Τι θα συμβεί στην επιδερμίδα σου αν δεν αφαιρέσεις το make up σου πριν κοιμηθείς;

Τι θα συμβεί στην επιδερμίδα σου αν δεν αφαιρέσεις το make up σου πριν κοιμηθείς;

 

Εσύ το γνώριζες;

Είτε πρόκειται για μια τακτική συνήθεια που σας χαρακτηρίζει είτε για μια αμέλεια της στιγμής, όλες είμαστε «ένοχες» όταν ξεχνάμε να αφαιρέσουμε το make up μας πριν πέσουμε στο κρεβάτι μας για ύπνο.

Εάν έχετε την τάση να επαναλαμβάνετε συχνά αυτό το «αμάρτημα», υπάρχουν μερικά πράγματα που σίγουρα πρέπει να γνωρίζετε και ίσως σας κάνουν να αναθεωρήσετε την επόμενη φορά που θα κατευθυνθείτε προς το δωμάτιό σας χωρίς να έχετε κάνει ντεμακιγιάζ.

Αρχικά, το πρώτο πράγμα που θα συμβεί στο δέρμα σας είναι ότι θα κλείσουν οι πόροι σας. Ο καθαρισμός του προσώπου στο τέλος της ημέρας σας δίνει την δυνατότητα να απομακρύνετε τα βλαβερά στοιχεία που έχει απορροφήσει η επιδερμίδα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, αυτός ο καθαρισμός πρόκειμένου να είναι αποτελεσματικός πρέπει να γίνεται με τα κατάλληλα προϊόντα. Για παράδειγμα, αν πλύνετε το πρόσωπό σας με ακατάλληλα προϊόντα για τις ανάγκες του δέρματος σας, υπάρχει κίνδυνος να αυξηθούν οι βλαβεροί μικροοργανισμοί που έχουν απορροφηθεί από την επιδερμίδα σας. Για το λόγο αυτό η σωστή επιλογή καθαριστικών προϊόντων έχει ύψιστη σημασία.

Βέβαια το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που αφήσετε το make up σας στη θέση του. Αυτό συμβαίνει καθώς το μακιγιάζ μπορεί να μπλοκάρει τους σμηγματογόνους αδένες και να προκαλέσει τη συσσώρευση υπερβολικού σμήγματος. Η συγκέντρωση του σμήγματος καθώς και η λιπαρότητα ερεθίζουν την επιδρμίδα μας και αυξάνουν τον κίνδυνο για άλλα δερματικά προβλήματα όπως είναι η ακμή. Υπάρχει μια αντίληψη ότι το λιπαρό δέρμα αντέχει περισσότερο στο πέρασμα των χρόνων, κάτι που προφανώς δεν ισχύει.

Ένας ακόμη καθοριστικός παράγοντας για την υγεία του δέρματός μας που πρέπει να μας παρακινήσει είναι το γεγονός ότι το make up έχει την τάση να απορροφά την ρύπανση και τα βακτηρίδια. Με το να μην αφαιρείτε το μακιγιάζ σας τη νύχτα, δίνετε το έναυσμα να περάσουν αυτές οι ουσίες στο δέρμα σας και να δημιουργηθεί ένα λιπαρό και ανθυγιεινό περιβάλλον.

Αν θέλετε να έχετε ένα φρέσκο, λαμπερό και αψεγάδιαστο πρόσωπο δεν έχετε παρά εντάξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα τον συστηματικό καθαρισμό του προσώπου σας.

Πηγή : gynaikamagazine.gr

ΑΗΑ: Σέρουμ απο Οξέα Φρούτων. Αναγέννηση κυττάρων -λεύκανση-κατά των ουλών.

Απολεπιστικό Gel Καθαρισμού για λιπαρή επιδερμίδα χωρίς ακμή και στίγματα.
ΣΑΠΟΥΝΙ ΓΙΑ ΛΙΠΑΡΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ/ΑΚΜΗ

CAVIAR CREAM.Xαβιάρι, Υαλουρονικό & Εmu oil. Ενυδατική κρέμα σύσφιξης- λείανσης.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr