Πώς να φροντίσετε το δέρμα σας μετά τα 30

Πώς να φροντίσετε το δέρμα σας μετά τα 30

Ναι, τα χρόνια μπορεί να περνούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα… Αυτές οι συμβουλές θα διατηρήσουν το δέρμα σας καθαρό και λαμπερό!

Γράφει: Διάκος Θοδωρής
Συντάκτης – Δημοσιογράφος
1068 0 Google +0 1 0 0σχόλια

Πώς να φροντίσετε το δέρμα σας μετά τα 30

Είναι γνωστό ότι η δεκαετία των 30 είναι η καλύτερη. Χωρίς το στρες των 20s, με τα περισσότερα πράγματα να έχουν μπει στην σωστή θέση, είναι η δεκαετία που αρχίζουμε σιγά-σιγά να απολαμβάνουμε τους καρπούς των κόπων μας. Αυτό, όμως, δεν αλλάζει το γεγονός ότι τα χρόνια περνούν, και μαζί τους φέρνουν σημάδια. Στο δέρμα μας, κυρίως. Κι επειδή θέλουμε να είμαστε υγιής και το δέρμα μας να λάμπει, έχουμε μερικές μικρές συμβουλές, για να μην ανησυχείτε…

Ζήστε καλά… και σωστά

Όπως είναι λογικό, αν δεν είμαστε υγιείς, αυτό θα φαίνεται. Συνεπώς, πρέπει να φροντίζουμε η καθημερινότητά μας να είναι γεμάτη με υγιεινές συνήθειες: καλή διατροφή, με άφθονα φρούτα και λαχανικά, καλός και αρκετός ύπνος, αλλά και γυμναστική. Τα θρεπτικά συστατικά που μας προσφέρει μια καλή διατροφή είναι αναγκαία όχι μόνο για τα εσωτερικά μας όργανα, αλλά και για την επιδερμίδα μας.

Ενυδατωνόμαστε καλά

Μια ενυδατική κρέμα μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερός μας σύμμαχος, και αν δεν χρησιμοποιούμε τακτικά, κάνουμε μεγάλο λάθος. Αν αφήνουμε το δέρμα μας να ξεραίνεται, θα αρχίσουν να εμφανίζονται σημάδια γήρανσης, όπως ρυτίδες, πολύ πιο σύντομα. Επιπλέον, υπάρχουν και φυσικά υλικά που μας ενυδατώνουν και μπορείτε να φτιάξετε την δική σας DIY ενυδατική, όπως το μέλι και το γάλα.

Πίνουμε πολύ νερό

Το έχουμε τονίσει πολλές φορές, και δεν θα σταματήσουμε: Είναι ανάγκη να πίνουμε άφθονο νερό καθημερινά. Ακόμα και σε πολύ χαμηλό επίπεδο, η αφυδάτωση του οργανισμού μπορεί να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες, άρα έχουμε πάντα μαζί μας ένα μπουκαλάκι με νερό.

Προστατεύουμε το δέρμα μας από σκόνη και ήλιο

Οι υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου ευθύνονται για περίπου 80% των σημαδιών γήρανσης. Από ρυτίδες μέχρι και αλλαγές στο χρώμα στο δέρματος σε σημεία, η ζημιά του ήλιου μπορεί να προληφθεί αν χρησιμοποιούμε τακτικά αντηλιακό. Και δεν ξεχνάμε πως πρέπει να πλένουμε το πρόσωπό μας με ένα ήπιο σαπούνι καθημερινά.

Ελαττώνουμε το στρες

Όπως και να το κάνουμε, το στρες παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην εμφάνισή μας. Οι επιπτώσεις του ανεξέλεγκτου στρες δεν είναι μόνο ψυχολογικές, αλλά και σωματικές. Μυϊκοί πόνοι, κακός ύπνος, αλλά και θαμπή, ταλαιπωρημένη επιδερμίδα.

Σταφυλοκουκουτσέλαιο (Grape seed Oil) : Αντιρυτιδικό-ενίσχυση κολλαγόνου.

BEAUTY O PEPTIDE LIFT-CREAM. Κρέμα ανάπλασης για άνδρες και γυναίκες.

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Αραχιδέλαιο (φυστικέλαιο)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr