DIY: Φτιάξτε μόνες σας body scrub με άρωμα πορτοκάλι

DIY: Φτιάξτε μόνες σας body scrub με άρωμα πορτοκάλι

Με απλά 3 υλικά που έχετε στο σπίτι

Αλεξία Ζαραδούκα

Η απολέπιση σώματος είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για την αποκατάσταση της επιδερμίδας μετά το καλοκαίρι. Τα νεκρά κύτταρα αφαιρούνται από την επιφάνεια της επιδερμίδας, απελευθερώνοντας τους πόρους ώστε να εισχωρούν τα ευεργετικά συστατικά των προϊόντων περιποίησης. Τα κύτταρά μας ανενεώνονται καθημερινά στη βασική στοιβάδα της επιδερμίδας μας με έναν ολοκληρωμένο κύκλο κυττάρων να κρατά περίπου 30 ημέρες. Με το πέρας της ηλικίας, ο κύκλος αυξάνεται με αποτέλεσμα τα νεκρά κύτταρα να συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας για περισσότερο διάστημα.

 

Η απολέπιση σώματος είναι ιδανικά να γίνεται περίπου 1 με 2 φορές την εβδομάδα, ώστε να καθαρίζεται σε βάθος η επιδερμίδα και να ενισχύεται η κυτταρική της ανανέωση. Ακόμη, η ιδανική ώρα είναι οι πρωινές ώρες, καθώς η ανανέωση των κυττάρων γίνεται κυρίως το βράδυ.

Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας απολεπιστικό σώματος, με υλικά που έχετε στο σπίτι σας, για την πιο αγνή περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Θα χρειαστείτε:

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι από 1-2 πορτοκάλια
Θαλασσινό αλάτι ή ζάχαρη 2/3 κούπας
Ελαιόλαδο ή αμυδγαλέλαιο 1/4

Το θαλασσινό αλάτι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και καθαρίζει την επιδερμίδα σε βάθος. Απομακρύνει άριστα από την επιδερμίδα τα νεκρά κύτταρα και χαρίζει λάμψη. Αν το θαλασσινό αλάτι που έχετε, διαπιστώσετε ότι είναι πολύ “σκληρό” αφήστε το λίγη ώρα μέσα στο μίγμα ώστε να απαλύνει ελαφρώς. Το θαλασσινό αλάτι ενδείκνυται για χρήση από κανονικές και λιπαρές επιδερμίδες.

Η ζάχαρη, είναι ιδανική για χρήση από ευαίσθητες και αφυδατωμένες επιδερμίδες καθώς η δράση της είναι πιο ήπια αλλά εξίσου αποτελεσματική.Το ελαιόλαδο ή το αμυδγαλέλαιο ενυδατώνουν την επιδερμίδα, αφήνοντάς την απαλή και εμπλουτισμένη με πλούσια θρεπτικά συστατικά, ενώ το πορτοκάλι, έχει πλούσια αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση.

Αναμείξτε              …. όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τοποθετείστε το ψυγείο για 1 ώρα πριν τη χρήση τους. Κάντε απαλό μασάζ στην επιδερμίδα σας και απολαύστε την απαλή και ενυδατωμένη μετά τη χρήση.

www.marieclaire.gr

Έλαιο πορτοκαλιού. Ενίσχυση και κολλαγόνο.
Καστορέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς!
Καστορέλαιο των 100 ml απο τα μυστικά ομορφιάς.
Σταφυλοκουκουτσέλαιο

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr