Νύχια που μπαίνουν στο δέρμα: Να τι μπορείς να κάνεις!

Νύχια που μπαίνουν στο δέρμα: Να τι μπορείς να κάνεις!

 

Τι μπορείς να κάνεις για τα νύχια που μπαίνουν στο δέρμα; Η Αμαλία Τσιατούρα μας δίνει την απάντηση.

Γράφει: Επιστημονικός Συνεργάτης Shape

Συνεργάστηκε η δρ Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος, επιστημονική διευθύντρια της κλινικής Cosmetic Derma Medicine (www.cosmeticdermamedicine.gr).

Νύχια που μπαίνουν στο δέρμα – πονάει, το ξέρουμε! Διάβασε τι μπορείς να κάνεις για να προλάβεις το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσεις εάν παρουσιαστεί.

Τα νύχια που μπαίνουν στο δέρμα είναι ένα πραγματικό πρόβλημα υγείας των ποδιών που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και φλεγμονή στο δέρμα γύρω από το δάχτυλο, πόνο και συγκέντρωση πύου κάτω από το δέρμα. Για το πρόβλημα αυτό φταίει συνήθως ο λάθος τρόπος με τον οποίο κόβουμε τα νύχια, έχει όμως σχέση και με το φυσικό τους σχήμα.

Εάν πονάς και είναι ερεθισμένο το δέρμα, καλό είναι να επισκεφθείς ποδίατρο-ποδολόγο, που θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από τη φλεγμονή και τον πόνο ή κλείσε ραντεβού για ένα
επαγγελματικό πεντικιούρ.

Τι μπορείς να κάνεις
Το μυστικό είναι στο κόψιμο των νυχιών: κόβε τα στην ευθεία, χωρίς να τα καμπυλώνεις στις άκρες. Αν μπορείς να κάνεις μόνη σου πεντικιούρ, ξεκίνα με ένα ζεστό ποδόλουτρο στο νερό του οποίου θα προσθέσεις 1 κ.σ. αντισηπτικό. Κατόπιν, κόψε προσεκτικά τα νύχια, προσπαθώντας να ανασηκώσεις την άκρη του νυχιού για να βγει από το δέρμα και βάλε από κάτω ένα βαμβακάκι νοτισμένο με αντιβακτηριακή ή αντιβιοτική κρέμα.

Πηγή: www.shape.gr

Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρο (Tea tree) αντιμικροβιακό για τις παθήσεις των ποδιών.

Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρο (Tea tree).

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr