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αν και είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου ασφαλή το σκραμπ σώματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου.

Να ελέγχετε πάντα την ετικέτα πριν αγοράσετε οποιοδήποτε σκραμπ από το σούπερ μάρκετ.
Επιλέξτε φυσικά και οργανικά προϊόντα για να περιποιηθείτε το δέρμα σας!
Δοκιμάσετε να φτιάξετε ένα σπιτικό σκραμπ, που θα είστε σίγουρη ότι δεν περιέχει χημικά που μπορεί να βλάψουν το μωρό σας!
Φτιάξτε σκραμπ μόνες σας με αλάτι και ζάχαρη
Κάντε απαλό μασάζ με το σκραμπ, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι τα σκραμπ σώματος περιέχουν κόκκους,οπότε μην τρίβετε πάρα πολύ σκληρά καθώς το ευαίσθητο δέρμα σας θα μπορούσε να τραυματίσει.
Να θυμάστε πως πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σκραμπ, θα πρέπει να έχετε τη σύμφωνη γνώμη του ιατρού σας, ζητώντας του αν δεν θέλετε να φτιάξετε μόνη κάποιο σκραμπ, να σας προτείνει κάποια προιόντα που δεν θα βλάψουν ούτε εσάς αλλά ούτε και το μωράκι σας!

www.mothersblog.gr

Έλαιο αργκάν 100ml για την αποτροπή των ραγάδων της εγκυμοσύνης.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr