Αν Κόψουμε Τη Ζάχαρη Δείτε Τι Θα Συμβεί Στο Σώμα Μας

Αν Κόψουμε Τη Ζάχαρη Δείτε Τι Θα Συμβεί Στο Σώμα Μας

 

Eίμαι εθισμένη στη ζάχαρη και δεν μπορώ να σταματήσω τα γλυκά». Πόσες φορές έχετε ακούσει ή έχετε πει αυτή τη φράση; Είναι όμως αλήθεια; Έρευνες έχουν δείξει ότι η ζάχαρη προκαλεί εθισμό στα ποντίκια, όμως όσο αφορά τους ανθρώπους δεν υπάρχουν στοιχεία.

http://www.forwoman.gr/index.php/ygeia/ygeia/13048-an-kopsoume-ti-zaxari-deite-ti-tha-symvei-sto-soma-mas

Τα εύγεστα τρόφιμα μας κάνουν να νιώθουμε ευχάριστα γιατί διεγείρουν το σύστημα ανταμοιβής στον εγκέφαλο μέσω της έκκρισης της ντοπαμίνης. Δεν είναι λοιπόν παράξενο που μας αρέσουν τα γλυκά, όμως δεν πρέπει να συγχέουμε αυτή την επιθυμία, με τον εθισμό. Τα χαρακτηριστικά της εξάρτησης είναι η σφοδρή επιθυμία και η ανοχή, κάτι που δεν φαίνεται να συμβαίνει με τη ζάχαρη. Άρα, η ζάχαρη δεν προκαλεί εξάρτηση.Αφού λύσαμε το μυστήριο γύρω από την εξάρτηση και τη ζάχαρη, καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ πιο εύκολο, από ό,τι νομίζαμε να την κόψουμε. ‘Ομως όταν τη βγάλουμε από τη ζωή μας, το σώμα μας θα υποστεί κάποιες αλλαγές, δείτε μεικές από τις πιο σημαντικές.

Μια ώρα χωρίς ζάχαρη: Όλοι έχουμε νιώσει μια έκρηξη ενέργειας μετά την κατανάλωση φαγητών πλούσια σε ζάχαρη. Αυτή όμως η ενέργεια είναι παροδική, με αποτέλεσμα να νιώθουμε εξαντλημένοι πολύ γρήγορα. Όταν όμως σταματήσουμε να τρώμε ζάχαρη, η ενέργεια διατηρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Μια μέρα χωρίς ζάχαρη: Όταν μένουμε μια ολόκληρη μέρα χωρίς να καταναλώσουμε ζαχαρούχες τροφές, τα επίπεδα της ινσουλίνης μεταβάλλονται και συγκεκριμένα αρχίζουν να μειώνονται. Όταν κάποιος έχει υψηλά επίπεδα ινσουλίνης, χάνει πιο δύσκολα βάρος, ενώ όταν είναι μειωμένα, η απώλεια είναι πολύ πιο εύκολη. Επίσης, σταθεροποιούνται τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση του πόθους σας για φαγητό και κυρίως για γλυκό.

Τρεις μέρες χωρίς ζάχαρη: Εδώ μπορεί τα πράγματα να δυσκολέψουν γιατί υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να αναζητήσετε τη γλυκιά γεύση, που τόσες μέρες έχετε στερηθεί. Εξάλλου όπως ανέφερα και παραπάνω, τα νόστιμα και γλυκά φαγητά καταγράφονται στη μνήμη ως θετικές εμπειρίες, με αποτέλεσμα να είναι τα πρώτα που αναζητάμε, όταν θέλουμε να νιώσουμε όμορφα. Αν όμως κρατηθείτε και δεν καταναλώσετε γλυκά, οι λιγούρες αρχίζουν και μειώνονται ακόμα περισσότερο.

Μία εβδομάδα χωρίς ζάχαρη: Μετά από μια εβδομάδα μακριά από τη ζάχαρη νιώθετε πολύ καλύτερα. Η ενέργεια σας είναι σε σταθερά επίπεδα και οι εναλλαγές στη διάθεση σας έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ, ενώ η διάθεση σας έχει βελτιωθεί. Επιπλέον, το έντερο σας λειτουργεί καλύτερα και αυτό φαίνεται από τις επισκέψεις στην τουαλέτα.

Ένα χρόνο χωρίς ζάχαρη: Το σώμα σας έχει μάθει πλέον να λειτουργεί χωρίς επιπλέον ζάχαρη και ίσως να έχετε χάσει βάρος. Επίσης, ο ουρανίσκος σας έχει προσαρμοστεί σε πολύ λιγότερη ζάχαρη και όταν φάτε κάτι γλυκό σας φαίνεται πιο γλυκό από ό,τι πριν ένα χρόνο.

Υπερτροφές απο τα μυστικά ομορφιάς.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr