Οι 7 καλύτερες συσφικτικές μάσκες προσώπου

Οι 7 καλύτερες συσφικτικές μάσκες προσώπου

Ένα όμορφο πρόσωπο και μία περιποιημένη επιδερμίδα δίνουν αμέσως την εικόνα μιας προσεγμένης γυναίκας που αγαπάει και εκτιμάει τον εαυτό της, γι’ αυτό και φροντίζει να του παρέχει τα απαραίτητα, χωρίς βέβαια αυτά να καταναλώνουν πολύτιμο χρόνο από την ημέρα μας, χρήματα από το πορτοφόλι της και χώρο στο μυαλό της.

Από Ιωάννα Φωτοπούλου

Ποικίλοι παράγοντες φέρουν ευθύνη για την ποιότητα της επιδερμίδας μας, όπως είναι η κληρονομικότητα, οι συνθήκες διαβίωσης (αναφερόμαστε τόσο στις ατμοσφαιρικές όσο και στα γεγονότα ζωής), οι γυμναστική άσκηση και οι διατροφικές συνήθειες.

 

Η χαλάρωση στην επιδερμίδα μπορεί επομένως να αποτελεί απόρροια ενός ή και περισσοτέρων από τους παραπάνω παράγοντες. Παραδείγματος χάριν, έπειτα από μία εγκυμοσύνη ή την απώλεια μπόλικων κιλών, είναι πολύ πιθανό να δούμε την επιδερμίδα τόσο στο πρόσωπο όσο και σε ορισμένα σημεία του σώματός μας «χαλαρωμένα». Επίσης, εάν και η μητέρα μας, και η γιαγιά μας και οι προηγούμενες γενεές είχαν λιγότερο σφικτή επιδερμίδα στο πρόσωπο ή σε σημεία του σώματός τους, τότε είναι εξίσου πιθανό κι εμείς να παρατηρήσουμε κάτι αντίστοιχο, ειδικά έπειτα από μία συγκεκριμένη ηλικία.

Πώς μπορεί η καθεμία από εσάς να προλάβει τη χαλάρωση επιδερμίδας προτού εμφανιστεί; Ή τι μπορείτε να κάνετε η επιδερμίδα σας έχει ήδη χαλαρώσει και θέλετε να την κάνετε πιο σφικτή, σφριγηλή κι ενυδατωμένη; Το γυναικείο ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα έχει να μοιραστεί μαζί σας 7 καταπληκτικές σπιτικές συσφικτικές μάσκες προσώπου που μπορείτε να εφαρμόζετε από νεαρή ηλικία προληπτικά ανά 2 εβδομάδες ή ως τρόπο αντιμετώπισης της ήδη υπαρκτής χαλάρωσης στο πρόσωπο ανά εβδομάδα ή ανά 10 ημέρες.

Οι 7 καλύτερες συσφικτικές μάσκες προσώπου

Συσφικτική μάσκα προσώπου με καρότο, πορτοκάλι και μέλι

Πρόκειται για μία πολύ εύκολη στην παρασκευή μάσκα, που αποτελεί μία από τις πιο αποδοτικές σπιτικές συσφικτικές μάσκες προσώπου. Τα καρότα και τα πορτοκάλια, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά συστατικά, καροτίνη, ανόργανα υλικά και βιταμίνες, έχουν την ιδιότητα να καταπολεμούν τη χαλάρωση στο δέρμα αλλά και να το ενυδατώνουν σε βάθος.

 

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 καρότο,
1 πορτοκάλι μέτριο και
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας από ένα οποιοδήποτε μέλι.

Διαδικασία παρασκευής και εφαρμογής:

Πλένετε το καρότο και το τεμαχίζετε σε μικρά κομμάτια. Στύβετε ένα πορτοκάλι και κρατάτε το χυμό του. Στο μπλέντερ, χτυπάτε τα κομμάτια καρότου με το χυμό πορτοκαλιού τόσο ώστε να φτιαχτεί ένας καλά αναμειγμένος χυμός φρούτων. Τέλος, προσθέτετε το μέλι της επιλογής σας κι ανακατεύετε με ένα πιρούνι ώστε να μπορέσει να διαλυθεί ευκολότερα. Εναλλακτικά, μπορείτε να το λιώσετε για μερικά δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων κι έπειτα να το βάλετε εντός του χυμού φρούτων. Μία από τις 7 καλύτερες συσφικτικές μάσκες προσώπου είναι έτοιμη κι απομένει να την εφαρμόσετε. Με ένα βαμβάκι, την απλώνετε ταμποναριστά στο πρόσωπο (ή στα σημεία του σώματος που θέλετε). Μετά από 15 – 25 λεπτά την αφαιρείτε με κρύο νερό από τη βρύση και σκουπίζετε το πρόσωπο (ή τα μέρη του σώματός σας) με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις κι όχι τριψίματα.

Συσφικτική μάσκα προσώπου με γκρέιπφρουτ, ελαιόλαδο και γιαούρτι

Το γκρέιπφρουτ λόγω της υψηλής συγκέντρωσης που έχει σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά προϊόντα για τη σύσφιξη της επιδερμίδας του προσώπου σας, εξ ου και ο πρωταγωνιστικός ρόλος που κατέχει σε μία από τις 7 καλύτερες σπιτικές συσφικτικές μάσκες προσώπου.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας από χυμό γκρέιπφρουτ,
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και
1 κουταλιάς της σούπας από ένα οποιοδήποτε απλό γιαούρτι.

Διαδικασία παρασκευής και εφαρμογής:

 

Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε καλά τα τρία υλικά σας έως ότου σχηματιστεί ένα μείγμα με κρεμώδη μορφή. Το απλώνετε σε όλο το πρόσωπό σας για 30 λεπτά της ώρας κι ύστερα ξεπλένεστε με χλιαρό νεράκι από τη βρύση. Προσοχή, πάντα, στο απαλό και ταμποναριστό σκούπισμα με την καθαρή πετσέτα.

Συσφικτική μάσκα με αβγό και μέλι

Το αβγό προσφέρει καθαρισμό, ενυδάτωση, σύσφιξη και λάμψη στο πρόσωπο, ενώ παράλληλα κλείνει τους ανοικτούς πόρους, γι’ αυτό και θα έχετε παρατηρήσει τουλάχιστον στο περιοδικό μας να εμφανίζονται πολλές φορές σπιτικές μάσκες προσώπου που το περιλαμβάνουν. Από την άλλη, το μέλι, πόσο μάλλον το ακατέργαστο μέλι που προτείνουμε ως καλύτερο για την εν λόγω συνταγή, προσφέρει στο δέρμα εις βάθος ενυδάτωση, απαλότητα, κάνοντάς το σφριγηλό και σφικτό.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 ασπράδι από αβγό,
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη με μέλι (κατά προτίμηση ακατέργαστο).

Διαδικασία παρασκευής και εφαρμογής:

Σε ένα μπολάκι, σπάτε ένα αβγό και προσεκτικά διαχωρίστε το ασπράδι από τον κρόκο, τον οποίο και δε θα χρειαστείτε. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το μέλι και ανακατεύετε καλά με ένα πιρούνι έως ότου ενωθούν τα υλικά. Μπορεί το μείγμα να βγει κάπως ρευστό, αλλά αυτό δε χρειάζεται να σας ανησυχήσει! Απλώς να είστε ξαπλωμένες και προσεκτικές όσο το έχετε αφήσει απλωμένο στο πρόσωπό σας και περιμένετε για 20 – 30 λεπτά της ώρας. Έπειτα, το ξεπλένετε με άφθονο χλιαρό νερό και, σε περίπτωση που σας έχει μείνει μία άσχημη οσμή λόγω του ασπραδιού, μπορείτε να σαπουνιστείτε μόνον εφόσον έχετε κάποιο ήπιο σαπούνι προσώπου.

Συσφικτική μάσκα προσώπου με αλόη

Τα ευεργετικά συστατικά και οι απίθανες δράσεις της αλόης έχουν γίνει πλέον θέμα για το οποίο όλες οι γυναίκες αλλά και πολλοί άνδρες μιλούν. Το φυτό αυτό φημίζεται για την αντιβακτηριδιακή του δράση, ενώ χρησιμοποιείται τόσο στης φυσικές όσο και στις «εργοστασιακές» συνταγές ομορφιάς. Εν προκειμένω, θα το χρειαστείτε ως βασικό συστατικό για μία από τις 7 καλύτερες συσφικτικές μάσκες προσώπου.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

¼ του ποτηριού από τζελ αλόης,
Μισό αγγουράκι και
1 ασπράδι από αβγό.

Διαδικασία παρασκευής και εφαρμογής:

Στο μπλέντερ τοποθετείτε ένα – ένα τα υλικά με τη σειρά που αναγράφονται, φροντίζοντας να έχετε κόψει σε μικρότερα κομμάτια το μισό αγγουράκι. Χτυπάτε τα υλικά καλά μέχρι να προκύψει ένα ομογενοποιημένο μείγμα, το οποίο και θα αποτελέσει μία από τις πιο αποτελεσματικές συσφικτικές μάσκες προσώπου που μπορείτε να επιλέγετε για τη βραδινή σας περιποίηση. Απλώνετε σε καθαρό πρόσωπο και, κοιμώμενες ανάσκελα φυσικά (!), αφήνετε καθ’ όλη τη διάρκεια του ύπνου σας να δράσει. Το πρωί, μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι σας, ξεπλένετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νεράκι και σκουπίζεστε ταμπονάροντας με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα.

Συσφικτική μάσκα προσώπου με λεμόνι, ζάχαρη και ντομάτα

 

 

Η συγκεκριμένη μάσκα αποτελεί έναν εκπληκτικό τρόπο αντιμετώπισης της χαλάρωσης του δέρματος, μιας και περιέχει στο μέγιστο αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που μπορούν αν βοηθήσουν αισθητά. Τα υλικά αυτά μπορούν να χαρίσουν στην επιδερμίδα σας νεότητα, φρεσκάδα, λάμψη και σημαίνουσες θεραπευτικές ιδιότητες.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 ντομάτα μετρίου μεγέθους,
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας με χυμό λεμονιού και
2 κουταλιές της σούπας από (λευκή ή καστανή) κρυσταλλική ζάχαρη.

Διαδικασία παρασκευής και εφαρμογής:

Παίρνετε μία ώριμη ντοματούλα και την ξεφλουδίζετε. Την κόβετε σε λίγα μεγάλα κομμάτια και την τοποθετείτε στο μπλέντερ όπου τη χτυπάτε με το χυμό από το λεμόνι. Μόλις χτυπηθούν αυτά τα δύο υλικά καλά, προσθέτετε και τη ζάχαρη κι ανακατεύετε με ένα κουτάλι ή πιρούνι προκειμένου να πάρει το μείγμα μορφή αλοιφής. Χρησιμοποιώντας κομμάτι ή κομμάτια από βαμβάκι, εφαρμόζετε τη μάσκα σε όλο το πρόσωπό σας. Καλό θα ήταν να ΜΗΝ αφήσετε τη μάσκα αυτή πάνω στις περιοχές που έχετε επιλέξει για περισσότερο από 20 λεπτά, διότι ενδέχεται η ντομάτα ή και το λεμόνι να σας προκαλέσει κάποιον μικρό ερεθισμό, ειδικά εάν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα. Με μπόλικο δροσερό νερό αφαιρείτε τη μάσκα και στεγνώνετε το πρόσωπό σας κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις κι όχι τρίβοντάς το. Θα δείτε άμεσα κι έπειτα από κάθε επανάληψη της εν λόγω συνταγής γιατί θεωρείται πως είναι μία από τις καλύτερες σπιτικές συσφικτικές μάσκες προσώπου!

Συμβουλή:

Λόγω του λεμονιού και του κιτρικού οξέως που αυτό περιέχει, κρίνεται απαραίτητη η εφαρμογή της εν λόγω μάσκας μόνο κατά τις βραδινές ώρες και τουλάχιστον 1 ώρα πριν τον ύπνο.

Συσφικτική μάσκα προσώπου με μέντα

 

Ένα μόλις υλικό μπορεί να σταθεί ικανό να φέρει την επιθυμητή σύσφιξη στο πρόσωπό σας και να αποτελέσει από μόνο του μία από τις πιο καλές σπιτικές συσφικτικές μάσκες προσώπου! Τι έχετε να κάνετε;

Φτιάχνετε ένα κρύο αφέψημα από μέντα και βουτάτε μέσα σε αυτό μία πετσέτα ή μία μεγάλη γάζα. Τοποθετείτε την πετσέτα αυτή γύρω από το οβάλ του προσώπου σας (ή γύρω από την περιοχή του σώματος που θέλετε, π.χ. μπράτσο, μπούτι κ.λπ.) και τη δένετε αν είναι δυνατόν ή τουλάχιστον φροντίζετε να τη στερεώσετε εκεί. Αναφορικά με το πρόσωπο, μπορείτε να βάλετε σε όλη την έκτασή του κομπρέσες εμποτισμένες με το ίδιο κρύο αφέψημα και να τις αφήσετε όση ώρα μπορείτε, τουλάχιστον 15 – 20 λεπτά. Αφαιρείτε την πετσέτα / τις πετσέτες και τις κομπρέσες, ξεπλένετε με κρύο νερό από τη βρύση και απλώνετε με ανοδικές κινήσεις μία κρέμα σύσφιξης ή έστω ενυδάτωσης.

Συσφικτική μάσκα προσώπου με γιαούρτι, αλεύρι, μέλι, ελαιόλαδο και ένα αιθέριο έλαιο

Θα μείνουμε μόνο στο αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου, το οποίο, πέραν του υπέροχου αρώματός του, έχει έντονη αντιρυτιδική και συσφικτική δράση, γι’ αυτό και θα ήταν πολύ χρήσιμο να μην το αφήσετε εκτός της συγκεκριμένης συνταγής.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι πλήρες σε λιπαρά,
1 κουταλιά της σούπας από αλεύρι (αυτό που είναι για όλες τις χρήσεις),
1 κουταλιά του γλυκού μέλι,
1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο και
2 – 3 σταγόνες από αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου.

Διαδικασία παρασκευής και εφαρμογής:

Αναμειγνύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά που αναγράφονται πέραν του αλευριού. Όταν το μείγμα πάρει μία ομοιογενή μορφή, προσθέτετε το αλεύρι κι ανακατεύετε. Θα προκύψει μία συνταγή με υφή σφικτού χυλού. Αυτή είναι και μία από τις 7 καλύτερες συσφικτικές μάσκες προσώπου που μπορείτε να φτιάξετε! Σε καθαρό πρόσωπο απλώνετε τη μάσκα με ανοδικές κινήσεις, χωρίζοντας το πρόσωπό σας κάθετα στη μέση. Πρώτα απλώνετε στο μισό πρόσωπο προς τα πάνω τη μάσκα κι έπειτα στο άλλο μισό. Αφήστε, τέλος, τη μάσκα να δράσει για 30 λεπτά της ώρας, ξεπλύνετε με μπόλικο χλιαρό νεράκι και στεγνώστε το πρόσωπό σας σωστά, έτσι όπως έχουμε χιλιοπεί!

www.dynamikhgynaika.gr

 

Αιθέριο Έλαιο Τριαντάφυλλου σε ειδική τιμή προσφοράς!

Τζελ αλόης απο τα μυστικά ομορφιάς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr