Beauty DIY: Μάσκα λάμψης με cranberries και άργιλο

Beauty DIY: Μάσκα λάμψης με cranberries και άργιλο

Γεμάτα αντιοξειδωτικά και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τα cranberries είναι μια ισχυρή ασπίδα προστασίας απέναντι στη ρύπανση και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που επιτίθενται καθημερινά στην επιδερμίδα.

Αυτό το superfood είναι εξαιρετικό στο να διώχνει τη θαμπάδα και να αποκαλύπτει τη φυσική φωτεινότητα του προσώπου ενώ, καθώς είναι πλούσιο και σε βιταμίνη C, κρατάει την επιδερμίδα ελαστική ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου και φρενάροντας την πρόωρη γήρανση.

Ιλιάδα Κλάγκου

Η άργιλος Rhassoul (ηφαιστειακή άργιλος) είναι πλούσια σε μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο και η μοριακή δομή της έχει την ιδιότητα να απορροφά το σμήγμα και τους ρύπους από την επιδερμίδα, δίνοντας ανάσα ζωής στους πόρους.

Το γιαούρτι και το μέλι έρχονται να δώσουν θρέψη και αντιβακτηριδιακή προστασία στην επιδερμίδα, σε αυτή τη μάσκα που μέσα σε λίγα λεπτά αναζωογονεί το πρόσωπο με τον πιο φυσικό τρόπο.

Θα χρειαστείτε

1/4 φλιτζ. φρέσκα cranberries
1/4 φλιτζ. άργιλο Rhassoul
1 κουτ. του γλυκού γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ του γλυκού μέλι
1/4 φλιτζ. νερό (ή όσο χρειαστεί)

Ξεκινήστε χτυπώντας τα cranberries στο multi μέχρι να λιώσουν. Σε ένα μπωλ, ρίξτε τα λιωμένα cranberries, την άργιλο, το γιαούρτι και το μέλι. Αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα, συμπληρώστε λίγο νερό για να το αραιώσετε. Η υφή που επιδιώκετε να πάρετε πρέπει να είναι τέτοια ώστε να στέκεται πάνω στο πρόσωπο, να μην “τρέχει”. Απλώστε τη μάσκα στην επιδερμίδα σας, αφήστε τη για 10-15 λεπτά και ξεβγάλετε καλά με χλιαρό νερό. Στεγνώστε το πρόσωπό σας με μια απαλή πετσέτα, ταμποναριστά.

Bonus: Αντιοξειδωτική Μάσκα με cranberries

Με ακόμα λιγότερα υλικά, αλλά κρατώντας ως πρωταγωνιστή τα cranberries που όπως είπαμε και πιο πάνω είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες C και K, μπορείτε να φτιάξετε μια εξαιρετικά αποτελεσματική μάσκα που τονώνει και τρέφει την επιδερμίδα. Το γιαούρτι και το σιρόπι σφενδάμου καταπραϋνουν και ενυδατώνουν.

Θα χρειαστείτε

Μια χούφτα φρέσκα cranberries
1 κουτ. του γλυκού σιρόπι σφενδάμου (κατά προτίμηση βιολογικό)
1 κουτ. του γλυκού γιαούρτι στραγγιστό

Ρίξτε τα cranberries σε ένα μπωλ και λιώστε τα με ένα πιρούνι. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώστε τη μάσκα με τα δάχτυλά σας στο πρόσωπο και το λαιμό, αφήστε τη να δράσει για 15 λεπτά και ξεβγάλετε με χλιαρό νερό. Συνεχίστε με την ρουτίνα φροντίδας του προσώπου σας (ενυδατική ή serum).

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

αβοκάντο – avocado oil. Η τροφή της επιδερμίδας.

Κράνμπερι (cranberries)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr