3 Tips για το “πόδι της χήνας” – Αντιμετωπίστε τις ρυτίδες στα μάτια

3 Tips για το “πόδι της χήνας” – Αντιμετωπίστε τις ρυτίδες στα μάτια

Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια, γνωστές και ως “πόδι χήνας”, δυστυχώς κάνουν από πολύ νωρίς την εμφάνισή τους.

Το συχνό χαμόγελο ή το συνοφρύωμα και γενικότερα κάθε έκφραση που κάνει το πρόσωπό μας, προκαλεί συσπάσεις γύρω από το μάτι. Έτσι, ο μυς τεντώνεται και έπειτα μαζεύεται και αυτή η κίνηση που γίνεται αρκετές φορές, σιγά σιγά προκαλεί αυτές τις λεπτές γραμμές.

Πέρα από τις εκφράσεις, ο ήλιος και συγκεκριμένα οι υπεριώδεις ακτίνες που καταστρέφουν τις ίνες κολλαγόνου, είναι ένας ακόμη βασικός παράγοντας. Και, τόσο απλά, δημιουργείται το λεγόμενο “πόδι της χήνας”. Και πώς αντιμετωπίζεται;

Δείτε μερικά tips για να απαλλαγείτε!

#1: Η κρέμα ματιών

Αρχικά, επιλέξτε μία καλή κρέμα ματιών. Η κρέμα θα πρέπει να εφαρμόζεται σε καθημερινή βάση, όπως ακριβώς η προσώπου. Ο σωστός τρόπος είναι με ήπιες, επαναλαμβανόμενες κινήσεις γύρω από το κινητό βλέφαρο να κάνετε απαλό μασάζ, ενώ εφαρμόζετε παράλληλα το προϊόν και με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε τους μύες να χαλαρώσουν.

#2: Τα γυαλιά ηλίου

Η κλασική κίνηση που κάνουμε με τα μάτια, όταν μας ενοχλεί το φως του ήλιου είναι μία από τις βασικές αιτίες για τη δημιουργία των λεπτών γραμμών. Θα πρέπει σε καθημερινή βάση όπως καλύπτουμε το πρόσωπό μας με αντηλιακό, να φοράμε και γυαλιά ηλίου. Δίνουν στιλ, ενώ παράλληλα μας προστατεύουν!

#3: Το σωστό ντεμακιγιάζ

Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτική στο ντεμακιγιάζ, όπως ακριβώς και με κάθε κίνηση στη συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου, αφού πρόκειται για μία από τις πιο ευαίσθητες, όπου το δέρμα είναι αρκετά λεπτό. Το ντεμακιγιάζ που είναι μια διαδικασία που κάνουμε καθημερινά, θα πρέπει να γίνεται με ήπιες και ήρεμες κινήσεις. Αρκετά συχνά, για να ξεβάψουμε τη μάσκαρα και το μολύβι, ερεθίζουμε το μάτι. Προσέξτε το δέρμα σας και αυτό θα σας ανταμείψει!

womentalk.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr