Φτιάξε τη δική σου κρέμα δέρματος με κερί και μαστίχα

Φτιάξε τη δική σου κρέμα δέρματος με κερί και μαστίχα

 

Η θαυματουργή κεραλοιφή μεταδόθηκε από την αρχαιότητα στις μέρες μας μέσω της πατροπαράδοτης γνώσης των γιαγιάδων μας και έτσι έφτασε μέχρι σ’εμάς. Είναι ένα αγνό καλλυντικό με θεραπευτικές ιδιότητες, που τα αποτελέσματά του θα ζήλευαν πολλά καλλυντικά του εμπορίου. Δεν πρέπει να λείπει από το μπάνιο σας. Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε.

της Στέλλας Μπανούση

Υλικά

30 γραμμάρια αγνό κερί μέλισσας
60 ml βιολογικό λάδι ελιάς
4-5 κομμάτια μαστίχας Χίου κοπανισμένα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπρίκι, να λιώσουν σε μέτρια φωτιά και τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Προσοχή, το μείγμα δεν πρέπει να φτάσει σε βρασμό. Όπως είναι ζεστό και υγρό, το βάζουμε σε καθαρό γυάλινο βάζο και το αφήνουμε να κρυώσει. Η φύλαξή της δεν έχει κανένα πρόβλημα. Διατηρείται για πολύ καιρό χωρίς να αλλοιώνεται.

tips:

Το λάδι έχει αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες Ε και Κ, νάτριο, κάλλιο, σίδηρο και άλλα ιχνοστοιχεία ευεργετικά για το δέρμα σας. Προστατεύει από την πρόωρη γήρανση και ξηρότητα του δέρματος, γιατί καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.
Η μαστίχα έχει αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση. Είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό και αναπλάθει την επιδερμίδα.

Το κερί έχει αντισηπτικές, μαλακτικές και επουλωτικές ιδιότητες. Ο συνδυασμός όλων αυτών κάνει την κεραλοιφή ένα άριστο, και φτηνό, βιολογικό προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά ή ακόμα και σαν μάσκα προσώπου.
Είναι ιδανικό για εγκαύματα, γιατί επουλώνει και δεν αφήνει σημάδια. Δρα, επίσης θεραπευτικά στη ξηροδερμία, το έκζεμα, τις δερματίτιδες, την ακμή, τα συγκάματα (ιδανικό για τα μωρά σας) και τα αποστήματα.
Μένει σ’εσάς να διαπιστώσετε και μόνοι σας τις ευεργετικές ιδιότητες της κεραλοιφής!

Πηγή: NaturaNrg #46

Μαστιχέλαιο. Ισχυρό αντιρυτιδικό, επουλωτικό, λευκαντικό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr