Ποιο είναι το φαγητό που πρέπει να καταναλώνετε πιο συχνά για να έχετε άψογη επιδερμίδα; Το ήξερε η Ελληνίδα γιαγιά.

Ποιο είναι το φαγητό που πρέπει να καταναλώνετε πιο συχνά για να έχετε άψογη επιδερμίδα; Το ήξερε η Ελληνίδα γιαγιά.

Η αγαπημένη συνταγή κάθε ελληνίδας γιαγιάς που κάνει θαύματα στην επιδερμίδα μας
Ποιο είναι το φαγητό που πρέπει να καταναλώνετε πιο συχνά για να έχετε άψογη επιδερμίδα;

Η κοτόσουπα δεν έχει αποκτήσει τυχαία τον τίτλο «φάρμακο της γιαγιάς», καθώς είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά που μαγειρεύουν οι γιαγιάδες μας και λατρεύουμε να τρώμε επειδή πάντα μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα. Έχει αντιβιοτικές δράσεις και είναι το καλύτερο φαγητό για τις ημέρες που είμαστε άρρωστες, βοηθά να παραμένει ο οργανισμός μας ενυδατωμένος, ενώ περιέχει και πολλά θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν σημαντικά οφέλη στον οργανισμό μας. Αν βέβαια δεν σας αρέσει το κοτόπουλο μπορείτε να καταναλώσετε και τον ζωμό ξεχωριστά.

Τα λαχανικά, το κοτόπουλο και συγκεκριμένα τα κόκκαλα του, το νερό και τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται σε αυτή την συνταγή δημιουργούν έναν εξαιρετικό συνδυασμό πλούσιο σε κολλαγόνο. Και ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που η κοτόσουπα μπορεί να ενυδατώσει εις βάθος την επιδερμίδα σας και να της προσφέρει μία δόση λάμψης.

Το κολλαγόνο αποτελείται από 28 πρωτεΐνες, μερικές εκ των οποίων έχουν ευεργετικές επιδράσεις στην επιδερμίδα μας. Καθώς μεγαλώνουμε, τα επίπεδα του κολλαγόνου στον οργανισμό μας μειώνονται σημαντικά και προκαλούν την εμφάνιση ρυτίδων. Ευτυχώς βέβαια υπάρχουν τρόποι να αυξήσουμε το κολλαγόνο στον οργανισμό μας και μάλιστα με έναν πολύ εύκολο και νόστιμο τρόπο.

Η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε είναι να καταναλώνετε συχνά κοτόσουπα ή απλά τον ζωμό από την κοτόσουπα καθώς είναι πλούσια σε κολλαγόνο. Διαφορετικά αν η κοτόσουπα δεν είναι καθόλου της αρεσκείας σας, υπάρχουν στα φαρμακεία διάφορα συμπληρώματα διατροφής με βάση τον ζωμό κοτόπουλου, τα οποία μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα κολλαγόνου στον οργανισμό σας.

www.gynaikamagazine.gr

Υαλουρονικό οξύ σέρουμ

Suncare Face Cream Αντηλιακής Προστασίας με Υαλουρονικό Οξύ SPF50

Κολλαγόνο για σφιχτό δέρμα με λάμψη.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr