Βραδινές λιγούρες; Τα σνακ που μπορείς να φας άφοβα αργά το βράδυ

Βραδινές λιγούρες; Τα σνακ που μπορείς να φας άφοβα αργά το βράδυ

 

Οι καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις, χωρίς να έχεις τύψεις!

Μερικές φορές, οι βραδινές λιγούρες είναι αναπόφευκτες, ειδικά μετά από μια μεγάλη, δύσκολη και πιεστική μέρα.

Μια παλιά παροιμία λέει “Φάε πρωινό σαν βασιλιάς, μεσημεριανό σαν πρίγκιπας και δείπνο σα φτωχός”. Πολύ συχνά, οι ειδικοί μας αποθαρρύνουν από το να τρώμε αργά τη νύχτα, αφού μελέτες έχουν αποδείξει ότι το σώμα επεξεργάζεται τα τρόφιμα με διαφορετικούς τρόπους σε διάφορες ώρες της ημέρας. Εάν φας πριν κοιμηθείς, το σώμα σου θα αποθηκεύσει τις θερμίδες ως λίπος αντί να το μετατρέψει σε ενέργεια.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να μείνεις τελειώς νηστική και να αφήσεις το αίσθημα της πείνας να σε κυριεύσει. Επαγγελματίες διατροφολόγοι συστήνουν να τρώμε το τελευταίο μας γεύμα μερικές ώρες πριν κοιμηθούμε για να δώσουμε στο σώμα μας το χρόνο να χωνέψει και επισημαίνουν ότι οι επίμονες βραδινές λιγούρες μπορεί να σημαίνουν ότι δεν έχουμε φάει καλά την υπόλοιπη ημέρα.

Διάβασε επίσης: Φαγητό πριν από το γυμναστήριο; Αυτές οι τροφές “καίνε” περισσότερο λίπος

Η Amy Gorin, διατροφολόγος και ιδιοκτήτρια του Amy Gorin Nutrition στη Νέα Υόρκη, προτείνει να τρώμε ένα γεύμα ή ένα σνακ κάθε 3-5 ώρες. Πιο συγκεκριμένα, τονίζει ότι θα πρέπει να ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα πρωινό υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και θερμίδες, να αποφύγουμε να παραλείψουμε τα επόμενα γεύματα και για να έχουμε αρκετή ενέργεια.

Η Alissa Rumsey, διατροφολόγος και ιδρύτρια του Alissa Rumsey Nutrition and Wellness στη Νέα Υόρκη λέει πως “εάν είσαι πεινασμένη, πρέπει να φας κάτι, ανεξάρτητα από το τι ώρα είναι”. Όμως, μερικές φορές, η επιθυμία μας να φάμε αργά τη νύχτα οφείλεται σε κάτι άλλο, όπως άγχος, συναισθηματικά προβλήματα ή πλήξη. “Συχνά, τρώμε χωρίς να επεξεργαζόμαστε αυτό που αισθανόμαστε πραγματικά. Εάν δεν υπάρχει σωματική πείνα, τι προκαλεί την επιθυμία σου να φας;”, προσθέτει η Rumsey. Αν, για παράδειγμα, αισθάνεσαι αγχωμένη, δοκίμασε κάτι άλλο για να ξεχαστείς, όπως να δεις μια κωμωδία ή να ακούσεις μουσική. Εναλλακτικά, μπορείς να πιεις ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα ή ζεστό γάλα αμυγδάλου με κουρκουμά και κανέλα.

Εάν θέλεις οπωσδήποτε να φας ένα σνακ, προτίμησε “καλούς” υδατάνθρακες, υγιεινά λίπη και πρωτεΐνες,

όπως μισό γιαούρτι ή λίγο άπαχο τυρί, 1/4 φλυτζανιού ξηρούς καρπούς, μισό αβοκάντο, δημητριακά ολικής αλέσεως ή δύο φλιτζάνια ποπ κορν. Εάν επιθυμείς κάτι γλυκό, μια καλή επιλογή είναι το γιαούρτι με φρούτα ή το φυστικοβούτυρο με φέτες μήλου.

Η Rumsey συνιστά ξηρούς καρπούς, που είναι πηγή υδατανθράκων και φυσικής ζάχαρης, και πιο συγκεκριμένα φιστίκια για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες και ίνες. Η ίδια τονίζει πως πρέπει να αποφεύγονται τρόφιμα και ποτά με καφεΐνη, όπως καφές, τσάι με καφεΐνη, αναψυκτικά και σοκολάτα.

www.womenonly.gr

Υπερτροφές απο τα μυστικά ομορφιάς.

Μίξη βοτάνων για το αδυνάτισμα. Επιτάχυνση μεταβολισμού.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr