Κρεμασμένο προγούλι – 11 Φυσικοί τρόποι για σύσφιξη και βελτίωση

Κρεμασμένο προγούλι – 11 Φυσικοί τρόποι για σύσφιξη και βελτίωση

 

Από Ιωάννα Φωτοπούλου

Εάν πήρατε αρκετά κιλά, εάν χάσατε απότομα κιλά ή σταδιακά μεν αλλά μεγάλο αριθμό κιλών, εάν τα χρόνια έχουν περάσει, εάν δεν τρέφεστε υγιεινά, εάν δεν ενυδατώνεστε κι αν δεν ασκείτε καθόλου τη συγκεκριμένη περιοχή και γενικότερα δεν ασκήστε, τότε καθένας μεμονωμένος αλλά και συνδυαστικοί οι παράγοντες αυτοί μπορεί να σας οδηγήσουν στο να έχετε σχηματίσει ένα κρεμασμένο προγούλι.

Ξέρουμε ότι σε πολλές γυναίκες, όπως επίσης και άνδρες, το κρεμασμένο προγούλι δεν είναι επιθυμητό κι αρεστό, αντιθέτως προκαλεί δυσαρέσκεια κι ενίοτε δυσφορία. Ούσες γυναίκες με αντίστοιχες ανησυχίες, επιλέξαμε να συμπεριλάβουμε στο ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα ένα άρθρο με μερικές συμβουλές, φυσικούς τρόπους και ασκήσεις που μπορεί η καθεμία και ο καθένας από εσάς να ακολουθεί συστηματικά προκειμένου να «χάσει» το κρεμασμένο προγούλι. Ασφαλώς, όλα όσα θα αναφέρουμε μπορούν να πραγματοποιούνται και προληπτικά από όσες και όσους δε θα ήθελαν να αποκτήσουν χαλάρωση στην εν λόγω περιοχή.

Κρεμασμένο προγούλι – Καίρια σημεία που χρήζουν προσοχής σε πρώτο στάδιο

Όπως αναφέραμε και προλογικά, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που ευθύνονται για το κρεμασμένο προγούλι, τους οποίους οφείλουμε να γνωρίζουμε και να περιορίζουμε ή να διαχειριζόμαστε καταλλήλως έτσι ώστε να μη εμφανίσουμε ή να εξαφανίσουμε το συγκεκριμένο θέμα. Εξ αυτών προκύπτει ότι πρέπει να προσέχουμε:

Τις απότομες αυξομειώσεις του βάρους. Όταν χάνουμε απότομα κιλά, τότε η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητά της και το κρεμασμένο προγούλι μπορεί να είναι μόλις ένα από τα σημεία που θα απαιτούν σύσφιξη. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για την περίπτωση κατά την οποία προσλαμβάνουμε πολλά κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπου και πάλι η επιδερμίδα στην περιοχή αυτή «παραγεμίζει».

Τη διατήρηση του βάρους. Πέραν των απότομων και σύντομο χρονικό διάστημα αυξομειώσεων του βάρους, εννοείται πως γενικά είναι σημαντικό να διατηρούμαστε όσο γίνεται πιο σταθερές και σταθεροί σε έναν αριθμό προκειμένου να αποφεύγουμε τον κίνδυνο αναφορικά με το κρεμασμένο προγούλι.

Την εσωτερική ενυδάτωση. Όπως λέμε και ξαναλέμε στα άρθρα μας, μία υγιής επιδερμίδα είναι σίγουρα μία ενυδατωμένη επιδερμίδα, ενώ, αντιστρόφως, μία ενυδατωμένη επιδερμίδα έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες από μία αφυδατωμένη να είναι υγιής. Η ενυδάτωση, λοιπόν, ξεκινάει από μέσα και έχει να κάνει κυρίως με το νερό που καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση, αλλά και τα φρούτα και τα λαχανικά.

Την εξωτερική ενυδάτωση. Εν προκειμένω αναφερόμαστε στην ενυδάτωση της επιδερμίδας της περιοχής κάτω από πιγούνι, εκεί δηλαδή όπου μπορεί να εμφανιστεί το κρεμασμένο προγούλι. Η εξωτερική ενυδάτωση περιλαμβάνει τη χρήση μία ενυδατικής κρέμας προσώπου με ανοδικές κινήσεις τουλάχιστον 1 φορά την ημέρα (είτε πρωί είτε βράδυ) και την εφαρμογή μίας μάσκας προσώπου που προσφέρει – μεταξύ άλλων – και βαθιά ενυδάτωση. Παρακάτω θα σας δώσουμε ορισμένες σπιτικές μάσκες – φυσικές θεραπείες που χαρίζουν και ενυδάτωση και είναι αρμόζουσες για το πρόβλημα που συζητάμε.

Την καθημερινή διατροφή. Καθημερινά είναι απαραίτητο να καταναλώνουμε 5 γεύματα (πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό) με μερίδες σωστές ποσοτικά και πλήρεις από άποψη προσλαμβανόμενων στοιχείων. Στην κατηγορία Αδυνάτισμα μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα συμβουλές διατροφής για το τι μπορείτε να τρώτε μέσα στην ημέρα σας και ούτω καθεξής. Στην παρούσα φάση, είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε το σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει η καθημερινά πλήρης και ισορροπημένη διατροφή και για το ζήτημα με το κρέμασμα στην περιοχή κάτω από το πρόσωπο.

Κρεμασμένο προγούλι – Φυσικές μάσκες για σύσφιξη, πρόληψη και αντιμετώπιση

1)Με αγγούρι

Αλέθετε 1 μικρό αγγούρι και το πιέζετε να βγει ο χυμός του μέσα από ένα σουρωτήρι. Εφαρμόζετε προσεκτικά το χυμό πάνω στην περιοχή, περιμένοντας μέχρι η περισσότερη ποσότητα να απορροφηθεί από το δέρμα σας. Ξεπλένετε την περιοχή με κρύο νεράκι, στεγνώνετε κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις με μία πετσέτα και επαναλαμβάνετε μέχρι και 3 φορές ανά εβδομάδα.
Η μέθοδος αυτή είναι αποδοτική τόσο για τη σύσφιξη ενός δέρματος χαλαρωμένου ή κρεμασμένου, όσο και για την αντιμετώπιση των ρυτίδων, όπως είναι αυτές που βρίσκονται κοντά στα χείλη (οι επονομαζόμενες κι ως ρυτίδες του καπνιστή) αλλά κι εκείνες που εμφανίζονται κοντά στα μάτια (βλέπε μαύρους κύκλους, πρήξιμο κάτω από την περιοχή των ματιών, το λεγόμενο πόδι της χήνας). Ως εκ τούτου, μπορείτε κάλλιστα να φτιάχνετε μία λίγο μεγαλύτερη ποσότητα και να απλώνετε την τόσο αγνή αυτή μάσκα και στο υπόλοιπο πρόσωπό σας.

2)Με λεμόνι και ασπράδι αυγού

Η συνταγή έχει ως εξής: αναμειγνύετε το χυμό από ένα μικρό λεμόνι ή από μισό μεγάλο λεμόνι με το ασπράδι από ένα αυγό και χτυπάτε καλά το μείγμα με ένα πιρούνι. Αφού γίνει αφράτο το μείγμα, είναι έτοιμο για άμεση εφαρμογή στην περιοχή όπου υπάρχει μη σφριγηλό δέρμα, π.χ. κρεμασμένο προγούλι. Αφήνετε τη φυσική θεραπεία να δράσει τουλάχιστον για 15 λεπτά της ώρας, ξεπλένετε με δροσερό (όχι κρύο) νερό από τη βρύση και σκουπίζετε την περιοχή ταμποναριστά με μία καθαρή πετσέτα.
Προσοχή και πάλι στην ώρα κατά την οποία θα εφαρμόσετε την εν λόγω θεραπεία, διότι λόγω του κιτρικού οξέως το δέρμα δεν πρέπει να εκτεθεί για τουλάχιστον 1 – 2 ώρες σε ήλιο.

3)Με φυσικά έλαια

Μία εξίσου καλή ιδέα για να επιτύχετε τη σύσφιξη του δέρματός σας που έχει χαλαρώσει ή κρεμάσει, είτε πρόκειται για την περιοχή του προσώπου και του λαιμού σας είτε πρόκειται για το υπόλοιπο σώμα σας, έχει να κάνει με τα φυσικά λαδάκια που μπορείτε να προμηθευτείτε από φαρμακεία και καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Τέτοια είναι το λάδι από αβοκάντο, το λάδι jojoba και το λάδι από κουκούτσια σταφυλιού. Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε τακτικά, εφαρμόζοντας μία μικρή ποσότητα κάθε φορά στην περιοχή που επιθυμείτε, κάνοντας ένα καλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις και αναμένοντας μέχρι η ποσότητα να απορροφηθεί από το δέρμα σας.
Συμπληρωματικά και προς ενίσχυση της δράσης τους, μπορείτε να συνδυάζετε ένα από τα προαναφερόμενα έλαια με άλλα φυσικά συστατικά όπως είναι, λόγου χάρη, η βιταμίνη Ε (σε μορφή κάψουλας ή αμπούλας βρίσκεται και στα φαρμακεία) ή το βούτυρο καριτέ.
Βέβαια, όπως λογικά ήδη γνωρίζετε, πολλές ενυδατικές και συσφικτικές μάσκες του εμπορίου εμπεριέχουν καλές ποσότητες από φυσικά έλαια και άλλα τέτοια συστατικά (π.χ. βιταμίνη Ε), οπότε σίγουρα θα μπορούσατε να εφαρμόζετε καθημερινά μία τέτοια κρεμούλα για το κρεμασμένο προγούλι ή γενικά για όπου τίθεται θέμα σύσφιξης. Επειδή, ωστόσο, είναι τεχνητές, ακριβές και όχι με μεγάλες ποσότητες των υλικών που θέλουμε, τότε γιατί να μην επιλέγετε την αγορά των μεμονωμένων προϊόντων που σας είπαμε;

Κρεμασμένο προγούλι – Ασκήσεις που μπορούν να επιταχύνουν τη βελτίωση

Εκτός από τη διατροφή (που είναι το 80% για το συνολικό αποτέλεσμα τόσο όσον αφορά το κρεμασμένο προγούλι όσο και σε ό,τι αφορά στην εικόνα μας ευρύτερα), εκτός κι από τις φυσικές μάσκες αντιμετώπισης του προβλήματος ή πρόληψής του (που είναι το 10% για το επιθυμητό αποτέλεσμα και που ενδεικτικά αναφέραμε παραπάνω 3 πολύ απλές και πολύ αποδοτικές), υπάρχει κι ένα ακόμη σημείο που πρέπει να γνωρίζετε έτσι ώστε να έχετε μία ολοκληρωμένη εικόνα για το πώς δε θα αποκτήσετε ποτέ κρεμασμένο προγούλι ή για το πώς μπορείτε γρηγορότερα να βελτιώσετε την όψη της περιοχής αυτής εφόσον το πρόβλημα έχει ήδη εμφανιστεί σε εσάς.

Αερόβια άσκηση οποιουδήποτε είδους, αλλά με μία επιφύλαξη. Από περπάτημα, jogging και τρέξιμο έως κολύμβηση, χορό, zumba και ποδηλασία. Ό,τι προτιμάτε. Εάν η περιοχή κάτω από πρόσωπό σας έχει γεμίσει λόγω των παραπανίσιων κιλών σας, τότε είναι βέβαιο ότι για να απαλλαχθείτε από το κρεμασμένο προγούλι είναι αναγκαίο να ασκηθείτε αυξάνοντας το μεταβολικό ρυθμό και μειώνοντας επομένως το συσσωρευμένο λίπος. Προσοχή, όμως εάν το δέρμα στην περιοχή αυτή έχει κρεμάσει επειδή διαθέτετε λιγότερο λίπος από αυτό που το δέρμα χρειάζεται για να διατηρηθεί σφικτό και σφριγηλό, τότε το να ξεκινήσετε χορό και τρέξιμο σίγουρα δε θα σας διασφαλίσει θετικά αποτελέσματα. Στην περίπτωσή σας, είναι σημαντικό να τρέφεστε καλά και πλήρως καθημερινά, να ενυδατώνεστε εσωτερικά κι εξωτερικά και να ασκήστε σε πιο ήπιους ρυθμούς ή πιο στατικά.

Στοχευμένη άσκηση #1:

Εκτείνετε το κάτω χείλος σας προς τα έξω και εμπρός όσο πιο πολύ μπορείτε. Θα πρέπει το δέρμα στο πιγούνι σας να έχει ζαρώσει. Σφίγγετε τους μύες στο μπροστινό μέρος του λαιμού σας και με το χείλος στη θέση που προείπαμε κατεβάζετε το πιγούνι προς το λαιμό σας / προς το στήθος σας. Κρατάτε για 2 – 3 δευτερόλεπτα τη στάση αυτή, σηκώνετε ξανά το κεφάλι σας, ισιώνετε τον αυχένα, χαλαρώνετε τα χείλη σας και αυτό θεωρείτε 1 επανάληψη. Μπορείτε να κάνετε καθημερινά 20 επαναλήψεις επί 2 φορές, δηλαδή 2 σετ των 20.

Στοχευμένη άσκηση #2: Κάθεστε σε μία καρέκλα κρατώντας την πλάτη σας σε ευθεία γραμμή και έχοντας τους ώμους σας χαλαρούς. Γέρνετε το κεφάλι σας προς τα πίσω με το βλέμμα σας στραμμένο προς το ταβάνι. Το στόμα σας πρέπει να είναι κλειστό αλλά όχι σφιγμένο. Όπως είστε προς τα πίσω, ανοίγετε το στόμα σας σχηματίζοντας με αυτό ένα «Ο». Παραμένετε στη θέση αυτή για 10 δευτερόλεπτα, χαλαρώνετε το στόμα σας κι επιστρέφετε στην αρχική σας θέση. Θέλουμε 1 επανάληψη (που διαρκεί 10 δευτερόλεπτα) επί 4 φορές, δηλαδή 4 σετ των 10 επαναλήψεων την ημέρα. Και πείτε τέλος στο κρεμασμένο προγούλι!

www.dynamikhgynaika.gr

Έλαιο Τζοτζόμπα ή Χοχόμπα. Το έλαιο που μοιάζει με το δέρμα μας!

Σταφυλοκουκουτσέλαιο απο τα μυστικά ομορφιάς.

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας απο τα μυστικά ομορφιάς.
Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr