Η σπιτική μάσκα που ενυδατώνει το δέρμα και το κάνει να λάμπει

Η σπιτική μάσκα που ενυδατώνει το δέρμα και το κάνει να λάμπει

Η καλύτερη βραδινή πρόταση είναι να μείνουμε μέσα και να κάνουμε ομορφιές. μετά το καλοκαίρι και την κούραση του δέρματος μας από τον ήλιο αυτό που χρειαζόμαστε όλες είναι εντατική περιποίηση και ενυδάτωση.

Μια εύκολη σπιτική μάσκα που κάνει θαύματα είναι αυτή με αβοκάντο και λεμόνι.Η μάσκα αυτή έχει θρεπτικές, λευκαντικές και καθαριστικές ιδιότητες και προορίζεται για κάθε τύπο επιδερμίδας.

Χρειαζόμαστε:

1/2 ώριμο αβοκάντο
1 κ.σ. άργιλο
1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. βιταμίνη Ε

Ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο και αφαιρούμε την ψύχα. Το πολτοποιούμε στο blender μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής πάστα σαν πουρές. Εν συνεχεία προσθέτουμε τον άργιλο, το λάδι και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Αποθηκεύουμε σε αεροστεγές βάζο.

Η μάσκα αυτή πρέπει να χρησιμοποιηθεί αμέσως (μέσα σε λίγες ώρες). Δεν διατηρείται στο ψυγείο πάνω από 24 ώρες και δεν δέχεται συντηρητικό. Χρήση: Σε καθαρό απο μακιγιάζ προσωπο, απλώνουμε μια καλή στρώση της μάσκας και αφηνουμε για 15 με 20 λεπτά. Ξεβγάζουμε με δροσερό νερό, ταμπονάρουμε με μια πετσέτα και βάζουμε την ενυδατική μας κρέμα.

Η μάσκα αυτή θρέφει και ενυδατώνει χάρη στο αβοκάντο και το λάδι, λευκαίνει χάρη στον χυμό λεμονιού και καθαρίζει τους πόρους χάρη στον άργιλο.

Καλή επιτυχία!

marymary.gr

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

Πράσινη Άργιλος
Λευκός άργιλος

αβοκάντο – avocado oil. Η τροφή της επιδερμίδας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr