4 συνδυασμοί τονωτικών που καταπολεμούν τις φλεγμονές και τον πόνο

 

Αν ζείτε με κάποιο αυτοάνοσο νόσημα, θα γνωρίζετε σίγουρα ότι το φαγητό μπορεί είτε να ανακουφίσει από τον πόνο, είτε να επιδεινώσει τα συμπτώματα. Και αυτό επειδή οι τροφές παίζουν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση ή την ενίσχυση των φλεγμονών. Οι μακροχρόνιες φλεγμονές εμπλέκονται σε σχεδόν κάθε χρόνια πάθηση και αυτοάνοσα συμπτώματα, όπως στη ρευματοειδή αρθρίτιδα και στην πολλαπλή σκλήρυνση. Αλλά οι τροφές που καταναλώνετε μπορούν να βοηθήσουν.

 
1. Μαγειρική σόδα + νερό
Μία πρόσφατη έρευνα στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Immunology βρήκε ότι η κατανάλωση τονωτικού μαγειρικής σόδας και νερού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των φλεγμονών. Αλλά προσέξτε: Ορισμένες μελέτες υποστηρίζουν ότι μπορεί να υπάρχει και παρενέργειες από την συχνή κατανάλωσή του, όπως βλάβη στο ήπαρ και απώλεια οστικής μάζας.

Χρησιμοποιήστε αυτό το τονωτικό για βραχύχρονη ανακούφιση από τη φλεγμονή. Αλλά όχι περισσότερο από ένα μήνα. Πιείτε ένα ποτήρι νερού με μαγειρική σόδα μετά από ένα γεύμα δύο φορές την εβδομάδα.
2. Πράσινος χυμός από τζίντζερ + μαϊντανό
 

Το ενεργό συστατικό του μαϊντανού, η καρνοσίνη στοχεύσει στις φλεγμονές, που προκαλούνται από ρευματοειδή αρθρίτιδα. Το τζίντζερ είναι φυσικά ένα γνωστό αντιφλεγμονώδες μπαχαρικό. Προλαμβάνει κατά της παραγωγής φλεγμονωδών μορίων, όπως της προσταγλανδίνης και των λευκοτριενίων, όπως και των προ-φλεγμονωδών κυτοκίνων.

Φτιάξτε το δικό σας χυμό στο σπίτι. Προσθέστε σε ένα μπλέντερ:
– 1 παλάμη μαϊντανό

– 2 φλιτζάνια σπανάκι

– 1 πράσινο μήλο

– 1 λεμόνι

– 1 μικρό αγγούρι

– Λίγο σέλερι

– Λίγο τριμμένο τζίντζερ
3. Λεμόνι + Κουρκουμάς
 

Διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι η κουρκουμίνη, το ενεργό συστατικό του κουρκουμά έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και παρέχει ανακούφιση από την αρθραλγία και τις φλεγμονές, που προκαλούνται από τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και την πολλαπλή σκλήρυνση. Για την ακρίβεια, μια επιστημονική ανάλυση βρήκε ότι η κουρκουμίνη αποτελεί ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη ουσία. Μπορεί να ελέγξει πρωτεΐνες, ένζυμα και κυτοκίνες σε παθήσεις που σχετίζονται με το κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως στην πολλαπλή σκλήρυνση.

Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας τονωτικό, αναμιγνύοντας:
– 1 κουταλιά φρέσκο κουρκουμά

– 1 κουταλιά φρέσκο τζίντζερ

– Χυμό από 1 λεμόνι

– Λίγο ξύσμα λεμονιού

– 3 φλιτζάνια νερού
Ρίξτε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, φέρτε τα σε σημείο βρασμού σε μέτρια φωτιά, ύστερα σβήστε τη φωτιά. Προσέξτε να μην βράσει τελείως. Στραγγίξτε και σερβίρετε σε δύο κούπες. Καταναλώστε 1 κούπα τονωτικού κάθε μέρα μέχρι και για 4 εβδομάδες.
4. Ζωμός κρέατος
 

Προτιμήστε συγκεκριμένα το ζωμό από κοτόπουλο, όχι χοιρινό ή μοσχάρι, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει περισσότερο σε περιπτώσεις αρθραλγίας λόγω της θειϊκής χονδροϊτίνης και της γλυκοζαμίνης που βρίσκονται στα κόκκαλα και αποτελούν καλή πηγή αντιφλεγμονωδών αμινοξέων όπως της προλίνης, γλυκίνης και αργινίνης.

Η διαδικασία είναι εύκολη. Βράστε ένα κοτόπουλο, προσθέτοντας καρότα, σέλερι, μπαχαρικά και ό,τι άλλο αρέσει σε εσάς. Αφήστε το να βράσει για αρκετή ώρα. Ύστερα, αφαιρέστε το κοτόπουλο και στραγγίξτε, ώστε να μη μείνουν μικρά κομμάτια από τα κόκκαλα. Καταναλώστε 1 με 2 κούπες ζωμού την ημέρα. Μπορείτε επίσης να τον καταναλώσετε και ως σούπα.

enallaktikidrasi.com
Υπερτροφές απο τα μυστικά ομορφιάς.
https://www.mystikaomorfias.gr/product/epimedium-macun-240g-%CF%86%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CE%B5-%CF%83%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B5%CF%81-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE/