Οι 5 τροφές που αντικαθιστούν τον καφέ το πρωί!

Οι 5 τροφές που αντικαθιστούν τον καφέ το πρωί!

 

 

Η πλειοψηφία των ανθρώπων παγκοσμίως πίνει καφέ το πρωί για να πάρει άμεσα ενέργεια. Φυσικά ο καφές έρχεται με μία σειρά από πλεονεκτήματα για την υγεία όταν τον πίνουμε με μέτρο. Μέσα στη μάχη για να αποφύγουμε κάθε εξάρτηση η καφεΐνη δεν αποτελεί εξαίρεση. Αν ψάχνεις τρόπους να κόψεις την καφεΐνη παρακάτω θα δεις τις πέντε τροφές που αντικαθιστούν τον καφέ το πρωί!

Ο καφές είναι μία απόλαυση αλλά σε μεγάλη ποσότητα εντείνει το στρες και προκαλεί αφυδάτωση. Αν είσαι μεταξύ όσων προσπαθούν να κόψουν τον καφέ ή να τον ελαττώσουν, οι τροφές με τις οποίες μπορείς να τον αντικαταστήσεις είναι γευστικές και πολύ υγιεινές!

Τροφές που λειτουργούν σαν τον καφέ

Πρωινό βρώμης

Εκτός απο διαιτητικό, υγιεινό και δημοφιλές ένα πρωινό βρώμης λειτουργεί σαν τον καφέ το πρωί. Αυτό συμβαίνει γιατί η βρώμη περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες που δίνουν ενέργεια. Πολλοί λένε πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινάμε την μέρα μας αφού η βρώμη είναι ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό. Δες επίσης 6 Μυστικά για να χάσεις κιλά με το κατάλληλο πρωινό!

Μπανάνα στο πρωινό

Η μπανάνα είναι δυναμίτης ενέργειας και αν την τρως το πρωί θα αποφύγεις την νύστα, τις λιγούρες και χωρίς προβλήματα στο βάρος σου. Η μπανάνα είναι ένα παρεξηγημένο φρούτο γιατί δεν περιέχει καθόλου λιπαρά ενώ χορταίνει. Είναι στις τροφές που αντικαθιστούν τον καφέ το πρωί και είναι νόστιμη επιλογή.

Το νερό

Οι περισσότεροι γιατροί και διαιτολόγοι λένε να ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα ποτήρι νερό. Ένα ποτήρι νερό όταν ξυπνάμε αυξάνει και βελτιώνει τον μεταβολισμό μας και μας ενυδατώνει πράγμα που ξυπνάει τα συστήματα του οργανισμού! Αν ψάχνεις τροφές που αντικαθιστούν τον καφέ, το νερό πρέπει να είναι η πρώτη σου επιλογή!

Τα πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια είναι μία έξυπνη επιλογή για να ξεκινήσεις τη μέρα. Πίνοντας μία πορτοκαλάδα παίρνεις την βιταμίνη C που θα σε τονώσει αλλά θα σε προστατεύσει κιόλας από κρυολογήματα. Δες επίσης 4 Διατροφικά λάθη που κάνεις στο πρωινό!

Τα αυγά

Σε πολλές χώρες τα αυγά είναι μέρος του πρωινού σε πολλές μορφές. Στα πολλά ελληνικά χωριά συνηθίζεται να τρώει ο κόσμος βραστά αυγά το πρωί και φαίνεται πως αυτό είναι μυστικό υγείας και μακροζωίας. Αλλά επίσης είναι στις τροφές που αντικαθιστούν τον καφέ αφού τα αυγά περιέχουν πρωτεΐνη που άμεσα τρέφει τους μύες και δίνει ενέργεια. Δες επίσης Οι 5 χειρότερες τροφές για πρωινό που μπορεί να επιλέγεις!

www.ediva.gr

Υπερτροφές για ενέργεια και αποτοξίνωση.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr