Πώς το αβοκάντο με βοήθησε να ενυδατώσω την επιδερμίδα μου

Πώς το αβοκάντο με βοήθησε να ενυδατώσω την επιδερμίδα μου

Η μάσκα προσώπου με αβοκάντο που έκανε την επιδερμίδα μου λαμπερή

Όσο πλησιάζει ο χειμώνας και η θερμοκρασία χαμηλώνει καταλαβαίνουμε πως πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικές με την επιδερμίδα μας και την υγεία της. Το κρύο προκαλεί αφυδάτωση στην επιδερμίδα και της προσφέρει μία θαμπή όψη που δεν αρέσει σαφώς σε καμία γυναίκα. Το γεγονός αυτό βέβαια μπορούμε να το στρέψουμε υπέρ μας και να το θεωρήσουμε μία πολύ καλή ευκαιρία για να φροντίσουμε και να περιποιηθούμε λίγο παραπάνω τον εαυτό μας. Μάλιστα, η διαδικασία μπορεί να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστική αν αποφασίσουμε να δημιουργήσουμε μόνες μας μάσκες προσώπου με υλικά που έχουμε ήδη στο σπίτι μας. Άλλωστε η φύση μας προσφέρει τους καρπούς και τα προϊόντα της, και εμείς μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε ανέξοδα και εύκολα συνδυασμούς που μπορούν να κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα μας.

 

Έτσι και εγώ, αφού είχα παρατηρήσει πως η επιδερμίδα μου δείχνει αφυδατωμένη και θαμπή, αποφάσισα να δημιουργήσω τη δική μου μάσκα προσώπου για να την ενυδατώσω όσο περισσότερο μπορώ. Βέβαια, έχοντας δοκιμάσει διάφορες μάσκες κατά καιρούς, ήθελα να πειραματιστώ με μία νέα, η οποία να είχε υλικά που δεν είχα χρησιμοποιήσει ξανά. Και κάπως έτσι ανακάλυψα μία πολύ εύκολη μάσκα προσώπου που έχει ως βάση της το αβοκάντο. Επίσης η συνταγή της ήταν πολύ εύκολη και γρήγορη.

Τα υλικά που χρησιμοποίησα:

Μισό αβοκάντο

Μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι

Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι

Η μάσκα αυτή έχει ως στόχο να κάνει μία ελαφριά απολέπιση στην επιδερμίδα, ώστε να αφαιρέσει όλα τα νεκρά κύτταρα, αλλά και να της προσφέρει μία ισχυρή ενυδάτωση, την οποία έχει τόσο πολύ ανάγκη. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και για αυτό προσφέρει μεγάλη ενυδάτωση. Το γιαούρτι από την άλλη περιέχει άλφα- υδροξύλιο και γαλακτικό οξύ, συστατικά τα οποία κάνουν στην επιδερμίδα απολέπιση. Τέλος, το μέλι προσφέρει ενυδάτωση.

Η παρασκευή της μάσκας ήταν μία αρκετά ευχάριστη εμπειρία, καθώς δοκίμασα για πρώτη φορά αβοκάντο. Χρησιμοποίησα το μισό φρούτο και το έλιωσα. Στη συνέχεια το έβαλα σε ένα μπολ και πρόσθεσα το γιαούρτι και το μέλι. Ανακάτεψα πολύ καλά όλα τα συστατικά μέχρι να ομογενοποιηθούν όσο καλύτερα γίνεται. Αφού έφτιαξα το μείγμα, το τοποθέτησα στο πρόσωπο μου και έκανα ένα καλό μασάζ σε όλες τις περιοχές, άφησα τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά και έπλυνα πολύ καλά το πρόσωπο μου με χλιαρό νερό. Μετά τη μάσκα, ένιωσα αμέσως την επιδερμίδα μου πολύ καθαρή, φρέσκια και ενυδατωμένη.

αβοκάντο – avocado oil. Η τροφή της επιδερμίδας.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Πως θα γίνεις η πιο όμορφη γυναίκα που είδες ποτέ!

αβοκάντο – avocado oil. Η τροφή της επιδερμίδας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr