Δοκίμασα μια μάσκα με κανέλα για μαύρα στίγματα και αυτό ήταν το αποτέλεσμα

Δοκίμασα μια μάσκα με κανέλα για μαύρα στίγματα και αυτό ήταν το αποτέλεσμα

Η μάσκα που μπορούμε όλες μας να φτιάξουμε στο σπίτι

Οι μάσκες ομορφιάς από φυσικά υλικά προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα στην επιδερμίδα μας. Μάλιστα, η κάθε γυναίκα ξεχωριστά μπορεί να βρει την κατάλληλη μάσκα ανάλογα με τα αποτελέσματα που επιθυμεί να έχει στην επιδερμίδα της. Απολέπιση, ενυδάτωση, μείωση μαύρων στιγμάτων κλπ. Μία επιπλέον ευκολία που μας προσφέρουν αυτές οι μάσκες είναι ότι μπορούμε να τις δοκιμάσουμε ανά πάσα στιγμή με υλικά που έχουμε ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας μας. Για αυτή την εβδομάδα επέλεξα να κάνω μία μάσκα που έχει ως κύριο συστατικό την κανέλα και είχε καταπληκτική μυρωδιά.

Τα υλικά που χρησιμοποίησα:

Δύο κουταλιές της σούπας μέλι
Χυμός από ένα λεμόνι
Ένα μικρό κουταλάκι κανέλα (σε σκόνη)

Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα πολύ καλά για να ομογενοποιηθούν. Στην συνέχεια τοποθετήστε το μείγμα στο πρόσωπο σας και κάντε απαλό μασάζ δίνοντας βάση στα σημεία που έχετε περισσότερα μαύρα στίγματα. Αυτός ο κατά τα άλλα γλυκός συνδυασμός στοχεύει στην μείωση των μαύρων στιγμάτων, αλλά και των φλεγμονών της επιδερμίδας. Το μέλι έχει αντιβακτηριδιακή, αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ ενυδατώνει εις βάθος της επιδερμίδα μας. Για αυτό τον λόγο συνδυάζεται αρμονικά με την κανέλα που έχει αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση. Ο χυμός του λεμονιού έρχεται να ολοκληρώσει την DIY μάσκα καθώς περιέχει την αντιοξειδωτική βιταμίνη C. Βέβαια αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι πως αν πρόκειται να βγείτε στον ήλιο την ημέρα που θα κάνετε τη μάσκα είναι να μην ξεχάσετε να φορέσετε αντηλιακό με υψηλό δείκτη SPF.

Εγώ συνηθίζω να κάνω τις μάσκες ομορφιάς κάθε Κυριακή καθώς με βοηθούν να χαλαρώσω και να ξεκινήσω την εβδομάδα μου νιώθοντας ανανεωμένη. Ποια είναι τα συμπεράσματα μου από τη συγκεκριμένη μάσκα; Αρχικά, το πρώτο πράγμα που με κέρδισε είναι η μαγική μυρωδιά της μάσκας. Την τοποθέτησα στο πρόσωπο μου, έκανα ελαφρύ μασάζ και την άφησα να δράσει για περίπου 15’, ώστε να απελευθερωθούν όλα τα θρεπτικά συστατικά των υλικών. Όταν την αφαίρεσα και έπλυνα το πρόσωπο μου με χλιαρό νερό, το ένιωθα πιο καθαρό από κάθε άλλη φορά. Σε κάποια σημεία και συγκεκριμένα σε εκείνα που είχα επιμείνει λίγο παραπάνω με το μασάζ παρατήρησα πως είχα κοκκινήσει, έτσι άπλωσα σε όλο το πρόσωπο, αλλά και τον λαιμό μου ενυδατική κρέμα κι έτσι μετά από λίγο η ερυθρότητα υποχώρησε. Η επιδερμίδα μου μετά τη μάσκα ήταν πολύ απαλή και λαμπερή, ενώ τα μαύρα στίγματα είχαν μειωθεί αισθητά.

www.gynaikamagazine.gr

Κανέλα Κεϋλάνης απο τα μυστικά ομορφιάς.
Αιθέριο Έλαιο Κανέλας (Cinnamon)!
Λάδι κανέλας.

Δισκία Κανέλας Κεϋλάνης

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr