Επιστροφή στη φρεσκάδα

Επιστροφή στη φρεσκάδα

Δείξε ακόμα πιο όμορφη μετά τις διακοπές χαρίζοντας στην επιδερμίδα σου τη φροντίδα που της αξίζει!
Η αυξημένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία δεν έχει μοναδικό αποτέλεσμα την ηλιοκαμένη όψη. Δυστυχώς, είναι υπεύθυνη για την αφυδάτωση και τη φωτογήρανση. Όσο και εάν σε τρομάζει η σκέψη, αυτά είναι μέρος της καλοκαιρινής κληρονομιάς. Τώρα λοιπόν είναι η κατάλληλη εποχή να μαζέψεις τις βλάβες που έχουν προκληθεί στην επιδερμίδα σου, ώστε να περιορίσεις τα σημάδια αλλά και την εξέλιξη της πρόωρης γήρανσης. Στόχος σου λοιπόν είναι να επαναφέρεις τη λάμψη στο πρόσωπό σου!

της Άννας-Μαρίας Παπίρη,

Ανακάλυψε τα σημάδια

Στάσου εμπρός από ένα καθρέπτη και πιάσε με τον αντίχειρα και το δείκτη την επιδερμίδα σου. Εάν το δέρμα δεν επανέλθει άμεσα στην αρχική κατάσταση, η επιδερμίδα σου είναι αφυδατωμένη. Πάρε ένα μεγεθυντικό φακό και κοίταξε προσεκτικά την επιδερμίδα σου κάτω από φυσικό φως. Η εμφάνιση των λεπτών γραμμών αλλά και των καφέ ανομοιόμορφων κηλίδων είναι χαρακτηριστικά δείγματα της φωτογήρανσης.

Φωτογήρανση: Βρες τη λύση

Η αντιμετώπιση της φωτογήρανσης γίνεται σε τρία επίπεδα. Συγκεκριμένα:

* 1ο επίπεδο:

Περιλαμβάνει το κεφάλαιο πρόληψη και αφορά στην αντηλιακή προστασία.

* 2ο επίπεδο:

Αφορά στην αντιστροφή των σημαδιών της φωτογήρανσης και επιτυγχάνεται με τη χρήση ειδικών προϊόντων φροντίδας αλλά και θεραπείες από δερματολόγους. Οι πλέον σημαντικές είναι:

Τα ρετινοειδή ή η ρετινόλη.

Πρόκειται για μορφές της βιταμίνης Α που ενισχύουν την παραγωγή νέων κυττάρων του δέρματος, βελτιώνουν σημαντικά την ελαστικότητα της επιδερμίδας, τη λείανση των ρυτίδων και των καφέ κηλίδων και περιέχονται σε αντιγηραντικά προϊόντα περιποίησης.
Αντιοξειδωτικές ουσίες. Για παράδειγμα, βιταμίνες Ε και C, ιχνοστοιχεία , ένζυμα, το συνένζυμο Q10. Εμποδίζουν τη βλαβερή δράση των ελεύθερων ριζών,ενός από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες γήρανσης.
Φυτοοιστρογόνα. Έχουν δομή όμοια με των οιστρογόνων και μιμούνται τη δράση τους, ώστε να διεγείρουν τη φυσική ανανέωση του δέρματος. Χρησιμοποιούνται σε προϊόντα περιποίησης που απευθύνονται σε γυναίκες στην ηλικία της εμμηνόπαυσης.

Δραστικές ουσίες κατά της φωτογήρανσης είναι επίσης οι ισοφλαβόνες που υπάρχουν φυσιολογικά στη σόγια. Άλλες ουσίες που περιέχονται στα καλλυντικά προϊόντα είναι οι πολυφαινόλες που υπάρχουν στο πράσινο τσάι με αντιοξειδωτική δράση και η Ν-furfuryladenine. Η τελευταία είναι μια συνθετική αυξητική φυτική ορμόνη, η οποία χρησιμοποιείται και στη σύνθεση καλλυντικών, καθώς φαίνεται ότι αντιστρέφει ορισμένες από τις παραμέτρους της φωτογήρανσης.

* 3ο επίπεδο:

Για την αντιμετώπιση της φωτογήρανσης εφαρμόζονται βασικά τρεις μέθοδοι: τα χημικά πήλινγκ, η μικροδερμοαπόξεση και τα Laser. Στόχος τους είναι η βελτίωση του φωτογηρασμένου δέρματος και των λεπτών ρυτίδων με τελικό αποτέλεσμα τη νεανικότερη εμφάνιση της επιδερμίδας. Και οι τρεις μέθοδοι λειτουργούν κατά παρόμοιο τρόπο, δηλαδή καταστρέφουν ένα επιφανειακό τμήμα του δέρματος και έτσι ωθούν τον οργανισμό να αντιμετωπίσει αυτή την καταστροφή παράγοντας νέα συστατικά του δέρματος.

Διαφέρουν όμως τα εργαλεία τους: τα χημικά πήλινγκ χρησιμοποιούν χημικές ουσίες για να το πετύχουν, η μικροδερμοαπόξεση χρησιμοποιεί ένα ειδικό μηχάνημα που λέγεται ecopeel, ενώ τα laser εκπέμπουν ενέργεια με τη μορφή φωτός, όπως το Erbium Yag Pixel Laser (η δράση του βασίζεται στην εξάχνωση των ιστών που έχουν υποστεί ζημιά και την αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος).

Αφυδάτωση: βρες τη λύση

Είναι σημαντικό να βοηθήσεις το δέρμα σου να αναπλάσει τα κύτταρα του και να κερδίσει έτσι τη χαμένη λάμψη και φρεσκάδα του. Αυτή την εποχή χρειάζεσαι βαθιά ενυδάτωση, εξωτερική και εσωτερική.

Η εξωτερική ενυδάτωση: επιτυγχάνεται με τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης τα οποία θα περιέχουν συστατικά, όπως υαλουρονικό οξύ ή υαλουρονικό νάτριο, αμινοξέα, φωσφολιπίδια, sodium PCA, κεραμίδια, γλυκερίνη, καρδαμέλαιο, έλαιο ηράνθεμου. Πολλά από αυτά περιέχουν ενυδατικά μόρια που ήδη υπάρχουν και στο δέρμα μας. Ενυδατικά συστατικά δεν θα βρεις μόνο στις κρέμες ενυδάτωσης, αλλά και σε λοσιόν τόνωσης, προϊόντα καθαρισμού αλλά και στα γνωστά σέρουμ, τα οποία έχουν πολύ καλή διείσδυση στην επιδερμίδα. Μην ξεχνάς ποτέ ότι η ενυδάτωση είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας σ’ ένα αντιγηραντικό πρόγραμμα.

Η εσωτερική ενυδάτωση: επιτυγχάνεται με την κατάλληλη διατροφή.

Υιοθέτησε ένα πρόγραμμα με φρούτα και λαχανικά, τα οποία εκτός από τα υγρά σου προσφέρουν βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά. Η διαφορά θα είναι εμφανής στο δέρμα σου μετά από 5 ημέρες. Σταδιακά θα δεις ότι μέρα με τη μέρα η επιδερμίδα σου γίνεται πιο ελαστική και λαμπερή. Επίσης, να καταναλώνεις άφθονο νερό. Η ποσότητα του νερού που είναι ενδεδειγμένη για κάθε άνθρωπο εξαρτάται από το μεταβολικό του ρυθμό, τις καθημερινές συνήθειες, τη θερμοκρασία και το περιβάλλον που ζει, το πρόγραμμα άσκησης που ακολουθεί αλλά και από την ποσότητα και την ποιότητα της καθημερινής διατροφής του. Για αυτό το λόγο τα δύο λίτρα νερό την ημέρα -που συχνά αναφέρεται- είναι μία μέση λύση και όχι η πραγματική ποσότητα που χρειάζεται ο καθένας μας.

Πηγή: ΝaturaΝrg #42

Υγρή βιταμίνη Α. Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

ΑΗΑ: Σέρουμ απο Οξέα Φρούτων. Αναγέννηση κυττάρων -λεύκανση-κατά των ουλών.

BEAUTY O PEPTIDE LIFT-CREAM. Κρέμα ανάπλασης για άνδρες και γυναίκες.

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Suncare Face Cream Αντηλιακής Προστασίας με Υαλουρονικό Οξύ SPF50

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr