Πως θα φτιάξεις το πιο απλό αντισηπτικό βάμμα για τα κούφια δόντια και τις ασθένειες των ούλων

Πως θα φτιάξεις το πιο απλό αντισηπτικό βάμμα για τα κούφια δόντια και τις ασθένειες των ούλων

.

Βότανο ευκάλυπτος για τέλεια δόντια!!

 

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι το βότανο του ευκαλύπτου καταπολεμά τα βακτήρια και τις μολύνσεις των ούλων.
Τα φύλλα ευκαλύπτου περιέχουν τανίνη, μία πικρή ουσία, φλαβονική χρωστική (ευκαλυπτίνη), βαλσαμικό αιθέριο έλαιο το οποίο περιέχει κυρίως κινεόλη ή ευκαλυπτόλη και επίσης πικρή ρητίνη.
Σε γενικές γραμμές τα φύλλα του ευκαλύπτου, έχουν δράση αντισηπτική, αντιπυρετική, σπασμολυτική αντιφλεγμονώδη και αντιβιοτική, οπότε αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμο σε μολύνσεις.

Η δράση του στο στόμα μας.

 

 

Συγκεκριμένα για τα δόντια και τις ασθένειες τους, το βάμμα του ευκαλύπτου αποδείχθηκε πολύ δραστικό και αποτελεσματικό. Προλαμβάνει την εμφάνιση των κούφιων δοντιών και τις ασθένειες των ούλων.

(Για συνοπτικές διαδικασίες μπορεί εναλλακτικά να χρησιμοποιηθεί και μια σταγόνα αιθέριου ελαίου πάνω στην οδοντόκρεμα για τον ίδιο σκοπό.)

Εάν θέλετε όμως να φτιάξετε το βάμμα του για την στοματική σας υγιεινή είναι πολύ εύκολο.

Σύμφωνα με τον Dr James που το χρησιμοποιεί προσωπικά, αρκεί να μουλιάσετε

μια χούφτα θρυμματισμένα φύλλα ευκαλύπτου μέσα σε μισό λίτρο φτηνής βότκας σε ανάμιξη με 250 ml νερού . Το αφήνετε να σταθεί για λίγες εβδομάδες. Μετά το σουρώνετε και χρησιμοποιείτε το βάμμα που θα προκύψει, ως στοματικό διάλυμα. Στοματικό διάλυμα,  πολύ καλύτερο και απείρως αγνότερο του εμπορίου.

Προσοχή! Η συνταγή μας παρέχει πρόληψη όχι θεραπεία. Θεραπεία μας δίνει μόνο ο γιατρός. Επίσης μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα κι ενισχυτικά αλλά πάντα ζητούμε την συμβουλή του γιατρού που μας παρακολουθεί

 

Ζωή Κυροπούλου.

πηγή: egoismos.gr

Aιθέριo Έλαιο Ευκάλυπτος (Eucalyptus)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr