Ελαιόλαδο: 11 εκπληκτικά οφέλη για την επιδερμίδα και τα μαλλιά

Ελαιόλαδο: 11 εκπληκτικά οφέλη για την επιδερμίδα και τα μαλλιά

Το οφέλη από την κατανάλωση ελαιόλαδου στη διατροφή είναι αναρίθμητα. Παράλληλα, είναι ένα από τα λίγα συστατικά της διατροφής που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απευθείας στην επιδερμίδα, χωρίς να φοβάστε πιθανή αλλεργική αντίδραση.

Το ελαιόλαδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μαλλιά και επιδερμίδα λόγω της μαλακτικής και ενυδατικής δράσης του.

Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, καθώς και ποια οφέλη θα αποκομίσετε από τη συστηματική χρήση του.

Λεία μαλλιά
Εφαρμόστε το σε βρεγμένα μαλλιά και καλύψτε τα με σκουφάκι μπάνιου για 20 έως 25 λεπτά μία φορά την εβδομάδα. Ξεπλύνετε και αφήστε μια μικρή ποσότητα. Τα μαλλιά σας θα γίνουν μεταξένια στην αφή.

Καταπολεμά την πιτυρίδα
Λόγω της βιταμίνης Ε που περιέχει, μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας. Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες λεμονιού και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

Αφαιρεί το μακιγιάζ
Αν σας τελείωσε το γαλάκτωμα καθαρισμού ή θέλετε ένα φυσικό καθαριστικό χωρίς χημικά, το ελαιόλαδο αποτελεί την ιδανική εναλλακτική. Αρκούν λίγες σταγόνες σε ένα κομμάτι βαμβάκι για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με νερό.

Μαλακώνει τα πετσάκια
Αρχικά βυθίστε για πέντε λεπτά τα χέρια σας σε ένα μείγμα από ίσα μέρη χλιαρού νερού και λευκού ξιδιού για να σκοτώσετε τα μικρόβια και τους μύκητες. Στεγνώστε τα χέρια σας και στη συνέχεια κάντε μασάζ στα νύχια και τα πετσάκια με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί.

Δυναμώνει τα νύχια
Το ελαιόλαδο βοηθά τα νύχια σας να μακρύνουν λόγω της βιταμίνης Ε που περιέχει. Αφήστε τα μέσα σε ένα μπολ με ελαιόλαδο για περίπου 20 λεπτά μία φορά την εβδομάδα για καλύτερο αποτέλεσμα.

Ενυδατώνει

 

Εάν τα χέρια σας είναι ξηρά και σκασμένα, απλώστε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και κάντε μασάζ. Φορέστε πλαστικά γάντια για να απορροφήσουν πλήρως το ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο περιέχει πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αποκατάσταση και ανανέωση των κυττάρων της επιδερμίδας. Μία άλλη επιλογή είναι να προσθέσετε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στην ενυδατική χεριών σας για βαθύτερη ενυδάτωση και θρέψη.

Καταπραΰνει τους ερεθισμούς
Αν έχετε ξηρό δέρμα με φαγούρα, χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο για να ανακουφιστείτε. Πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι το ελαιόλαδο ηρεμεί το ερεθισμένο δέρμα τους λόγω μιας ένωσης που περιέχει, της ολεοκανθάλης. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο στη μπανιέρα για να ανακουφίσετε την ερεθισμένη επιδερμίδα.

Καταπολεμά τη γήρανση
Περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνη Ε και πολυφαινόλες που συμβάλλουν στη συλλογή και εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που μπορεί να βλάψουν το δέρμα και να επιταχύνουν τη γήρανση.

Φωτίζει την επιδερμίδα
Αν θέλετε φυσικές γυαλάδες στο πρόσωπο, προσθέστε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στην πούδρα ή τη σκιά ματιών.

Ενισχύει τα προϊόντα styling
Προσθέστε μια σταγόνα ελαιόλαδο στα προϊόντα styling για περισσότερη λάμψη και ενυδάτωση.

Απολέπιση
Φτιάξτε ένα scrub με 2 κουταλιές της σούπας βιολογική καστανή ζάχαρη, δύο κουταλιές της σούπας φρεσκοαλεσμένο καφέ, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Κάντε μασάζ σε όλο το σώμα και ξεπλύνετε. Η επιδερμίδα σας θα γίνει τόσο απαλή που δεν θα χρειάζεται ενυδατική κρέμα.

Πηγή: www.onmed.gr

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Κανναβέλαιο λαμπερά μαλλιά και πρόσωπο χωρίς ρυτίδες! Ένα λάδι για όλα!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr