Γυναίκα μόνη ψάχνει… ταξιδεύοντας Για ποιους λόγους το καλύτερο δώρο για μια γυναίκα είναι το να ταξιδέψει χωρίς παρέα

Γυναίκα μόνη ψάχνει… ταξιδεύοντας Για ποιους λόγους το καλύτερο δώρο για μια γυναίκα είναι το να ταξιδέψει χωρίς παρέα

Το να ταξιδεύεις μόνη δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις. Ωστόσο, πρόκειται για μια εμπειρία που σίγουρα θα θυμάσαι για πάντα στην ζωή σου και σίγουρα θα εξιστορείς μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Δες παρακάτω τα οφέλη του να ταξιδέψεις μόνη, έστω και μία φορά στην ζωή σου, και αν μέχρι πρότινος δεν σε ιντρίγκαρε η συγκεκριμένη ιδέα, ίσως έφτασε η ώρα να την ξανασκεφτείς.

www.newsbeast.gr

Τονώνεται η αυτοπεποίθησή σου

Είναι η ευκαιρία σου να ανακαλύψεις τον εαυτό σου και τις δυνατότητές του. Έτσι, αν μέχρι πρότινος ντρεπόσουν να παζαρέψεις κάποια τιμή ή να γευματίσεις μόνη σου σε κάποιο εστιατόριο, με την επιστροφή σου από το ταξίδι θα δεις ότι όλα αυτά θα αλλάξουν. Η αυτοπεποίθησή σου θα τονωθεί και στην καθημερινότητά σου θα μπορείς, πλέον, να κάνεις πράγματα που ούτε φανταζόσουν ότι μπορούσες.

Ανακαλύπτεις μέχρι πού μπορείς να φτάσεις

Η ρουτίνα της καθημερινότητας για τις περισσότερες αποτελεί και κάποιου είδους ασφάλεια. Τι γίνεται, ωστόσο, όταν βγεις από αυτήν στον… έξω κόσμο; Ανακαλύπτεις ότι το να κάνεις stop over σε ένα άγνωστο αεροδρόμιο δεν είναι και τόσο τεράστιο γεγονός, ούτε το ότι μια βόλτα στη νυχτερινή Πράγα σε κάνει να φοβάσαι όσο θα περίμενες.

Με το να ταξιδεύεις μόνη ανακαλύπτεις, λοιπόν, την δύναμη που έκρυβες μέσα σου και μέχρι πρότινος δεν ήξερες ότι υπάρχει. Ή την κατέπνιγες για κάποιον λόγο.

Γνωρίζεις νέο κόσμο

Θέλοντας και μη, κατά την διάρκεια του ταξιδιού σου θα νιώσεις την ανάγκη να συναναστραφείς με κάποιον, να αλλάξεις μια κουβέντα. Έτσι θα αναγκαστείς να κάνεις το πρώτο βήμα και να μιλήσεις στον/ στην διπλανό/ ή σου στο μπαρ ή το εστιατόριο και πού ξέρεις ίσως να ξεκινήσει μία νέα φιλία.

Μπορείς να κάνεις τον δικό σου προγραμματισμό

Αν μέχρι τώρα στα ταξίδια σου ακολουθούσες, αναγκαστικά, το πρόγραμμα της παρέας, τώρα κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μπορείς να κάνεις το δικό σου πρόγραμμα, να ξυπνήσεις, δηλαδή, ό,τι ώρα θέλεις, να επισκεφτείς όποια αξιοθέατα ανταποκρίνονται στα δικά σου ενδιαφέροντα να φας ό,τι ώρα θέλεις και να βγεις για ποτό στο μπαρ που εσύ θέλεις.

Ο προϋπολογισμός είναι μια υπόθεση προσωπική

Ξέχνα το ρεφενέ και το «ταμείο» της παρέας. Τώρα είσαι μόνη σου και αποφασίζεις εσύ για τα έξοδά σου. Είναι και μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσεις τις δυνατότητές σου στο κομμάτι του budgeting και να δεις αν η «οικονομία» συμπεριλαμβάνεται στο λεξιλόγιό σου.

Θα πεις ναι σε εμπειρίες που μέχρι πρότινος αρνιόσουν να δοκιμάσεις

Οι πιθανότητες να δοκιμάσεις κάτι καινούριο, είναι περισσότερες όταν ταξιδεύεις μόνη. Θέλοντας να ζήσεις όλο και περισσότερες, ενδιαφέρουσες εμπειρίες σίγουρα θα πρέπει να πάρεις τα ρίσκα σου και να πεις ναι σε κάτι νέο και πρωτόγνωρο. Για παράδειγμα κάνε bungee jumping ή δοκίμασε κάποιο περίεργο φαγητό.

Θα μάθεις να εμπιστεύεσαι τους ξένους

Όσο προκατειλημμένη κι αν είσαι με τα προσωπικά σου αντικείμενα και τους ξένους, ταξιδεύοντας μόνη σίγουρα θα αναθεωρήσεις. Θα υπάρξουν φορές που θα αναγκαστείς να τους εμπιστευτείς, όσο κι να δεν το θέλεις.

Έτσι, αν θέλεις να βγάλεις μια φωτογραφία την οποία δεν μπορείς μόνη ή με το selfie stick, θα δώσεις το κινητό ή την φωτογραφική μηχανή στον πρώτο τυχόντα, στην κυριολεξία, που θα περάσει από δίπλα σου! Πού ξέρεις; Ίσως ανακαλύψεις ότι δεν πρέπει να είσαι τόσο επιφυλακτική με τους γύρω σου.

Θα ανακαλύψεις τον εαυτό σου εις βάθος

Εκμεταλλεύσου στο έπακρο τις εμπειρίες που μπορείς να αποκομίσεις από το ταξίδι σου, θεραπεύοντας παλιές πληγές που ίσως σε… κυνηγάνε και βρες νέο νόημα στη ζωή από εδώ και πέρα.

Μην περιμένεις το σύμπαν να συνωμοτήσει μαζί σου! Το σύμπαν είσαι εσύ!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr