Αυτές είναι οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να νικήσεις την κατάθλιψη

Αυτές είναι οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να νικήσεις την κατάθλιψη

Γνώριζες ότι η μπανάνα που βάζεις στο πρωινό σου smoothie βελτιώνει πραγματικά τη διάθεσή σου; Ακριβώς όπως τα φάρμακα που καταπολεμούν την κατάθλιψη, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που μπορούν επίσης να μας κάνουν να νιώσουμε πιο αισιόδοξοι. Κι αν δεν σας αρέσουν οι μπανάνες, δείτε παρακάτω τα καλύτερα superfoods για έναν πιο υγιή οργανισμό.

 

 

Οι φακές, τα ρεβίθια και τα φασόλια είναι πλούσια σε βιταμίνες Β, οι οποίες έχουν ηρεμιστική επίδραση στο σώμα, μπορούν να ενισχύσουν τη διάθεσή μας και να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους. Ενισχύουν επίσης τη ντοπαμίνη και τη νορεπινεφρίνη, γνωστή και ως «ορμόνη του στρες», που είναι και οι δύο νευροδιαβιβαστές. Οι νευροδιαβιβαστές συντονίζουν την επικοινωνία μεταξύ νευρώνων, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει κάθε κύτταρο, ιστό και σύστημα στο σώμα μας. Αυτό που τρώμε επηρεάζει το σχηματισμό των νευροδιαβιβαστών και ορισμένοι από αυτούς που σχετίζονται με τη διατροφή, έχουν σημαντική επίδραση στη διάθεση, την όρεξη και τις επιθυμίες μας.

 

 

Το σπανάκι, ο μαϊντανός, τα χόρτα, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα εσπεριδοειδή, ο βασιλικός, η ρόκα, οι ηλιόσποροι και τα μανιτάρια περιέχουν όλα το θρεπτικό φυλλικό οξύ.

Απολαύστε κίτρινα, πορτοκαλί, κόκκινα φρούτα και λαχανικά. Η παπάγια, τα μήλα και οι κόκκινες πιπεριές έχουν βιταμίνη Α, βιταμίνη C και φυλλικό οξύ, που ενισχύουν τη διάθεση και ενεργοποιούν τα κύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη από το άγχος. Είναι υπέροχο πώς ένα κομμάτι από φρέσκα φρούτα μπορεί να ηρεμήσει τον εγκέφαλό μας.

Το σέλινο έχει βρεθεί ότι βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο καρκίνου, μειώνει την κακή χοληστερόλη, τη φλεγμονή και εμποδίζοει την απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία.

Τα καλά λιπαρά, όπως το έλαιο αβοκάντο, το έλαιο καρύδας ή το έλαιο από λιναρόσπορο, μπορούν επίσης να ενισχύσουν τη διάθεσή και να βοηθήσουν στη ρύθμιση των ορμονών.

Οι μπανάνες αποτελούν φυσική πηγή της τυροσίνης. Η τυροσίνη είναι οι νευρώνες των αμινοξέων που μετατρέπονται σε νορεπινεφρίνη και ντοπαμίνη. Η νορεπινεφρίνη και η ντοπαμίνη είναι νευροδιαβιβαστές που είναι σημαντικοί για τη δημιουργία της ικανότητάς μας να κινούμαστε και να έχουμε πιο αποτελεσματική μνήμη.

Ο χυμός καρπούζι είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, Β6 και C. Η βιταμίνη Β6 χρησιμοποιείται από τον οργανισμό για την παραγωγή νευροδιαβιβαστών, όπως η σεροτονίνη, η μελατονίνη και η ντοπαμίνη.

Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D. Η βιταμίνη D βοηθά στην πρόληψη της φλεγμονής. Η ανεπάρκεια βιταμίνης D μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη και έχει επίσης συνδεθεί με καρκίνο, διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση και μερικές αυτοάνοσες ασθένειες.

Η διάθεση μπορεί να ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό καταναλώνοντας υγιεινά τρόφιμα και συμπληρώματα που καταπολεμούν την κατάθλιψη και συμβάλλουν σε ένα υγιές σώμα. Ακολουθώντας μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, μπορείτε όχι μόνο να ενισχύσετε τη διάθεσή σας αλλά και να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή.

www.infowoman.gr

Αλθαία (Νερομολόχα) Καταπραΰνει –ανακουφίζει. Καταστρέφει μικρόβια.
Βασιλικός πολτός. Το παντοδύναμο φάρμακο των προγόνων!
Λινέλαιο. Πρόληψη καρκίνου, μείωση χοληστερίνης, ανοσοποιητικό απο τα μυστικά ομορφιάς!
Αλεσμένος λιναρόσπορος

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr