Βιταμίνη C, Στην Υπηρεσία Της Επιδερμίδας

Βιταμίνη C, Στην Υπηρεσία Της Επιδερμίδας

 

 

Το νέο απαραίτητο συστατικό για την περιποίηση προσώπου σας

Αλεξία Ζαραδούκα

Tα τελευταία χρόνια, τα ευεργετικά συστατικά στην περιποίηση προσώπου έχουν αρχίσει και περνάνε στο προσκήνιο με τις καταναλώτριες να δείχνουν πιο συνειδητοποιημένες για τα προϊόντα που αγοράζουν και περισσότερο πρόθυμες να γνωρίζουν τι ακριβώς εφαρμόζουν στο πρόσωπό τους.

 

Η βιταμίνη C είναι το νέο απαραίτητο συστατικό στο skincare καθώς έχει αποδειχθεί ότι έχει εξαιρετικά δραστικά ευεργετικές ιδιότητες ενώ είναι ένα συστατικό το οποίο έχουμε αρχίσει ήδη να βλέπουμε όλο και συχνότερα ως βασικό στα προϊόντα περιποίησης. Όχι άδικα, αφού εκτός από θρεπτική δράση έχει και ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Παρά το γεγονός ότι η βιταμίνη C επηρεάζεται εύκολα από τους εξωτερικούς παράγοντες όπως για παράδειγμα το φως του ήλιου την κάνει να χάνει γρήγορα τις ιδιότητές της, είναι από τα νέα αγαπημένα προϊόντα των beauty addicts αφού χαρίζει λαμπερό πρόσωπο.

Τι είναι η βιταμίνη C;

Η βιταμίνη C είναι γνωστή για την τόνωση του ανοσοποιητικού μας αλλά και των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων της ενώ τη βρίσκουμε κυρίως στα φρούτα και τα λαχανικά. Όμως οι κακές συνήθειες όπως η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα αλλά και η περιβαλλοντική μόλυνση, μειώνουν τη δράση της και δημιουργούν την ανάγκη για τη χρήση προϊόντων περιποίησης που την περιέχουν ώστε να υπάρχει τοπική δράση.

Γιατί είναι τόσο απαραίτητη;

Η βιταμίνη C, βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου του οργανισμού μας διατηρώντας έτσι τα επίπεδα υγρασίας του αρκετά υψηλά. Η επιδερμίδα μας γίνεται πιο απαλή και τονωμένη ενώ αποκτά ξανά τη φυσική ελαστικότητά της. Ακόμη, διατηρεί τα επίπεδα οξυγόνου στην επιδερμίδα, υψηλά.

Η βιταμίνη C δεν σταματά εκεί. Έχει πλούσια δράση κατά των ελεύθερων ριζών οι οποίες βλάπτουν τα κύτταρά μας και δημιουργούν ρυτίδες, χρωματικές κηλίδες και θαμπότητα. Καταπολεμά τη φωτοχημική αντίδραση που οδηγεί στις δυσχρωμίες της επιδερμίδας λόγω ηλικίας ενώ παράλληλα έχει θρεπτική δράση και βοηθά στην ανάπλαση της.

Η βιταμίνη C, δεν πρέπει να αναμιγνύεται με άλλα συστατικά και ειδικά με το σαλικυλικό οξύ καθώς έτσι θα δημιουργήσει ερεθισμούς. Το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη.

Μπορείτε να τη βρείτε σε μορφή ελαίου προσώπου ή κρέμας-gel με εμπλουτισμένη σύνθεση. Φυλάξτε το προϊόν σε σκιερό μέρος μακριά από τον ήλιο ενώ αν αρχίσετε να βλέπετε δυσχρωμίες στην υφή του σημαίνει ότι το οξυγόνο την έχει κάνει να χάσει τις ιδιότητές της και πρέπει να αντικαταστήσετε το προϊόν.

www.forwoman.gr

Υγρή βιταμίνη Α. Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

Serum βιταμίνης C

ΑΗΑ: Σέρουμ απο Οξέα Φρούτων. Αναγέννηση κυττάρων -λεύκανση-κατά των ουλών.

Serum βιταμίνης C

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr