10 Τρόφιμα της αποτοξίνωσης

10 Τρόφιμα της αποτοξίνωσης

 

Διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες

Όταν πρόκειται για την αποτοξίνωση του σώματος σας, υπάρχουν πολλές τεχνικές που μπορείτε να ακολουθήσετε και συμπληρώματα που μπορείτε να πάρετε. Ένας τρόπος, ειδικότερα, είναι να τρώτε τροφές για αποτοξίνωση. Αυτή είναι μια λίστα με τα τρόφιμα αποτοξίνωσης που πρέπει να τα συμπεριλάβει ο καθένας στη διατροφή του.

1) Φρούτα!

Τα φρούτα είναι πλούσια σε υγρά τα οποία βοηθούν το σώμα να “ξεπλύνει” τις τοξίνες. Επίσης, είναι πολύ εύκολο να τα χωνέψει και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες, και σημαντικές βιταμίνες.

2) Πράσινα τρόφιμα!

Γεμίστε το ψυγείο σας με κατσαρό λάχανο, σπανάκι, σπιρουλίνα, σέσκουλα, ρόκα, ή άλλα οργανικά φυλλώδη λαχανικά. Αυτά τα φυτά θα βοηθήσουν να δώσουν μια ώθηση χλωροφύλλης- στην πεπτική οδό σας. Η χλωροφύλλη απελευθερώνει από το σώμα τις βλαβερές τοξίνες του περιβάλλοντος από τοξικά μέταλλα, ζιζανιοκτόνα, προϊόντα καθαρισμού και τα φυτοφάρμακα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει το ήπαρ στην αποτοξίνωση.

3) Λεμόνια, πορτοκάλια και λαιμ!

Τα εσπεριδοειδή βοηθούν το σώμα να καθαρίσει από τις τοξίνες και να ξεκινήσει τις ενζυματικές διαδικασίες Ο χυμός λεμονιού υποστηρίζει το ήπαρ στις διαδικασίες καθαρισμού του. Για να αυξήσετε την αποτοξίνωση, ξεκινήστε κάθε πρωί με ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι. Θυμηθείτε, η βιταμίνη C είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για αποτοξίνωση, καθώς μετατρέπει τις τοξίνες σε εύπεπτο υλικό. Τρώτε τροφές με βιταμίνη C συχνά για να πάρετε περισσότερα από αυτά τα οφέλη.

4) Το σκόρδο!

Αυτό το πικάντικο τρόφιμο που μοιάζει με μικρή λάμπα είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα αποτοξίνωσης. Αυτό βοηθά στην διέγερση του ήπατος στην παραγωγή ενζύμων αποτοξίνωσης που βοηθούν στο να φιλτράρουν τα τοξικά κατάλοιπα από το πεπτικό σύστημα. Θα ήθελα να συστήσω την προσθήκη σκόρδου σε φέτες ή μαγειρεμένο σε ένα κατάλληλο πιάτο, καθώς αυτό θα βοηθήσει κάθε δίαιτα αποτοξίνωσης.

5) Μπρόκολο!

Εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες, η ικανότητα από τα μπρόκολα να διεγείρουν τα ένζυμα της αποτοξίνωσης του πεπτικού σωλήνα είναι απαράμιλλη. Οι βλαστοί είναι στην πραγματικότητα πιο αποτελεσματικοί από το πλήρως ανεπτυγμένο μπρόκολο.

6) Πράσινο τσάι!

Γεμάτο αντιοξειδωτικά, το πράσινο τσάι ξεπλένει τις τοξίνες από το σύστημα μέσω του υγρού περιεχομένου του, αλλά περιέχει επίσης έναν ειδικό τύπο αντιοξειδωτικού που ονομάζεται κατεχίνες, οι οποίες είναι γνωστό ότι αυξάνουν τη λειτουργία του ήπατος.

7) Φασόλια!

Το πανίσχυρο φασόλι, έχει χρησιμοποιηθεί από γιατρούς για χιλιάδες χρόνια. Είναι απίστευτα εύκολο να χωνευτεί, και απορροφά τοξικά κατάλοιπα από τα εντερικά τοιχώματα.

8) Ωμά λαχανικά!

Καλύτερα σε χυμό ή φάτε τα ωμά: κρεμμύδια, καρότα, αγκινάρες, σπαράγγια, μπρόκολο, λάχανο, κατσαρό λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών, κουνουπίδι, σκόρδο, τεύτλα, κουρκουμάς, και ρίγανη. Ο συνδυασμός αυτών των τροφίμων θα βοηθήσει στο να καθαρίσουν οι τοξίνες του ήπατος. Αυτά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά θείου και γλουταθειόνη. Το θείο βοηθάει στην αποτοξίνωση του ήπατος από επιβλαβείς χημικές ουσίες.

9) Σπόρους και ξηρούς καρπούς!

Ενσωματώστε περισσότερούς από τους εύπεπτους σπόρους και ξηρούς καρπούς στη διατροφή σας. Ο σπόρος λιναριού, οι σπόροι κολοκύθας, τα αμύγδαλα, τα καρύδια, οι σπόροι κάνναβης, το σουσάμι και οι ηλιόσποροι είναι όλα άριστες επιλογές. Ενώ είστε σε αποτοξίνωση, αποφύγετε βούτυρα καρυδιών.

10) Ωμέγα-3 λιπαρά!

Χρησιμοποιήστε την κάνναβη, το αβοκάντο, τις ελιές, ή το σπόρο λιναριού, στην αποτοξίνωση. Αυτό θα βοηθήσει τη λίπανση των εντερικών τοιχωμάτων, επιτρέποντας στις τοξίνες να απορροφηθούν από το λάδι, και να αποβληθούν από το σώμα.

Κάντε περιοδικό καθαρισμό του σώματός σας που μπορεί επίσης να είναι ευεργετικός.

thessdiet.gr

Γαιδουράγκαθο πρόληψη στον καρκίνο..

Έλαιο γαιδουράγκαθου. Ενάντια στο μελάνωμα και τον καρκίνο δέρματος.

Αλεσμένος λιναρόσπορος

Λινέλαιο. Πρόληψη καρκίνου, μείωση χοληστερίνης, ανοσοποιητικό!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr