Σβήστε την ηλικία από τα χέρια με φυσικό τρόπο

Σβήστε την ηλικία από τα χέρια με φυσικό τρόπο

Μας έλεγαν πάντα ότι η ηλικία του ανθρώπου φαίνεται από τα χέρια, η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές δείχνουν να ανήκουν σε άνθρωπο πολύ μεγαλύτερης ηλικίας, αφού πολλές φορές γερνάνε πρόωρα.

 

Γράφει η Κωνσταντίνα Κόκκολα

Τα χέρια μας ταλαιπωρούνται απίστευτα, έρχονται σε επαφή με χημικά, ο ήλιος, οι δουλειές, οι αιτίες της πρόωρης γήρανσης είναι πολλές. Το δέρμα στην συγκεκριμένη περιοχή είναι πιο λεπτό, με λίγους πόρους, αυτό σημαίνει ότι είναι αρκετά ευαίσθητο και διψάει για φροντίδα, όπως ακριβώς και το πρόσωπο.

 

Η γήρανση στα χέρια δημιουργεί τις γνωστές καφέ κηλίδες – πανάδες και η μάσκα που θα φτιάξουμε έχει πολύ καλό αποτέλεσμα στην αντιμετώπισή τους.

Ξεκινάμε πρώτα με απολέπιση (χρειάζονται απολέπιση μία με δυο φορές την εβδομάδα). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προϊόν που έχετε για το πρόσωπο ή να φτιάξετε μόνη σας πήλινγκ, ανακατεύοντας λίγο αμυγδαλέλαιο με ζάχαρη ή ελαιόλαδο με ζάχαρη.

Αν τα δέρμα είναι ξηρό και ευαίσθητο χρησιμοποιήστε εναλλακτικά άχνη ζάχαρη, αντί για κρυσταλλική, ή ανακατέψτε λίγη βρώμη με αμυγδαλέλαιο για να είναι πιο ήπια.

Η απολέπιση γίνεται με κυκλικές απαλές κινήσεις, θέλουμε να αφαιρέσουμε τα νεκρά κύτταρα κι όχι να τραυματίσουμε το δέρμα. Δεν ξεχνάμε τα δάχτυλα και λίγο περισσότερο στις αρθρώσεις. Τέλος ξεπλένουμε καλά με νερό.

Μάσκα για την αφαίρεση των πανάδων
Την μάσκα την κάνουμε βράδυ, γιατί έχει μέσα κουρκουμά ο οποίος αφήνει χρώμα στα χέρια, το οποίο όμως φεύγει μετά από λίγες ώρες. Καλό είναι να την κάνουμε μία με δύο φορές την εβδομάδα για να έχουμε αποτέλεσμα.

Θα χρειαστούμε…

1 κ. γλ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
1κ. γλ. λεμόνι
Μισό κ. γλ. κουρκουμά

Εφαρμογή

Ανακατεύω τα υλικά και απλώνω μία πλούσια στρώση στο επάνω μέρος της παλάμης και στα δάχτυλα.
Αφήνω περίπου 15 λεπτά τη μάσκα στα χέρια.
Ξεπλένω καλά με νερό.

Μερικά tips…

Το ελαφρύ κίτρινο χρώμα που θα έχουν οι παλάμες μας φεύγει μόνο του, όμως μπορείτε με ένα βαμβάκι με αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο να αφαιρέσετε το περισσότερο χρώμα. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται μόνο με τα ρούχα στα οποία δεν πρέπει να πέσει το μείγμα γιατί θα βάψουν.

Οι πανάδες είναι μικρές φλεγμονές στο δέρμα και ο κουρκουμάς είναι από τα πιο ισχυρά αντιφλεγμονώδη που υπάρχουν, έτσι δρα αποτελεσματικά κατά των πανάδων.

Μετά την μάσκα τα χέρια μας χρειάζονται οπωσδήποτε ενυδάτωση.

www.mediamagazine.gr

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr