Νιώθεις κουρασμένη πάλι; Δες τα συμπτώματα που δείχνουν πρόβλημα υγείας

Νιώθεις κουρασμένη πάλι; Δες τα συμπτώματα που δείχνουν πρόβλημα υγείας

 

Νιώθεις κουρασμένη ή κάτι συμβαίνει με την υγεία σου; Πότε η έλλειψη ενεργητικότητας είναι σημάδι ότι θα πρέπει να επισκεφθείς το γιατρό σου;

 

Γράφει: Κατερίνα Πατούλια

Στη φορτωμένη μας καθημερινότητα δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπίσεις πότε η έλλειψη ενέργειας είναι λογική συνέπεια και πότε μπορεί να κρύβεται κάτι άλλο από κάτω. Πόσες και πόσες είναι οι φορές που νιώθεις κουρασμένη ξανά.

Αν όμως κοιμάσαι εφτά με οχτώ ώρες κάθε βράδυ και εξακολουθείς να νιώθεις νωθρή, τότε αυτό θα πρέπει να λειτουργήσει ως κόκκινη σημαία. Η καλύτερη συμβουλή είναι να δώσεις σημασία στο πώς ακριβώς νιώθεις, ώστε να μπορείς να το περιγράψεις λεπτομερώς στο γιατρό σου.

Γιατί νιώθεις κουρασμένη

*Αν η κούρασή σου μοιάζει περισσότερο με αδυναμία, για παράδειγμα, το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται στο θυρεοειδή σου αδένα, ο οποίος ρυθμίζει τα επίπεδα ενέργειας∙ ένας υπερδραστήριος ή ένας υπολειτουργικός αδένας μπορεί να σε απορρυθμίσουν εντελώς. Μια αιματολογική εξέταση θα δείξει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και ο γιατρός σου θα μπορεί να σε βοηθήσει.

* Από την άλλη πλευρά, η υπνηλία στη διάρκεια της ημέρας ή η θολούρα στο μυαλό σου, είναι πιο πιθανό να συνδέονται με το άγχος ή με μια ίωση που σε τριγυρίζει. Ο γιατρός σου μπορεί να ζητήσει να κάνεις μια εξέταση ύπνου για να αποκλείσει την περίπτωση της υπνικής άπνοιας, όταν δηλαδή σταματάς να αναπνέεις για μερικά δευτερόλεπτα την ώρα που κοιμάσαι. Αυτή η κατάσταση μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σου, ακόμη κι αν δεν την παρατηρείς. Για την αντιμετώπισή της, ο γιατρός σου μπορεί να σου συστήσει ένα ειδικό εξάρτημα που βάζεις στο στόμα ή άλλες οδηγίες που θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι καλύτερα.

*Αν επιπλέον έχεις και δύσπνοια, θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη καρδιοπάθειας όπως καρδιομυοπάθεια, μια ασθένεια που προκαλεί υπερανάπτυξη του μυ της καρδιάς. Η θεραπεία κυμαίνεται από διατροφικές αλλαγές μέχρι χειρουργείο για την αφαίρεση ιστού ή την εμφύτευση βηματοδότη.

*Τέλος, αν νιώθεις και απάθεια, αυτό είναι μια ένδειξη κατάθλιψης ή πένθους.

Ευτυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, η επίμονη κούραση μπορεί να αντιμετωπιστεί με λίγη δουλειά… ντετέκτιβ!

www.shape.gr

Υπερτροφές απο τα μυστικά ομορφιάς.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr