Πόνος στη μέση; Έτσι θα περάσει ΧΩΡΙΣ φάρμακα!

Πόνος στη μέση; Έτσι θα περάσει ΧΩΡΙΣ φάρμακα!

Υπάρχουν πολλές θεραπείες που στοχεύουν στην ανακούφιση στον πόνο στη μέση. Μάθε τις πιο απατελεσματικές εναλλακτικές μεθόδους.

Γράφει: Κατερίνα Πατούλια

Ο πόνος στη μέση μπορεί να είναι βασανιστικός! Δες όμως πώς μπορεί να περάσει -ή να μετριαστεί- χωρίς φάρμακα.

Και σίγουρα δεν είσαι η μόνη που αναζητάς μια εναλλακτική προσέγγιση για τον πόνο στη μέση. Ρίξε μια ματιά στις παρακάτω -επιστημονικά εξακριβωμένες- μεθόδους και διάλεξε μία ή περισσότερες για να πειραματιστείς.

1. Κάνε yoga
Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Annals of Internal Medicine απέδειξε ότι 12 βδομάδες μαθημάτων γιόγκα οδήγησαν σε μεγαλύτερες βελτιώσεις στη ζωή και τις δραστηριότητες ενηλίκων με χρόνια οσφυαλγία σε σχέση με αυτούς που έλαβαν συμβατική φροντίδα (όπως με φάρμακα ή φυσικοθεραπείες).

2. Δοκίμασε το μασάζ
Οι ασθενείς με χρόνια οσφυαλγία που έκαναν εβδομαδιαίες θεραπείες μασάζ ανέφεραν λιγότερο πόνο μετά από 10 βδομάδες σε σχέση με αυτούς που δεν έκαναν καθόλου, σύμφωνα με άλλη μία έρευνα του περιοδικού Annals of Internal Medicine. Αν ο πόνος σου σχετίζεται με κάποιο μυ, αξίζει σίγουρα να δοκιμάσεις το μασάζ, σύμφωνα με τoυς φυσιοθεραπευτές.

3. Ανακάλυψε το βελονισμό
Οι ασθενείς με χαμηλή οσφυαλγία που δέχτηκαν το τσίμπημα της βελόνας είχαν περισσότερες πιθανότητες από εκείνους που έλαβαν συμβατική φροντίδα να δουν κάποια βελτίωση των συμπτωμάτων τους, σύμφωνα με μελέτες. Άλλωστε ο βελονισμός είναι πλέον από τις κοινώς αποδεκτές ιατρικές πρακτικές για προβλήματα υγείας, ανάμεσά τους ο πόνος στη μέση.

4. Θεραπεία… δια του λόγου
Σε έρευνα του 2010 που δημοσιεύθηκε στο Journal American Psychologist, οι ασθενείς που συμμετείχαν σε ομαδική γνωστική συμπεριφορική θεραπεία για 3 μήνες είχαν διπλάσια βελτίωση στη χρόνια οσφυαλγία τους σε σχέση με αυτούς που δεν έλαβαν τέτοια θεραπεία.

www.shape.gr

Υπερτροφές απο τα μυστικά ομορφιάς.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr