Πώς να αποκτήσεις σούπερ απαλό δέρμα με φυσικό τρόπο!

Πώς να αποκτήσεις σούπερ απαλό δέρμα με φυσικό τρόπο!

 

Το να έχεις υγιές δέρμα είναι το πιο βασικό. Το να είναι όμως απαλό, βελούδινο και λαμπερό είναι το κερασάκι στην τούρτα! Μπορεί να νομίζεις ότι χρειάζεσαι άπειρες κρέμες και μάλιστα ακριβές, αλλά κάνεις λάθος φίλη μου!

Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ εύκολο να αποκτήσεις απαλό δέρμα και μάλιστα με φυσικό τρόπο, αρκεί να εντάξεις κάποια βήματα στην καθημερινότητα σου και να τα ακολουθείς πιστά.

Ας δούμε λοιπόν μαζί ποιες συνήθειες είναι αυτές που θα σου χαρίσουν απαλό και λαμπερό δέρμα, καθώς και μερικές συνταγές για να φτιάξεις μόνη σου κάποια προϊόντα.

Πώς να κάνεις το δέρμα σου απαλό και λαμπερό με φυσικό τρόπο!

1. Σωστός καθαρισμός

 

Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι το συχνό πλύσιμο κάνει καλό. Λάθος! Το υπερβολικό πλύσιμο αφαιρεί τα φυσικά έλαια του σώματος και του προσώπου, καθώς και τη φυσική ενυδάτωση. Το θέμα δεν είναι να πλένεσαι συχνά, αλλά σωστά.

Κατ’ αρχάς πρέπει να διαλέξεις το σωστό καθαριστικό ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου.
Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, ψάξε για προϊόντα με αλόη, ελαιόλαδο ή αβοκάντο.
Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα με τάση για ακμή, το καθαριστικό σου θα πρέπει να περιέχει λεμόνι, πρόπολη ή λεβάντα.
Για μια κανονική επιδερμίδα προϊόντα με γιαούρτι και αγγούρι είναι ό,τι πρέπει.

Συστήνεται να κάνουμε μπάνιο και καλό καθαρισμό προσώπου το βράδυ και το πρωί απλά να ρίχνουμε λίγο νερό πάνω μας. Βέβαια ανάλογα με το πρόγραμμα σου εσένα μπορεί να σε βολεύει να κάνεις την περιποίηση σου το πρωί. Η ουσία είναι να γίνεται μια φορά την ημέρα και σίγουρα όχι περισσότερες από δυο!

Επίσης, όταν σκουπίζεσαι μην τρίβεις την πετσέτα πάνω σου, αλλά στέγνωσε το σώμα σου ταμποναριστά.

2. Απολέπιση

 

Αφού πλυθείς καλά, είναι πολύ σημαντικό να κάνεις μια με δυο φορές την εβδομάδα απολέπιση σε πρόσωπο και σώμα. Η απολέπιση διώχνει τα νεκρά κύτταρα, τα περιττά έλαια και τους ρύπους και καθαρίζει σε βάθος τους πόρους.

Υπάρχουν πολλά φυσικά και οικονομικά προϊόντα στην αγορά για απολέπιση, αλλά εγώ θα σου δώσω και δυο συνταγές για να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι.

Scrub Προσώπου: Μισή κούπα ζάχαρη, 1 κ.γ ελαιόλαδο, 1 κ.γ μέλι, χυμός από μισό λεμόνι. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί, κάνε απαλό μασάζ στο πρόσωπο και ξέπλυνε με νερό.

Scrub Σώματος: 1 κούπα ζάχαρη, 1 κούπα στιγμιαίο καφέ, μισή κούπα λάδι καρύδας. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί, κάνε απαλό μασάζ στο πρόσωπο σου και ξέπλυνε με νερό.

3. Ενυδάτωση

Από τα πιο σημαντικά βήματα που πρέπει να εντάξεις στην καθημερινότητα σου αν θέλεις απαλό δέρμα. Μετά τον καθαρισμό και όσο το δέρμα σου είναι ακόμα νωπό, άπλωσε με απαλές κινήσεις μια ενυδατική κρέμα και δώσε της το χρόνο να απορροφηθεί πριν ντυθείς.

Διάλεξε την κατάλληλη κρέμα ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες σου και φόρα την καθημερινά! Να θυμάσαι να αλλάζεις μάρκα ανά διαστήματα μιας και οι ανάγκες του σώματος μας αλλάζουν συνεχώς καθώς μεγαλώνουμε.

4. Αντηλιακό

Ο ήλιος δε χτυπάει μόνο στην παραλία, αλλά και μέσα στην πόλη, καθώς κάνεις τις δουλειές σου ή τα ψώνια σου. Προκαλεί ρυτίδες και ξηραίνει το δέρμα σου. Ειδικά για όσες μένουμε Ελλάδα που ο ήλιος είναι παρόν συνεχώς, είναι απαραίτητο να φοράμε αντηλιακό καθημερινά.

Αν βάφεσαι το πρωί το θετικό είναι, ότι οι περισσότερες βάσεις για το πρόσωπο, όπως οι bb creams και τα foundation περιέχουν ήδη μέσα αντηλιακό και μάλιστα με υψηλό δείκτη προστασίας. Έτσι δε χρειάζεται να φορτώνεις το πρόσωπο σου με ένα σωρό πράγματα και είσαι παράλληλα προστατευμένη.

5. Να ξεβάφεσαι πάντα

Ναι ναι ξέρω. Έχεις γυρίσει από το κλαμπ, το κρεβάτι σε φωνάζει, μα η βλεφαρίδα είναι κάγκελο. Και ξέρεις ότι το βράδυ θα τρέξει και θα ξυπνήσεις σαν πάντα. Και ξέρεις ότι η πούδρα και το ρουζ και όλα τα υπόλοιπα καλλυντικά θα ξηραίνουν όλα το βράδυ την επιδερμίδα σου και το πρωί θα είσαι σα σταφίδα.

Γι’ αυτό σε παρακαλώ πολύ, ρίξε λίγο υγρό ντεμακιγιάζ σε ένα βαμβάκι ή πάρε ένα μαντηλάκι και καθάρισε το πρόσωπο σου μόλις γυρίσεις σπίτι! Δε θα σου πάρει πάνω από 3 λεπτά και το πρόσωπο σου το πρωί θα είναι εμφανώς πιο ήρεμο και έτοιμο να δεχτεί το νέο κύμα μακιγιάζ!

6. Προετοιμασία πριν την αποτρίχωση

Άλλη μια πονεμένη ιστορία από τη γυναικεία καθημερινότητα που ταλαιπωρεί το δέρμα μας.

Αν χρησιμοποιείς ξυραφάκια, φρόντισε πάντα να ξυρίζεσαι στο τέλος του μπάνιου, ώστε να δώσεις χρόνο στο δέρμα σου να μαλακώσει. Πάντα να χρησιμοποιείς κρέμα ξυρίσματος και αν δεν έχεις μπορείς να δοκιμάσεις με conditioner για τα μαλλιά.

Φρόντισε τα ξυραφάκια σου να έχουν πολλές λεπίδες για καλύτερο αποτέλεσμα. Απόφυγε να ξυρίζεσαι το πρωί γιατί το σώμα μας συγκρατεί νερό εκείνες τις ώρες και θα δεις ότι δε θα καταφέρεις και πολλά. Αν χρησιμοποιείς κερί, η επιδερμίδα σου πρέπει να είναι καθαρή και στεγνή. Όταν τελειώσεις απομάκρυνε όλα τα υπολείμματα κεριού και βάλε αμυγδαλέλαιο ή baby oil.

7. Νερό, πολύ νερό

Το σώμα μας αγαπάει το νερό! Πολύ! Το νερό συγκρατεί τη φυσική υγρασία και μεταφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία στα δερματικά μας κύτταρα. Βοηθάει στην ελαστικότητα και κάνει το δέρμα μας λαμπερό!

Απόφυγε τους πολλούς καφέδες και τα αναψυκτικά και αντικατέστησε τα με νερό. Τα αναψυκτικά και οι χυμοί με ζάχαρη προκαλούν κυτταρίτιδα και σακουλιασμένο δέρμα. Το νερό τα διορθώνει. Τι θα επιλέξεις;

8. Σωστή διατροφή

Όσο νερό και αν πίνεις καταλαβαίνεις ότι αν τρως παράλληλα μόνο σουβλάκια χαΐρι δε θα δεις. Τ α τηγανητά, η ζάχαρη και τα λιπαρά φαγητά θαμπώνουν το δέρμα σου και σου δίνουν μια «άρρωστη» απόχρωση. Επίσης προκαλούν κυτταρίτιδα, κατακράτηση υγρών και ρυτίδες. Μακριά!

Υπάρχουν πολλές τροφές που μπορούν να κάνουν το δέρμα σου να λάμψει και να είναι απαλό. Ας δούμε ποιες είναι!

Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως καρπούζι, αγγούρι, μήλο, σέλινο και ακτινίδιο.
Οι τροφές που περιέχουν βιταμίνη C όπως τα φυλλώδη λαχανικά, οι ξηροί καρποί και τα εσπεριδοειδή.
Οι τροφές πλούσιες σε Ω-3 όπως τα ψάρια.
Τέλος, οι τροφές που έχουν αντιοξειδωτικά όπως οι ντομάτες και οι πολύχρωμες πιπεριές.

9. Άσκηση

Πέρα από τα γνωστά οφέλη της γυμναστικής, θα σου πω 2-3 ακόμα που δεν πάει ο νους σου. Η συχνή άσκηση βοηθάει στη σωστή κυκλοφορία του αίματος και έτσι όλα τα στοιχεία που χρειάζεται η επιδερμίδα για είναι απαλή μεταφέρονται όπως και όπου πρέπει.

Επίσης μέσω του ιδρώτα το σώμα σου αποτοξινώνεται διώχνοντας τη βρωμιά και τα βακτήρια. Απλά σιγουρέψου ότι θα κάνεις ένα ντουζάκι μετά για να φύγουν από πάνω σου!

10. Ύπνος

Απλά φέρε στο μυαλό σου την εικόνα του εαυτού σου μετά από ξενύχτι. Όχι και ό,τι καλύτερο ε; Είσαι θαμπή, κομμένη και το δέρμα σου μοιάζει να έχει χάσει 2 τόνους απόχρωση.

Οι περισσότερες λειτουργίες του σώματος γίνονται την ώρα που κοιμόμαστε, γι’αυτό φοράμε συνήθως τις κρέμες ομορφιάς το βράδυ. Είναι πολύ σημαντικό να επιτρέπουμε στον εαυτό μας αρκετές ώρες ώστε να αναπτερωθεί και να χτίσει ένα λαμπερό σώμα για εμάς.

Το κολλαγόνο το οποίο κρατάει το δέρμα μας σφιχτό και χωρίς ρυτίδες παράγεται το βράδυ από τον οργανισμό μας. Δώσε του το χρόνο να κάνει τα μαγικά του!

www.ediva.gr

BEAUTY O PEPTIDE LIFT-CREAM. Κρέμα ανάπλασης για άνδρες και γυναίκες.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr