Οι 2 καλύτερες μάσκες ομορφιάς με ρόδι!

Οι 2 καλύτερες μάσκες ομορφιάς με ρόδι!

Το ρόδι στην υπηρεσία ομορφιάς μας: 2 σπιτικές μάσκες για τώρα

Πολλοί ερευνητές κατατάσσουν το ρόδι τα τελευταία χρόνια μεταξύ των υπερτροφών. Αυτές οι τροφές, όπως άλλωστε και το ρόδι, προσδίδουν στον οργανισμό μας βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που σπάνια μπορεί να πάρει ο οργανισμός μας από μια και μόνο τροφή. Πέρα από την περιεκτικότητα του σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία, το ρόδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη ρουτίνα ομορφιάς μας μειώνοντας θεαματικά τα σημάδια του χρόνου και αναστέλλοντας την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Όπως καταλάβατε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ρόδι για να φτιάξουμε σπιτικές μάσκες και κρέμες, ακριβώς όπως κάνουμε και με άλλα εποχιακά φρούτα.

must.com.cy

Ακολουθούν δύο συνταγές που είναι τέλειες για τώρα:

Μάσκα προσώπου για ενυδάτωση και λάμψη

 

ΥΛΙΚΑ

1 μέτριο μήλο
2 κ. γλυκού φρεσκοστυμμένο χυμό ροδιού
1 κ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ξεκινήστε τρίβοντας στον τρίφτη το μήλο και στη συνέχεια προσθέστε τον χυμό ροδιού και το γιαούρτι και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Πάρτε μια ποσότητα από το μείγμα και απλώστε τη στο πρόσωπο και τον λαιμό σας. Αφήστε τη να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

Scrub προσώπου με ρόδι και έλαιο αβοκάντο

ΥΛΙΚΑ

2 κ. σούπας έλαιο αβοκάντο
2 κ. γλυκού καφέ ζάχαρη
1 κ. γλυκού χυμό ρόδι
1 κ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
2 κ. γλυκού μέλι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα μπολ βάζετε το λάδι αβοκάντο, τη ζάχαρη, το χυμό, το ξύσμα και το μέλι. Ανακατεύετε καλά. Αφού το μείγμα γίνει ομοιόμορφο παίρνετε μια ικανοποιητική ποσότητα και αρχίζετε να τρίβετε με αυτό το πρόσωπο σας για 2-3 λεπτά. Τέλος καθαρίζετε καλά την επιδερμίδα του προσώπου μας με μια βρεγμένη πετσέτα και έτοιμες!

Αβοκάντο – avocado oil. Η τροφή της επιδερμίδας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr