Ο κορυφαίος ξηρός καρπός για αποτοξίνωση

Ο κορυφαίος ξηρός καρπός για αποτοξίνωση

Οι ξηροί καρποί αποτελούν ελιξίριο μακροζωίας, καθώς η συστηματική κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιοπάθεια και καρκίνο.

Έχει βρεθεί επίσης ότι ελαττώνουν τις πιθανότητες για τύπου 2 διαβήτη, χολολιθίαση, εκκολπωματική νόσο (μία πάθηση των εντέρων), χοληστερίνη και αύξηση του σωματικού λίπους.

www.onmed.gr

Τα καρύδια συγκαταλέγονται στους ξηρούς καρπούς με τα περισσότερα οφέλη, ενώ αμερικανοί ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αποτελούν τον «βασιλιά της αποτοξίνωσης».
bigstock Walnut Kernels And Whole Walnu 114229235
Μία χούφτα καρύδια περιέχουν σχεδόν τα διπλάσια αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο της κατηγορίας τους και ως ιδανική δόση προτείνεται η κατανάλωση 7 καρυδιών την ημέρα.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμά τους για την ανωτερότητα των καρυδιών συγκρίνοντάς τα με πολλούς ξηρούς καρπούς, όπως τα φιστίκια, τα αμύγδαλα κλπ.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι τα καρύδια είναι μία από τις καλύτερες τροφές ειδικά για τον εγκέφαλο, καθώς ενισχύουν τις πνευματικές λειτουργίες.
Αυτό συμβαίνει επειδή το DNA των εγκεφαλικών κυττάρων φθείρεται από τις ελεύθερες ρίζες και προφανώς τα καρύδια με τα αντιοξειδωτικά τους εξουδετερώνουν περισσότερες ελεύθερες ρίζες από όσες άλλα τρόφιμα.
Τα καρύδια, εκτός από αντιοξειδωτικά, περιέχουν επίσης πρωτεΐνες, ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
Σημειώνεται ότι τα 7 καρύδια παρέχουν περίπου 180 θερμίδες.

Καρυδέλαιο. Έλαιο καρυδιού

Καρυδέλαιο. Έλαιο καρυδιού.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr