Ρίξτε αλάτι στην ομορφιά σας!

Ρίξτε αλάτι στην ομορφιά σας!

 

Βανίλια, σοκολάτα, καρύδα, τριαντάφυλλο… Μήπως έχετε βαρεθεί τις κλασικές μυρωδιές των καλλυντικών και αναζητάτε ένα διαφορετικό ελιξίριο ομορφιάς; Τι θα λέγατε για κάτι ανατρεπτικό που δεν θυμίζει σε τίποτα τα συνηθισμένα γλυκά αρώματα και την ίδια στιγμή είναι απόλυτα φυσικό και ευεργετικό; Γνωρίστε τα οφέλη του αλατιού και της «αλμυρής ομορφιάς»!

της Αφροδίτης Ραυτοπούλου

Το ανεπεξέργαστο αλάτι περιέχει όχι ένα, όχι δύο, αλλά 92 ευεργετικά μέταλλα, μεταξύ των οποίων ιώδιο, χαλκό, ψευδάργυρο, σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, βρώμιο, κάλιο και φυσικά χλωριούχο νάτριο.

Τη στιγμή που οι καρδιολόγοι συστήνουν τη μείωση του αλατιού στη διατροφή, συνδέοντας την υπερβολική κατανάλωσή του με τις καρδιαγγειακές παθήσεις και την υπέρταση, τα κέντρα αισθητικής το υποδέχονται αντιθέτως στους χώρους τους με όλες τις τιμές. Η εξωτερική χρήση του έχει μόνο οφέλη για την υγεία και την ομορφιά, γι’ αυτό και ολοένα περισσότερες εταιρείες καλλυντικών το χρησιμοποιούν ως φυσικό ελιξίριο στα «κοκτέιλ» των προϊόντων τους.

Αποτοξινωτικό, απολεπιστικό, αποσυμφορητικό
Οι αισθητικοί επισημαίνουν ότι το αλάτι αποτελεί ένα έξοχο αποτοξινωτικό και αντισηπτικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απελευθερώσει το δέρμα από τις τοξίνες και τις άχρηστες ουσίες που κατακάθονται στα στρώματά του, κάνοντάς το να φαίνεται λιγότερο λαμπερό και υγιές. Επίσης, το αλάτι είναι κατάλληλο και ως μέσο απολέπισης, αφού απομακρύνει αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα, επιτρέποντας έτσι στο δέρμα να αναπνέει καλύτερα και άρα να δείχνει πιο λαμπερό.
Το πιο οξύμωρο, όμως, σε ό,τι αφορά το αλάτι είναι ότι παρά το γεγονός ότι όταν καταναλώνεται, ευνοεί την κατακράτηση υγρών και άρα την εμφάνιση οιδημάτων και κυτταρίτιδας, όταν χρησιμοποιείται εξωτερικά, την καταπολεμάει βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Στην αγορά, υπάρχουν ειδικά άλατα για το μπάνιο με αποσυμφορητικές ιδιότητες, αλλά και άλατα που ευνοούν τη χαλάρωση, αφού το αλάτι διακρίνεται και για τις αναζωογονητικές του ιδιότητες, χάρη στις οποίες καταπολεμά το αίσθημα στρες και σωματικής κόπωσης.
Όσο για το καλύτερο αλάτι; Όλοι συμφωνούν ότι είναι το φυσικό, ανεπεξέργαστο, θαλασσινό αλάτι, το οποίο ουσιαστικά δεν έχει υποβληθεί σε καμία επεξεργασία κι έτσι διατηρεί αναλλοίωτα τα πολύτιμα συστατικά του, δηλαδή τα μεταλλικά στοιχεία που υπάρχουν στο θαλασσινό νερό.

Συνταγές κατ’ οίκον

Στην αγορά, θα βρείτε πολλά προϊόντα που περιέχουν αλάτι και προσφέρονται για απολέπιση και καθαρισμό του δέρματος, καταπολέμηση των οιδημάτων, αποβολή του στρες, τόνωση των εύθραυστων νυχιών, αλλά και αντιμετώπιση των ενοχλητικών σπυριών. Μπορείτε όμως εύκολα να δημιουργήσετε και τα δικά σας φυσικά καλλυντικά, ανάλογα με τις ανάγκες του σώματός σας.

Για απολέπιση

Προετοιμασία: Σε μία λεκανίτσα, ρίξτε 2 χούφτες ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι και κοπανίστε το μέχρι να γίνει λεπτό. Προσθέστε δύο κουταλιές μέλι και μερικές σταγόνες από χυμό λεμονιού, και ανακατέψτε καλά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Στη συνέχεια, πραγματοποιήστε με αυτό ένα απαλό μασάζ στο δέρμα σας και ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό. Η θεραπεία αυτή συστήνεται μία φορά τη βδομάδα πριν το συνηθισμένο μπάνιο για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Το μέλι αφήνει την επιδερμίδα σας πιο βελούδινη, ενώ το λεμόνι τη θρέφει με πολύτιμη βιταμίνη C.

Για κυτταρίτιδα

Προετοιμασία: Διαλύστε 5 σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεμονόχορτου, 5 λεμονιού και 5 περγαμόντου σε δύο κουταλιές γάλα. Προετοιμάστε το νερό της μπανιέρας διαλύοντας σε αυτό μισό κιλό ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι και στη συνέχεια προσθέστε το μίγμα του γάλακτος. Βυθιστείτε στο νερό για 20 λεπτά. Τα παραπάνω αιθέρια έλαια περιέχουν τις λεγόμενες κουμαρίνες, φυτικές ουσίες που ενεργοποιούν τη λεμφική κυκλοφορία και συμβάλλουν στην αποβολή των τοξινών.

Για ποδόλουτρο

Προετοιμασία: Γεμίστε την μπανιέρα σας ζεστό νερό και διαλύστε σε αυτό ένα κιλό χοντρό αλάτι. Μπείτε όρθιοι στην μπανιέρα και αρχίστε να περπατάτε με μικρά βήματα πάνω-κάτω, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήστε περιστροφές των αστραγάλων σας μέσα στο νερό. Ολοκληρώστε το ποδόλουτρο ρίχνοντας κρύο νερό στα πόδια σας, από τα γόνατα και κάτω. Το ποδόλουτρο αυτό καταπολεμάει τα πρηξίματα που εμφανίζονται στις γάμπες και τους αστραγάλους, μετά από μία κουραστική μέρα.

Για μάσκα

Προετοιμασία: Ανακατέψτε μισό κιλό αλάτι με λίγο νερό και λίγο πράσινο άργιλο (ή θαλασσινά φύκια), έτσι ώστε να δημιουργήσετε μία παχύρρευστη μάσκα και απλώστε τη σε όποια περιοχή παρουσιάζει οίδημα και έχει ανάγκη ενός φυσικού αποσυμφορητικού. Αφήστε τη να δράσει τουλάχιστον μισή ώρα και ξεπλύντε την με χλιαρό νερό. Θα αποτοξινώσει και θα στραγγίξει τους ιστούς.

Για εύθραυστα νύχια

Προετοιμασία: Αναμίξτε μία κουταλιά σούπας αλάτι με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και 2-3 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο με το αγαπημένο σας άρωμα. Βάλτε το μίγμα σε ένα μπολάκι και βυθίστε τα νύχια σας μέσα για 20 λεπτά.

Για σπυράκια

Προετοιμασία: Αναμίξτε το συνηθισμένο σας προϊόν καθαρισμού με ίση ποσότητα αλατιού και με το μίγμα κάντε μασάζ στα σημεία όπου εμφανίζονται τα σπυράκια. Στη συνέχεια, ξεπλύντε με δροσερό νερό και απλώστε την ενυδατική σας κρέμα.

Πηγή: NaturaNrg #33

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr